【請廣傳】20歲仔行夜山離隊 失蹤18小時 警陸空大搜索

1001 回覆
84 Like 5 Dislike
新聞話死者身上有不尋常傷勢
即係有4個人行山
A君B君一組
Martin同死者一組
因為兩組分開行,所以得Martin知道死者收到電話自己離開
關鍵就係A君B君最後見到死者的位置,距離伏屍位置到底有幾遠

聲稱佢收到電話 都可以查返係味真係有電話打入 如果真係有 姐係唔排除仲有幫兇?

Martin話係whatsapp call, 而whatsapp有加密
有冇人諗住去現場查案?

【10:30】東九龍重案組總督察譚威信帶隊上山查案

連登柯南可以收皮

應該大獲?
估陣間列謀殺案處理
我有無get錯
8點幾搵返男仔 無即時送院
9點幾警察到場 10點證實不治?
中間個幾鐘唔送佢去醫院?
我推測件事係咁

1)Martin同死者早前有金錢糾紛

2)Martin約左死者同另外兩個人去行夜山

3)行到咁上下佢地分開左兩個兩個咁行;而喺分開行既期間,Martin同死者再次因為金錢問題爭執,期間錯手推左死者落山

4)Martin同另外兩人會合之後就話死者收到WhatsApp 電話要走先,但其實已經俾佢推左落山

疑點:

1)有事走先呢個說法係出自Martin把口

2)收到whatsapp call呢個說法都係一樣,正常你點會知道朋友係咪收到whatsapp call?而whatsapp有加密,就算Martin亂作警方都會舉證困難

3)到而加都唔知當時係邊個搵佢

推返上嚟先
馬田 自首啦
好撚心寒
有冇人諗住去現場查案?

【10:30】東九龍重案組總督察譚威信帶隊上山查案

連登柯南可以收皮

應該大獲?
估陣間列謀殺案處理

馬田有冇上過水?
即係有4個人行山
A君B君一組
Martin同死者一組

聲稱佢收到電話 都可以查返係味真係有電話打入 如果真係有 姐係唔排除仲有幫兇?

Martin話係whatsapp call, 而whatsapp有加密

但係死者哥哥打電話比死者,結果係「未有用戶登記」
我有無get錯

教護員上山唔洗時間?
我有無get錯

有d位正常無位落,例如崖底,要plan點做
即係有4個人行山
A君B君一組
Martin同死者一組

但係死者哥哥打電話比死者,結果係「未有用戶登記」

佢本身set左飛線去無人用既電話,而佢部電話又冇電,所以變咗「未有用戶登記」?
希望警署可以收埋D LAN線先
我有無get錯

有d位正常無位落,例如崖底,要plan點做

Sorry唔係行開山
唔知嗰到地勢/無呢方面常識
對唔住先
我有無get錯

教護員上山唔洗時間?

蘋果話上山要大約30分鐘路程

但我覺得可能警方要新聞話搵到bosco
形造佢未死既假象
利用呢個半鐘去引誘兇手
利申:9up
要乎合明顯死亡條件:

1. 爆頭
2. 無頭
3. 爆肚,內臟流岀
4. 身軀斷裂

似乎唔會係意外囉。
c.c 曾燕紅老師評論下
要乎合明顯死亡條件:

1. 爆頭
2. 無頭
3. 爆肚,內臟流岀
4. 身軀斷裂

似乎唔會係意外囉。

新聞話左死者有不尋常傷勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞