有冇絲打屋企都係咁撚嚴?

502 回覆
47 Like 83 Dislike
你仲讀緊書,佢地梗係當你小朋友啦,就算出咗嚟做野,喺佢地眼中你永遠都係小朋友 讀緊書仲要靠佢地養就反抗唔到架喇,唯有寄望出嚟做野會改善啦,出嚟做野明明唔駛ot都呃佢地話要ot通頂,試多幾次慣咗個模式佢地就唔多理你夜唔夜返架喇
你父母唔算太嚴架喇,只係唔比你通頂同埋同男朋友過夜啫,但如果去到侵犯私隱嘅地步就要反抗喇。我自己喺27歲之前都未試過通頂,以前同男朋友去旅行都係講大話同朋友去,我覺得ok嘅,反正我本身都覺得無通頂嘅必要

多謝你既安慰 希望出黎做野真係有改變啦

係呀 之後你話過多陣翻 佢地又會話 玩左成日仲唔夠呀? 你咁鐘意“冷”街你唔好翻黎啦

頂 一樣 如果我話十一點返 然後十一點未返 佢會打黎問我係邊 btw最近比啊媽發現咗拍拖

之後點? 佢地反而又冇反對我拍拖

佢話就話唔會唔比我拍拖 我下下出街都比人問幾點返 同佢好強調拍拖還拍拖 有啲嘢唔可以做 仲有問我有冇同男友去過旅行 我梗係話冇 仲話如果去一定要分房訓

好撚on9 其實做女真係好煩 佢地好驚你蝕底 屌 但將來都一定會有呢一日嫁啦

成日話我搞到要佢擔心 佢話我出夜街佢擔心我冇覺好訓 姐係我都知佢擔心 所以我會同去講我出去食飯會秒覆佢wtsapp 但我覺得擔心唔係大撚晒 你咁講 我咩到唔洗做邊到唔洗去啦 最近因為依個問題真係好大壓力 但我又覺得佢解釋極都唔明白我嘅處境

佢話擔心都算啦 我個fd住我隔離個棟 岩岩出完街去我fd到拎野 同佢地講聲坐陣 佢地又屌 話去左成日仲唔夠?又叫我咪撚翻去 隔離棟有幾危險 你話我知 我睇唔透

總之係屋企就最安全 有時真係好柒 同班frd出街比佢打黎質問你幾點返 好返未?

之後你啲fd就會轟炸你 點解你咁大個你屋企都要咁樣 我真係唔知講乜好
25歲之後都由得你點玩都得
你就忍多幾年

佢地都係話 你一日未25歲 1日都要比我管
屌 點解要係25歲

會限制你幾時返去
唔係唔抵得你去玩,係擔心多D囉
笑住返去就話冇野姐.喊住口返去點安慰你好?
如果有一日你喊住口返去,佢地內心會自責係唔係太放鬆咁
25歲之後呢,現實D講句.俾男人玩過晒到時你自己決定咁囉
25歲.可以隨時嫁人都得.嫁唔出去都係有D野架啦改變唔大

真係咁既心態? 唉 我都明白佢地係錫我既 但我真係好想自己唔洗比人管 希望之後會有改善
老母名言

1. 你當屋企係酒店啊 一醒就走 夜一夜先返仲要閂埋門
2. 你唔洗旨意搬出去住 結咗婚先出得去住
3. 日日出街得啦 屋企唔洗理架啦 邊個燈制開邊個燈你都唔知啊

經過無數次反抗可以同男朋友去露營&旅行
搬岀去住/係佢屋企訓都係唔得
同你差唔多,咁大個人都唔比同異性去旅行,更何況男朋友。。。
過夜更加唔得。。。

唉 香港青年真慘

拍拖係比,但成日同男朋友就話我,比說話我聽,成日問三問四,真係後悔比屋企人知道左

利申: 拍拖3年,地下情2年
過夜更加唔得。。。

唉 香港青年真慘

拍拖係比,但成日同男朋友就話我,比說話我聽,成日問三問四,真係後悔比屋企人知道左

成日同男朋友出街就話我
同你一樣 最燥係出去成問幾時返 個時仲要只係九點十點

係呀 之後你話過多陣翻 佢地又會話 玩左成日仲唔夠呀? 你咁鐘意“冷”街你唔好翻黎啦

頂 一樣 如果我話十一點返 然後十一點未返 佢會打黎問我係邊 btw最近比啊媽發現咗拍拖

佢話就話唔會唔比我拍拖 我下下出街都比人問幾點返 同佢好強調拍拖還拍拖 有啲嘢唔可以做 仲有問我有冇同男友去過旅行 我梗係話冇 仲話如果去一定要分房訓

好撚on9 其實做女真係好煩 佢地好驚你蝕底 屌 但將來都一定會有呢一日嫁啦

反而我女朋友屋企無咩
我屋企先嚴

下 男仔都嚴

25歲出夜街都會嘈
反而我女朋友屋企歡迎我上去過夜

下 嘈你咩 你25歲仲要男仔 有咩擔心?

雖然都真係有日會開苞
但做老豆老母始終都會驚
我而家有時都唔敢諗我個妹比人呃左 我點算
其實唔關我事但諗下都唔開心了已經
利申返先 我老豆都係咁嚴 我習慣左
相反老母會幫我plan我同男朋友既旅行
老母同我分開住既但關係好過老豆多多聲

我明白呀 我如果生女都會好擔心 但我都咁大個啦 仲有一年又出黎做野 點解唔放手姐 佢地有咩事又話我做大要我處理 之後我話去旅行我夜翻個啲又話唔好以為自己好大個 on撚9

唉我老豆仲on9 話我當屋企係乜 乜都唔做淨係識返黎訓 又覺話我旅行 淨係識玩用錢 我想講旅行係我好努力返工賺返黎架 我只係覺得依家去多啲旅行 遲啲返ft就冇咁多機會 佢就淨係覺得我吃喝玩樂 冇貢獻
有個朋友廿頭女仔 規定如果要返屋企訓要十點前返到
暫時未見過有人癲得過佢屋企
老母名言

3. 日日出街得啦 屋企唔洗理架啦 邊個燈制開邊個燈你都唔知啊

第3又幾好笑 你媽真寸
過夜更加唔得。。。

唉 香港青年真慘

好彩佢地都ok我男朋友

雖然都真係有日會開苞
但做老豆老母始終都會驚

我明白呀 我如果生女都會好擔心 但我都咁大個啦 仲有一年又出黎做野 點解唔放手姐 佢地有咩事又話我做大要我處理 之後我話去旅行我夜翻個啲又話唔好以為自己好大個 on撚9

唉我老豆仲on9 話我當屋企係乜 乜都唔做淨係識返黎訓 又覺話我旅行 淨係識玩用錢 我想講旅行係我好努力返工賺返黎架 我只係覺得依家去多啲旅行 遲啲返ft就冇咁多機會 佢就淨係覺得我吃喝玩樂 冇貢獻

係咪你冇比家用呀
廿幾歲人仲唔比人太夜訓教
仲會睇你有冇篤電話扮訓
見到有就會鬧
都痴孖根
讀緊書果陣好鐘意深夜先畫畫做功課
又會比屋企人屌做乜唔日頭做
都痴痴地線

曄 你屋企仲誇張

訓教都管真係痴線
到依家都唔比我去修眉同整走面毛
話傳統要結左婚先比整
但我成日偷偷地修眉
之前唔比我剪短髮同染髮
但我都照做之後佢不停話我唔靚
仲有唔比去人屋企過夜,乜原因都話唔比
試過之後第二日不停鬧
但佢自己就得
佢就係我老母
有個朋友廿頭女仔 規定如果要返屋企訓要十點前返到
暫時未見過有人癲得過佢屋企

遲左會點
廿幾歲人仲唔比人太夜訓教
仲會睇你有冇篤電話扮訓
見到有就會鬧
都痴孖根
讀緊書果陣好鐘意深夜先畫畫做功課
又會比屋企人屌做乜唔日頭做
都痴痴地線

曄 你屋企仲誇張

訓教都管真係痴線
到依家都唔比我去修眉同整走面毛
話傳統要結左婚先比整
但我成日偷偷地修眉
之前唔比我剪短髮同染髮
但我都照做之後佢不停話我唔靚
仲有唔比去人屋企過夜,乜原因都話唔比
試過之後第二日不停鬧
但佢自己就得
佢就係我老母

哇 修眉都管 好撚癲
連男友都唔撚比有呀 你有幾撚慘

我都係呻下姐 唉 原來我已經好幸福了

自從佢哋以為我 les 之後
佢哋唔再太介意我同男仔去街

我同你情況一樣啊
有時朋友話返大陸玩或者兩日一夜都唔比
你仲讀緊書,佢地梗係當你小朋友啦,就算出咗嚟做野,喺佢地眼中你永遠都係小朋友 讀緊書仲要靠佢地養就反抗唔到架喇,唯有寄望出嚟做野會改善啦,出嚟做野明明唔駛ot都呃佢地話要ot通頂,試多幾次慣咗個模式佢地就唔多理你夜唔夜返架喇
你父母唔算太嚴架喇,只係唔比你通頂同埋同男朋友過夜啫,但如果去到侵犯私隱嘅地步就要反抗喇。我自己喺27歲之前都未試過通頂,以前同男朋友去旅行都係講大話同朋友去,我覺得ok嘅,反正我本身都覺得無通頂嘅必要

返緊工嘅表示同frd去旅行都唔得
總之每日一定要係屋企訓

第二頁果位巴打個女朋友真係好慘

雖然都真係有日會開苞
但做老豆老母始終都會驚

係咪你冇比家用呀

返pt咋 冇比架 一個月最多咪得六千幾
老母名言

第3又幾好笑 你媽真寸

基本上呢3句係每日loop 屌完我屌我老豆

雖然都真係有日會開苞
但做老豆老母始終都會驚

我爸都係咁 搞到我好大壓力 因為我似做左一家之主咁

雖然都真係有日會開苞
但做老豆老母始終都會驚

係咪你冇比家用呀

返pt咋 冇比架 一個月最多咪得六千幾

咪撚理佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞