【請廣傳】20歲仔行夜山離隊 失蹤18小時 警陸空大搜索

1001 回覆
84 Like 5 Dislike
【20:30 更新】失蹤青年為郭葦諾,英文名Bosco

20歲青年郭葦諾,英文名Bosco,昨晚離開將軍澳安寧花園寓所,向家人透露與另外3個朋友去行夜山。惟至今日凌晨4時許,一行4人途經將軍澳靈實醫院對上山頭時,Bosco突然接到一個電話,之後他聲稱要落山,並向友人查問落山的路徑,隨即獨自離開。至今日下午1時許,Bosco仍未回家,家人擔心有意外,報警求助。
至今日晚上10時許,Bosco已失蹤超過18小時仍然下落不明,警方及消防於藍田公園集合,再上山搜索靈實醫院一帶山頭,政府飛行服務隊亦奉召到場協助。Bosco的兄長指,家人憂心忡忡,並在fb張貼尋人啟事,盼網民協助尋人。
Bosco最後身穿迷彩衫褲、並戴上頭盔及電筒。

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20170528/56754579

結界
無啦啦凌晨4點有人打比佢  
check下邊個打俾佢好過
班朋友都幾老死
就咁由佢一條友落山
check下邊個打俾佢好過

可能個電話...無人用緊
班朋友都幾老死
就咁由佢一條友落山

佢係都話要走 係咪要全部一齊陪佢走?
其實係另外個3個人殺左
班朋友都幾老死
就咁由佢一條友落山

有咩問題?
班朋友都幾老死
就咁由佢一條友落山

有咩問題?

所以咪出事囉
積屍氣冥界波
正路有fd話要突然走都會問佢咩事同去邊啦
而且通常都唔會由佢1個落山掛..
我信有結介(3維以上,如黑洞)
其實係另外個3個人殺左

天與地
仲要著迷彩 打war game咩你老味
我以前跟個個師父話西貢區好猛鬼,好多靈界洞穴, 又多積屍氣,真係被鬼迷都唔知
我師傅話果頭
有D咩事要凌晨4點急急腳落山去處理
會唔會係佢想自殺呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞