有冇絲打屋企都係咁撚嚴?

502 回覆
47 Like 83 Dislike
絲打係咪你身材太好你老豆老母先咁驚你出事 係咪36d
有能力就搬出黎住啦

一個人住
爆free

幾錢租呀巴打

我唔知講乜好

但未出身嗰陣有諗過搵fd合租
絲打係咪你身材太好你老豆老母先咁驚你出事 係咪36d

可能係
先斬後奏啦!試得多就知管你唔到
其實細路仔你愈禁佢 佢地就愈想試㗎啦
明明自己都做過細路 老母細細個就同左老豆結婚生埋我家姐 而家屌返我轉頭話我 自己之前仲講過以前屋企反對佢婚事佢有幾辛苦
而家咪又係咁
睇完你地留言發覺我屋企人原來已經好好 雖然我都頂唔順

啱呀

啱呀
18後開始少問了

過夜唔番又聲都唔聲,可能會sd msg問一句半句
叫人反抗覺得有用嗰班真係真心覺得反抗有用
只要爭取就有用的話香港一早獨立咗啦
根本好多專制嘅父母就係啲廢老, 你愈反抗愈搞事, 佢愈覺得管你嚴啲先啱

佢地講到好似食生菜咁撚易

反抗咗幾年先有自由叫唔叫易
你個情況都唔算最差呀

我女友今年 24歲,從來未試過通頂
連同朋友出街食飯都要攞牌先出得
1個月出多過 1次都會俾佢媽話
鬧佢做乜寧願花時間陪出面既人都唔陪屋企
但當佢留係屋企10個鐘,佢媽就會鬧足佢10個鐘

佢媽覺得佢生得你出,就乜都做得
所以佢鬧你佢控制你生活既一切都係為你好
而你作為一個孝順既子女,為左令母親大人開心
你應該要甘願俾佢控制,咁先叫孝順

佢會令到你生活無任何私隱
可以隨時入你房睇你既野
係你唔發覺既時候睇你銀包
要求你俾哂所有密碼佢,包括電腦 fb Google 學校email 甚至網上銀行密碼
而佢亦都每隔幾日就會登入你銀行睇下你用左幾多錢
每月仲要你俾6千蚊家用,仲話你無為屋企付出

另外仲會唔俾佢拍拖

痴撚線
你個情況都唔算最差呀

我女友今年 24歲,從來未試過通頂
連同朋友出街食飯都要攞牌先出得
1個月出多過 1次都會俾佢媽話
鬧佢做乜寧願花時間陪出面既人都唔陪屋企
但當佢留係屋企10個鐘,佢媽就會鬧足佢10個鐘

佢媽覺得佢生得你出,就乜都做得
所以佢鬧你佢控制你生活既一切都係為你好
而你作為一個孝順既子女,為左令母親大人開心
你應該要甘願俾佢控制,咁先叫孝順

佢會令到你生活無任何私隱
可以隨時入你房睇你既野
係你唔發覺既時候睇你銀包
要求你俾哂所有密碼佢,包括電腦 fb Google 學校email 甚至網上銀行密碼
而佢亦都每隔幾日就會登入你銀行睇下你用左幾多錢
每月仲要你俾6千蚊家用,仲話你無為屋企付出

另外仲會唔俾佢拍拖

不如叫佢養狗啦

慘撚過坐監

咁撚戇鳩我寧願搬出去自己住好過啦
根本唔係當你係屋企人
仲衰過對隻狗囉
下 咁依家係真係已經斷絕關係?

咁嘅父母喊都無謂啦
活得開心就得
千祈唔好回頭
唔係你只會有更加多說話聽
難聽啲講呢啲老豆老母會累你一世
當你再大個啲發現身邊一個朋友都冇唔好問點解
到時你會後悔點解冇早啲反抗

呢個社會講機遇講人脈
識人好過識字
出到去做野個個同事收工去玩下輕鬆下
得你一個日日離群唔見人
你啲同事會點諗?

為你自己人生諗下啦

樓主要做孝順女
所以算數啦
絲,去到中六都接送我返學放學,驚我學壞,
自問都係讀地區名校,學壞嘅風險都唔算大,但就令我放學冇得同人一齊放。
去到而家大四升大五,我依然極少出街,可能一兩星期一次,又會打俾我朋友問行蹤。

但我覺得最慘係,佢唔係唔俾我拍拖,佢成日奢求我揾個有錢有前途嘅男朋友,一唔啱心水就當面鬧人,話人中學parttime做過酒樓就成世都做返酒樓,又嫌樣衰又盛。呢個已經唔係第一個。

近排我屎忽痕,想同男朋友去旅行,佢打死都唔俾,我見到身邊啲女仔fd有得拍住拖去旅行我就好羡慕,我會諗係咪要我結左婚先可以兩個人去旅行。

講咁多其實想請教咁多位,我應該點說服佢

直接去
佢可以點
搵人綁架你?
巴可唔可以入嚟留名?
我媽以前好嚴 同fd出街都唔比
如果我放假佢要返工 我會偷偷地出去
有時會講大話 要補習 學校有活動之類
大個咗其實都feel到佢放鬆咗我好多
但係都唔可以去太夜 搞到我習慣咗講大話
起碼唔洗咁煩先
冇追哂 sorry
好聽啲叫養兒一百歲長憂九十九
難聽啲就係要控制你 當你唔係仔女係佢啲棋

屌我屋企人真係好撚煩
都咁大個人
乜春都要管
由細到大都管得嚴
去街又要唔知幾點前翻
一大班fd出街我成撚日都要早走
勁冇引
仲要講撚埋啲on9悔氣說話
話咩你唔好翻啦 你係人到訓啦 咁唔鐘意翻屋企就咪翻
但明明12點都未到

同男朋友拍左拖幾年
都未試過光明正大去佢到過夜
想同佢2個去旅行又唔撚比
又話危險

好撚煩呀
有冇絲打都係咁?

我拍咗7年拖(佢地知),呢排先第一次俾我地去旅行,係香港未試過光明正大過夜
我係絲 29歲 做左好多年野 自己一個住
相反我男朋友細我兩年 同屋企人住
同佢好似玩灰姑娘咁 12點前佢一定要走
未試過好sweet咁一齊訓
可能我自由慣啦,覺得呢種戀愛好攰

同佢拍拖係咪好似揍細路咁
樓主幾歲

係呀加上大家圈子唔同,做咩都要就佢

係呀加上大家圈子唔同,做咩都要就佢

成27仲裙腳
廢男 將來點依靠
唔係指錢
指家中事情大小
除非你有鋪揍細路癮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞