(勇者)Samsung S8/S8+討論區 4

1001 回覆
17 Like 16 Dislike
我部機未到手
你哋自己試
down ios emoji 然後用ifont paid version 佢識幫你convert成samsung讀到既字體.apk
之後裝就ok
s6 7.0試過可以
但s8唔知

ios emoji 係play store download定自己搵?
同埋係咪冇得用本身自己鍾意既字體
鬼域訂左細黑
星期二先有貨

幾錢

唔係鍾意黑色 衝左行貨喇

韓水定波水?

坡水呀
職員話韓水暫時唔會再入
同價坡水可以用雙卡
而且韓版rom 影相冇得熄聲

同你一樣鬼域細黑
一有就買 5990
利申:對細機,黑色情有獨鍾

我都好想要細黑
但去到成5k買水真係唔抵
諗住買大黑算

如果對手感要求唔高 大黑係抵d
可惜唔鍾意大機
我部機未到手
你哋自己試
down ios emoji 然後用ifont paid version 佢識幫你convert成samsung讀到既字體.apk
之後裝就ok
s6 7.0試過可以
但s8唔知

ios emoji 係play store download定自己搵?

自己搵ttf檔
想問你哋8895部機平時用幾多度?
我部機好似長期keep任四十度以上咁

36 至40上下游走

我部機好似未試過40度以下,係咪攞去問吓好啲

我root左機刷左kernel, 超左少少頻
cpu長期4x -5x度

唔通我部機預設超頻

其實CPU40幾度 電30幾度 手感覺部機都一般,我唔會覺得係熱…
應該就難啲
以我所知
佢係預設字體同emoji pack埋一齊
要哂兩樣 就要root了
我部機未到手
你哋自己試
之後裝就ok
s6 7.0試過可以
但s8唔知

自己搵ttf檔

係咪轉咗emoji果個font pack就冇得用自己另外既font pack..?
鬼域訂左細黑
星期二先有貨

幾錢

韓水定波水?

坡水呀
職員話韓水暫時唔會再入
同價坡水可以用雙卡

同你一樣鬼域細黑
一有就買 5990

我都好想要細黑
諗住買大黑算

可惜唔鍾意大機

agger
手感差太多
大機太長 放褲又un住
想單手拉status bar都做唔到
細機真係好撚正
可惜港行冇黑
我部機未到手
你哋自己試
之後裝就ok
s6 7.0試過可以
但s8唔知

自己搵ttf檔

係咪轉咗emoji果個font pack就冇得用自己另外既font pack..?

上面答左
想問你哋8895部機平時用幾多度?
我部機好似長期keep任四十度以上咁

36 至40上下游走

我部機好似未試過40度以下,係咪攞去問吓好啲

我root左機刷左kernel, 超左少少頻
cpu長期4x -5x度

唔通我部機預設超頻

其實CPU40幾度 電30幾度 手感覺部機係常溫,我唔會覺得係熱…
利申:冇叉電熄機十分鐘,開機再睇半個鐘fb 連登only
我部機未到手
你哋自己試
之後裝就ok
s6 7.0試過可以
但s8唔知

自己搵ttf檔

上面答左

明白,唔該巴打
鬼域訂左細黑
星期二先有貨

幾錢

韓水定波水?

坡水呀
職員話韓水暫時唔會再入
同價坡水可以用雙卡

同你一樣鬼域細黑
一有就買 5990

我都好想要細黑
諗住買大黑算

可惜唔鍾意大機

agger
手感差太多
大機太長 放褲又un住
細機真係好撚正
可惜港行冇黑

雖然status bar可以指紋下掃拉落黎
禁三下home有得轉單手
但係幼身揸得實好多 裸機都唔怕跌
指紋位細機啱啱好 fit到漏
鬼域訂左細黑
星期二先有貨

幾錢

韓水定波水?

坡水呀
職員話韓水暫時唔會再入
同價坡水可以用雙卡

同你一樣鬼域細黑
一有就買 5990

我都好想要細黑
諗住買大黑算

可惜唔鍾意大機

agger
手感差太多
大機太長 放褲又un住
細機真係好撚正
可惜港行冇黑

雖然status bar可以指紋下掃拉落黎
禁三下home有得轉單手
但係幼身揸得實好多 裸機都唔怕跌
指紋位細機啱啱好 fit到漏

yes
指紋可以下掃
但問題係大機指紋位唔就手
決定trade 7plus換s8+

我前日都Trade左,但係7plus換細紫灰。
唔駛補錢,因為我部7plus 買左唔夠兩星期。

芒差唔多大,但機身細左好多

邊間咁好唔洗補
通常一上手就冇幾舊

佢7plus wo,成6588 咪蝕左囉

差唔多7000買,又買左廿百蚊貼加套。
其實都蝕左2000

巴打應該視錢財如糞土
冇二千都濟
仲要唔係買咗好耐

其實家下有D後悔
全屏幕mode外加all in one gesture 不得了
我AOD冇左未接來電同埋信件個2個細icon
有冇巴打知點set返
有冇巴打知點set返

推推
全屏幕mode外加all in one gesture 不得了

屌唔識整
有冇巴打知點set返

推推

唔用aod 幫推

屌唔識整

post第一頁有教

屌唔識整

post第一頁有教

我知呀,睇落好麻煩
我都係等root用gravity box整算,電腦白痴
介紹個4 k 8k wallpaper網
https://wallpapersite.com

,thx
有無s8+嘅mon貼介紹?貼過兩張都唔掂,一張第一日就甩,而家呢張又係捱唔到幾日
有無s8+嘅mon貼介紹?貼過兩張都唔掂,一張第一日就甩,而家呢張又係捱唔到幾日

我用緊NILLKIN 3D CP+MAX覺得唔錯,上網買$90。剪裁fit邊位唔界手,touch都冇問題,用左一個禮拜係邊位有少少積塵。
本來係用張凶宅買既唔知咩牌子玻璃貼,用左兩日都冇,褲袋拎電話出嚟只係撞到飯枱邊已經爆左
s8細紫

我用緊NILLKIN 3D CP+MAX覺得唔錯,上網買$90。剪裁fit邊位唔界手,touch都冇問題,用左一個禮拜係邊位有少少積塵。
本來係用張凶宅買既唔知咩牌子玻璃貼,用左兩日都冇,褲袋拎電話出嚟只係撞到飯枱邊已經爆左
s8細紫

thx
今日唯有做住勇士先,全祼上陣
7plus 同 S8+ 雙修中
只覺得各有優勢,why not both?

我會選擇7plus:
上連登
imessage
打機
聽歌
影相拍片
icloud管理文件

S8+:
whatsapp
雙視窗覆電郵 搵資料
八達通
利用widget睇reminder 天氣 行事曆

有雙修巴打分享下你地點用

......

除左平時叫雞要出兩部電話外
真係無乜必將d平常野分2部電話做
仲要兩部都大大部

雙修?哪有錢

我大陸app用iPhone,之後iPhone飛快線去S8通話錄音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞