有冇絲打屋企都係咁撚嚴?

502 回覆
47 Like 83 Dislike
一模一樣
同朋友or男朋友出街都要10點前返去
要我出到嚟做嘢先俾我去旅行

咁出到黎做野仲有冇屌你話你夜翻?
鬧慘post
你個情況都唔算最差呀

我女友今年 24歲,從來未試過通頂
連同朋友出街食飯都要攞牌先出得
1個月出多過 1次都會俾佢媽話
鬧佢做乜寧願花時間陪出面既人都唔陪屋企
但當佢留係屋企10個鐘,佢媽就會鬧足佢10個鐘

佢媽覺得佢生得你出,就乜都做得
所以佢鬧你佢控制你生活既一切都係為你好
而你作為一個孝順既子女,為左令母親大人開心
你應該要甘願俾佢控制,咁先叫孝順

佢會令到你生活無任何私隱
可以隨時入你房睇你既野
係你唔發覺既時候睇你銀包
要求你俾哂所有密碼佢,包括電腦 fb Google 學校email 甚至網上銀行密碼
而佢亦都每隔幾日就會登入你銀行睇下你用左幾多錢
每月仲要你俾6千蚊家用,仲話你無為屋企付出

另外仲會唔俾佢拍拖

omfg 天外有天 我即刻覺得自己唔慘 24歲都咁真係好撚癲

佢已經畢左業出黎做野 2年啦
但都仲俾佢屋企不停咁管住

每朝早起身,同埋每晚返屋企
必定會俾佢媽捉住黎鬧

咁你都慘 冇得光明正大 唉 一齊左幾耐

一齊左3年半
地下情左3年

頭果半年我有同佢媽傾
不過佢都唔滿意
仲諗過約我出黎當住佢面屌左我2個鐘
佢覺得一定要醫生律師月入十萬果啲先襯得起佢個女

wa 好癲呀 但佢又成日屌9佢個女 究竟佢係咩心態
你幾歲? 屋企人話點就點, 咪抵你受氣囉, 唔識反抗係咁㗎啦

試過啦 我老豆勁撚惡 之前同佢嘈過 佢個幾月唔同我講野 唔出黎食飯 日日大聲bang 門 成個屋企氣氛比佢影響哂 好撚煩

你老豆當左你係私產
以前都係咁 帶咗男朋友見父母就解決左

佢地都見過呀 成日食飯個啲 但唔知點解都係咁樣

你地真係好幸福
佢媽話如果佢同我再有聯絡
就趕佢個女出門口一世都唔認佢

咁仲有冇聯絡
成日話我自私
唔陪屋企人,陪外人
成日俾說話你聽

佢地又冇咁講 但成撚日好似唔抵得你玩得開心玩得盡慶 成日都限住哂
佢地當你係寶
驚人當你係草
即係唔想你好似好cheap咁
你個情況都唔算最差呀

可以隨時入你房睇你既野
要求你俾哂所有密碼佢,包括電腦 fb Google 學校email 甚至網上銀行密碼

另外仲會唔俾佢拍拖

omfg 天外有天 我即刻覺得自己唔慘 24歲都咁真係好撚癲

必定會俾佢媽捉住黎鬧

一齊左3年半
地下情左3年

頭果半年我有同佢媽傾
不過佢都唔滿意

通常呢啲係覺得個女佢生嘅,係屬於佢嘅嘢,鐘意點管就點管,外人出乜撚嘢聲
你個情況都唔算最差呀

可以隨時入你房睇你既野

另外仲會唔俾佢拍拖

必定會俾佢媽捉住黎鬧

一齊左3年半
地下情左3年

頭果半年我有同佢媽傾
不過佢都唔滿意

我都唔知佢咩心態
完全理解唔到 到底要心理有幾唔平衡先會咁樣
細個老豆老母嚴到仆街,唔比出夜街 放學即刻返屋企,返學放學都有人接送,佢話行唔可以企 佢話企唔可以坐,唔比睇電視,衫唔準自己揀,所有朋友佢地都要識,會打去學校問我走咗未 一撚定唔比拍拖啦去旅行呀 去人地到訓更加唔洗諗 個時細個 覺得要聽老豆老母講野先叫孝順同乖 咁咪照做 但有時都會偷偷地拍下拖咁

但喺只限於細個 上到中三個時佢地覺得我開始成熟 於是逐步放手比我自己決定,一直到依家都好自由,因為佢地話我識分寸,唔需要再管 以前中四同個男仔拍拖 佢地唔鐘意 但喺知道咗都只喺話:你自己有分數。依家去夜街/旅行/露營 個啲同佢地講聲就ok

樓主你同屋企人硬碰硬搞唔掂,不如用行動去令佢地有信心放手比你管理自己同埋照顧自己?

例如?可以點證明?

你地真係好幸福

咁仲有冇聯絡

咪地下情第 3年半囉
你幾歲? 屋企人話點就點, 咪抵你受氣囉, 唔識反抗係咁㗎啦

試過啦 我老豆勁撚惡 之前同佢嘈過 佢個幾月唔同我講野 唔出黎食飯 日日大聲bang 門 成個屋企氣氛比佢影響哂 好撚煩

你老豆當左你係私產

崩潰
成日話我自私
唔陪屋企人,陪外人
成日俾說話你聽

佢地又冇咁講 但成撚日好似唔抵得你玩得開心玩得盡慶 成日都限住哂

屌 ex7actly
咁誠實做乜 話同friend咪得

係咪你父母唔鐘意你男朋友
覺得佢照顧唔到你

應該唔係喎 佢地有時有乜飯局都會叫埋佢去 佢地純粹唔中意我夜翻
絲打我完全同你一樣
我屋企人講既野同你屋企人講完全一樣
我男朋友媽咪好welcome我去過夜 今日去食飯又會話夜啦 今晚係度訓啦
但相反有次我嘈我屋企人 我話好阿我下次就唔番 我家姐就一句話:你想(過夜)左好耐架啦 我老母仲話:搞到自己咁cheap
我有鬧番轉頭 但係無用 即刻喊
佢地當你係寶
驚人當你係草
即係唔想你好似好cheap咁

你個情況都唔算最差呀

可以隨時入你房睇你既野

另外仲會唔俾佢拍拖

必定會俾佢媽捉住黎鬧

一齊左3年半
地下情左3年

頭果半年我有同佢媽傾
不過佢都唔滿意

通常呢啲係覺得個女佢生嘅,係屬於佢嘅嘢,鐘意點管就點管,外人出乜撚嘢聲

我真心好希望我下一世可以做仔 做女煩到嘔

我見左都解決唔到

你地真係好幸福

咁仲有冇聯絡

咪地下情第 3年半囉

omg咁究竟幾時先可以上翻黎
你同你男朋友幾多歲?
咁誠實做乜 話同friend咪得

佢地會叫我影相
同你一樣 最燥係出去成問幾時返 個時仲要只係九點十點

係呀 之後你話過多陣翻 佢地又會話 玩左成日仲唔夠呀? 你咁鐘意“冷”街你唔好翻黎啦

頂 一樣 如果我話十一點返 然後十一點未返 佢會打黎問我係邊 btw最近比啊媽發現咗拍拖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞