【請廣傳】20歲仔行夜山離隊 失蹤18小時 警陸空大搜索

1001 回覆
84 Like 5 Dislike
諗下點解連 WhatsApp call都會知
正常話點會知朋友接電話係電話號碼打定 WhatsApp打
有人 WhatsApp call我 我要走先?

佢可能以為 WhatsApp call無左電話警察就查唔到

Martin個嫌點越嚟越大
行夜山仲要分兩隊行
係咪on9

2個2個 本身有咩問題

點解要take risk而唔四個一齊行?

其實2個2個安全過4個一齊

點解要咁做就要問返佢哋睇返佢哋
可能行既路線唔同 2個2個本身係冇咩問
例如 頭2個行得快 尾2個 互相照顧都問題不大

如果睇返個Fb comment我覺得似係一隊向左行一隊向又行,之後佢地約喺某一個點會合。

咁夜又唔識走 正常會坐低等天光 因為冇路燈黑到仆街

新聞話佢有電筒
喺事主fb搵到三個叫Martin 既人,一個係鬼佬,另外兩個都冇樣,估計係同一個人嚟

行夜山仲要分兩隊行
係咪on9

2個2個 本身有咩問題

如果睇返個Fb comment我覺得似係一隊向左行一隊向又行,之後佢地約喺某一個點會合。

可能其中一邊猛鬼D 有個唔夠膽 搵其中一個陪佢行另一邊
所以分開2個2個 我未行過呢座山 唔清楚
點解要分開 當時人先知 但係分開2個2個 我覺得冇咩問題

利申9up
行夜山仲要分兩隊行
係咪on9

2個2個 本身有咩問題

唔好on9啦 無行開夜山就唔夠衝出黎

我真心唔知點解,不如你解釋下

你估日頭行山呀 分開兩個兩個咁行 夜晚行山本來已經要一齊行,互相照應。你成十個都係咁樣行;頭尾都搵啲有經驗嘅行,有咩事可以叫停前面,而且不嬲行夜山,包尾個位都要有signal比前面知佢仲跟緊(講野/燈光)如果唔係少撚左一個,有邊個知?行左段路先發現再搵?更何況你得4個人,分開兩個兩個咁行,發生突發事點算?一個人又睇住佢又搵幫手?

咁夜又唔識走 正常會坐低等天光 因為冇路燈黑到仆街

新聞話佢有電筒

其實個度要走到失蹤真係有難度
係非常易行既山黎

係呀,鳩行都會去到市區
就算行去藍田都係幾個鐘內既事
果度有無大網蛇
山邊去個廁所果陣

如果係咁黑既環境下
睇到係whatsapp call都唔奇既
不過黑警可唔可以搵返whatsapp果邊check下係咪真係有人whatsapp call佢?
希望唔好係殺人的案件
喺事主fb搵到三個叫Martin 既人,一個係鬼佬,另外兩個都冇樣,估計係同一個人嚟

希望bosco快啲平安返屋企
佢屋企人一定好擔心
連登搜救組聽日放學後有無人出動?

如果係咁黑既環境下
不過黑警可唔可以搵返whatsapp果邊check下係咪真係有人whatsapp call佢?

whatsapp encrypt晒
好似連fbi都攞唔到的
頭先見到坐山閃下閃下仲以為有人求救 差啲報警 好彩上黎睇一睇先姐
行夜山分兩隊..
行山定打街場呀
行夜山分兩隊..
行山定打街場呀

分兩隊打war game
玩到失左蹤

如果係咁黑既環境下

whatsapp encrypt晒
好似連fbi都攞唔到的

疑點利益歸於被告⋯佢仲喺藍絲,班黑警肯定放過佢啦
行夜山分兩隊..
行山定打街場呀

分兩隊打war game
玩到失左蹤

如果真係 好大機會係想兜底點知最後迷路

仲揾緊
嚇撚到唔敢出去沖涼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞