【請廣傳】20歲仔行夜山離隊 失蹤18小時 警陸空大搜索

1001 回覆
84 Like 5 Dislike
而家等警方公佈死者身上有冇電話
如果有電話,話唔定仲可以unlock睇返係咪真係有whatsapp call
無追post 有無人起左媽田底?

成班真係好智障
著成套迷彩行山

定係一早計劃好
慢慢引導班人習慣左迷彩衫行山
出左事都search唔到屍體

好奇一問香港冇nvg管制?

得警服有限制

咁on9 nvg 依類軍用物居然冇限制[/quote]
進出口許可同私人持有唔同
有例都可以無人做

往常只捉警服

成班真係好智障
著成套迷彩行山

定係一早計劃好

得警服有限制

咁on9 nvg 依類軍用物居然冇限制[/quote]
好似跟gen黎分
比較新既當軍用
點解martin比人懷疑得咁勁

廿幾個鐘都無出黎回應過

訓撚左教喎

你個朋友同你行完山之後失咗蹤, 仲會有心情瞓覺?

訓咁撚耐

好似死者同媽田唔係好熟, 同行三人得一個最熟。
不過個媽田都好可疑, 要捉去問下

幾個鐘頭前先一齊行山 幾個鐘後就失左蹤
都唔關熟唔熟事啦

成班真係好智障
著成套迷彩行山

定係一早計劃好

得警服有限制

咁on9 nvg 依類軍用物居然冇限制

好似跟gen黎分
比較新既當軍用[/quote]
呢d例書應該唔會寫
而家等警方公佈死者身上有冇電話
如果有電話,話唔定仲可以unlock睇返係咪真係有whatsapp call

有心殺人 偷左佢個電話啦 我就話搵唔到
再凝造到個環境係比ii殺既..

成班真係好智障
著成套迷彩行山

定係一早計劃好

得警服有限制

咁on9 nvg 依類軍用物居然冇限制

好似跟gen黎分
比較新既當軍用[/quote]

居然係咁
會接Whatsapp call
9成9係朋友
三唔識七邊度會用Whatsapp call你

要查邊個朋友Whatsapp call事主唔難
到目前為止無人認call過俾事主就更加可疑
一開頭係報人口失縱,係唔可能搜身

凶器應該銷毀左
完全無里頭
9成9係朋友

其實正正常常都好少有人凌晨四點call佢, 仲要叫佢咁急趕落山。 有咩唔可以等到第二朝?
係咪exact wording講收到"whatsapp call"
因為如果係咁準確就比較可疑
正常你只會話佢收到電話打俾佢
9成9係朋友

呢個真啊 事發咁耐 都冇一個朋友出黎講野
最撚on9見佢最後一面個個走撚左去訓教 有冇咁撚攰啊
其實,點解會知係whatsapp call? 唔係普通call?
有無WhatsApp call 都唔係重點

就算無call 好有call 好 有電話好無電話好

佢朋友可以話係死者同佢咁講 係咪真係有佢點知
9成9係朋友

我會
不尋常傷勢即係點?
其實,點解會知係whatsapp call? 唔係普通call?

有人睇過部手機 或姐 有人識讀心

又有咩問題。。。言談之間講起有咩咁出奇
不尋常傷勢即係點?

可能係刀傷 頸有傷痕
唔係碌落山普通擦傷

利申乜柒都唔識9up
好似有熟人話係金錢糾紛
已經俾人拉哂
不尋常傷勢即係點?

而家D警察唔會俾D料出黎
好多都收埋收埋
冇咁多人知CLOSE FILE都易D

奇就奇在死者12點之後whatsapp已經冇online

最多話畀人知阿邊個call我,我要走先。
點會講阿邊個用whatsapp call我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞