【請廣傳】20歲仔行夜山離隊 失蹤18小時 警陸空大搜索

1001 回覆
84 Like 5 Dislike
原來佢讀甲子年
RIP 希望真相水落石出
【10:06】警方證實郭明顯死亡,正封鎖現場調查。

明顯死亡
我記得要中幾樣條件先?
原來佢讀甲子年

佢讀嗚遠
無common friend無得add frd有乜咁奇

咁多人唔明
Bosco like左佢自己失蹤個post

終於有人明

屌好寒

No
條友應該真係想cap出來話無得add fd

其他三個人都有, 係冇左馬田

㩒入去係others, 冇係正常架

呢兩張on9圖都無意思
下面果張cut到咁話係fd list都得啦

有帶Radio 如果仲開住其實應該好快搵得番
搵番條屍啦⋯⋯新聞有講

War Game佬用熟哂啦
除非死者身上果個比人拎左

明顯死亡
我記得要中幾樣條件先?

救護員一般會跟從五大類來斷定事主是否明顯死亡,包括屍僵、屍斑、腐爛發臭、身首異處及燒至難以辨認等,一旦遇上上述特徵,救護員就毋須將事主送院。

咁點解另一個報導話搵番果陣係昏迷左
有冇人諗住去現場查案?

War Game佬用熟哂啦
除非死者身上果個比人拎左

又或者係比人熄咗
連登仔又想破案
留返d野比警犬做啦
你地咁搞法
搶哂人地d野黎做
仲洗撈?
死左

明顯死亡
我記得要中幾樣條件先?

Fyi

救護工作 , 有用資料 : 明 顯死亡喺消防處其實係有定義 1~屍身有腐化及腐爛跡象. 2~致命的創傷, 如屍身遭斬去頭顱, 身軀分割成數段, 頭骨變形裂開以致腦漿外露並大量流出, 軀幹難腰斬段等. 3~屍體燒焦至無法辨認. 4~顯明的屍僵, 即死亡後屍體四肢呈僵硬狀態. 5~屍班, 即死亡後皮膚呈灰紫色. 處理明顯死亡當然燧一定要由現場嘅救護員靠以上的明顯死亡定義去決定,正因為有明顯死亡 嘅定義, 所以現場嘅救護員一定要好小心檢查病人或傷者乎唔乎合以上嘅定義,當確定咗病人或傷者係明顯死亡就要向現場警察表示certify dead body時間, 之後再將屍體交由現場警察看管直至食環署嘅黑箱車到場檢走.
有冇人諗住去現場查案?

封鎖哂啦,你係警犬先入到
即係有4個人行山
A君B君一組
Martin同死者一組
因為兩組分開行,所以得Martin知道死者收到電話自己離開
關鍵就係A君B君最後見到死者的位置,距離伏屍位置到底有幾遠
個個山都跌得死 我真係笑撚左..
啲路闊撚過臭雞條西隧啊 9成比人做撚低啦..
個個山都跌得死 我真係笑撚左..
啲路闊撚過臭雞條西隧啊 9成比人做撚低啦..

我覺得係俾人推落山...
即係有4個人行山
A君B君一組
Martin同死者一組
因為兩組分開行,所以得Martin知道死者收到電話自己離開
關鍵就係A君B君最後見到死者的位置,距離伏屍位置到底有幾遠

聲稱佢收到電話 都可以查返係味真係有電話打入 如果真係有 姐係唔排除仲有幫兇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞