(勇者)Samsung S8/S8+討論區 4

1001 回覆
17 Like 16 Dislike
https://youtu.be/0fLvxlOL5jQ

講真4GB ram真係唔夠用,終於驗證到。。

都係睇係個人姐
正常人好少會要咁大既workload
要既都用左iphone
而且大機要128先有6gb
個少少效能完全cover唔到細機比到既手感

呢個都啱 但係用4gb嘅我一半都已經穩定地去左系統個邊 有時真係會hang

s6果陣 3gb ram我都覺得夠用
所以效能唔會係我買機既主因

agger
我唔明到2017
其實每年手機效能改進已經好細
唔同旗艦機既效能又接近
邊部合眼緣咪邊部囉
你話要快 根本冇an機夠iphone打
打iphone只能靠樣同功能
有一次試過whatsapp彈通知會有個紫紫地色框住成部機(唔係whatsapp個款視窗通知)
有無人知我講咩覺得好靚但唔知點解無左

設置---顯示---側屏幕---Edge lightning

呢個好正
https://youtu.be/0fLvxlOL5jQ

講真4GB ram真係唔夠用,終於驗證到。。

都係睇係個人姐
正常人好少會要咁大既workload
要既都用左iphone
而且大機要128先有6gb
個少少效能完全cover唔到細機比到既手感

呢個都啱 但係用4gb嘅我一半都已經穩定地去左系統個邊 有時真係會hang

s6果陣 3gb ram我都覺得夠用
所以效能唔會係我買機既主因

4gb ram 好快好順暢,唔知遲啲會唔會lag
有一次試過whatsapp彈通知會有個紫紫地色框住成部機(唔係whatsapp個款視窗通知)
有無人知我講咩覺得好靚但唔知點解無左

設置---顯示---側屏幕---Edge lightning

呢個好正

有冇得較色一定係藍色?
s8續航力真係好勁
好耐先去差一次電
50幾%電出門口都唔怕

新買緊係
s8續航力真係好勁
好耐先去差一次電
50幾%電出門口都唔怕

新買緊係

電池損耗一年僅5%

而據以往的實驗數據,去年的Galaxy S7在經過相同的實驗後電池的損耗則高達20%

https://kknews.cc/zh-hk/digital/ae6x9zj.html
全屏幕mode外加all in one gesture 不得了

唔識整呀
不如係你自己整個教學
我連down個舊野都搵唔到係邊
你地s8個mon下半部分係咪都會偏黃架?
但上面又冇事

用多幾日又冇咁覺 今晚番去睇清楚D先

好似冇事
但睇到有一條條橫線 開設定畫面
好近睇
s8續航力真係好勁
好耐先去差一次電
50幾%電出門口都唔怕

新買緊係

真心,s7同s8+都用緊,真係差好遠。部s8+叉完電,攞出街可以由朝早7點用到夜晚9點,正常普通用法,仲有廿幾%剩。
s8續航力真係好勁
好耐先去差一次電
50幾%電出門口都唔怕

新買緊係

真心,s7同s8+都用緊,真係差好遠。部s8+叉完電,攞出街可以由朝早7點用到夜晚9點,正常普通用法,仲有廿幾%剩。

***有份開發835真係好勁
有埋一向自家U省電既優勢
s8續航力真係好勁
好耐先去差一次電
50幾%電出門口都唔怕

新買緊係

我細機都幾食電 有冇咩setting 要特別較
s8續航力真係好勁
好耐先去差一次電
50幾%電出門口都唔怕

新買緊係

我細機都幾食電 有冇咩setting 要特別較

我都係細機
初頭用嗰陣會幾食電
之後佢本身有個電量監察嘅system check 住你有咩APP 係無乜點用
會慳到電,依家用咗一個禮拜左右幾好
s8續航力真係好勁
好耐先去差一次電
50幾%電出門口都唔怕

新買緊係

正常普通用法點先叫唔正常特別用法?
呢到滲左幾多打手係到

機未到手
唔敢話人打手
請問有冇咩主題推介
大家覺得值唔值得trade咗部google pixel xl 32gb去玩換s8+
大家覺得值唔值得trade咗部google pixel xl 32gb去玩換s8+

相機可能會差左
system fluidity都差d
但pixel個下巴真係好樣衰

如果貪新鮮就唔好喇
pixel 夠用啦
s8+又唔係多好多功能
琴晚11點未夠睇netflix睇到3點未夠搭半,好似8X%>5X%
最高畫質
琴晚11點未夠睇netflix睇到3點未夠搭半,好似8X%>5X%
最高畫質

咁撚癲
細機?
最高畫質

咁撚癲
細機?

正常
全屏幕mode外加all in one gesture 不得了

唔識整呀
不如係你自己整個教學

屌我不孤單

唔識整呀
不如係你自己整個教學

屌我不孤單

ok 咁你地等下 我一陣整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞