有冇絲打屋企都係咁撚嚴?

502 回覆
47 Like 83 Dislike
連男友都唔撚比有呀 你有幾撚慘

我都係呻下姐 唉 原來我已經好幸福了

自從佢哋以為我 les 之後
佢哋唔再太介意我同男仔去街

咩叫bi
我同你情況一樣啊
有時朋友話返大陸玩或者兩日一夜都唔比

未試過同朋友翻大陸

係呀但話你做雞我覺得好過份
廿幾歲人仲唔比人太夜訓教
仲會睇你有冇篤電話扮訓
見到有就會鬧
都痴孖根
讀緊書果陣好鐘意深夜先畫畫做功課
又會比屋企人屌做乜唔日頭做
都痴痴地線

曄 你屋企仲誇張

訓教都管真係痴線
到依家都唔比我去修眉同整走面毛
話傳統要結左婚先比整
但我成日偷偷地修眉
之前唔比我剪短髮同染髮
但我都照做之後佢不停話我唔靚
仲有唔比去人屋企過夜,乜原因都話唔比
試過之後第二日不停鬧
但佢自己就得
佢就係我老母

哇 修眉都管 好撚癲

我心諗,我唔修眉整靚自己就真係婚都冇得結
佢由我中學已經不停講唔好亂比人搞呀,女仔好蝕架,結左婚先可以呀
到我依家拍緊拖都講
但依啲野冇分蝕唔蝕,而係你願唔願意比對方姐
成日分蝕唔蝕,要個男仔一世打飛機好無
唔通到結婚先發現大家性生活配合唔到咩

係呀 之後你話過多陣翻 佢地又會話 玩左成日仲唔夠呀? 你咁鐘意“冷”街你唔好翻黎啦

頂 一樣 如果我話十一點返 然後十一點未返 佢會打黎問我係邊 btw最近比啊媽發現咗拍拖

之後點? 佢地反而又冇反對我拍拖

佢話就話唔會唔比我拍拖 我下下出街都比人問幾點返 同佢好強調拍拖還拍拖 有啲嘢唔可以做 仲有問我有冇同男友去過旅行 我梗係話冇 仲話如果去一定要分房訓

好撚on9 其實做女真係好煩 佢地好驚你蝕底 屌 但將來都一定會有呢一日嫁啦

雖然都真係有日會開苞
但做老豆老母始終都會驚
我而家有時都唔敢諗我個妹比人呃左 我點算
其實唔關我事但諗下都唔開心了已經
利申返先 我老豆都係咁嚴 我習慣左
相反老母會幫我plan我同男朋友既旅行
老母同我分開住既但關係好過老豆多多聲

我明白呀 我如果生女都會好擔心 但我都咁大個啦 仲有一年又出黎做野 點解唔放手姐 佢地有咩事又話我做大要我處理 之後我話去旅行我夜翻個啲又話唔好以為自己好大個 on撚9

我爸都係咁 搞到我好大壓力 因為我似做左一家之主咁

好撚大壓力囉 佢地2個有問題又逼我做中間人調解 痴撚線
仲會睇你有冇篤電話扮訓
見到有就會鬧
都痴孖根
都痴痴地線

曄 你屋企仲誇張

訓教都管真係痴線
話傳統要結左婚先比整
但我成日偷偷地修眉
之前唔比我剪短髮同染髮
試過之後第二日不停鬧
但佢自己就得
佢就係我老母

哇 修眉都管 好撚癲

佢由我中學已經不停講唔好亂比人搞呀,女仔好蝕架,結左婚先可以呀
到我依家拍緊拖都講

我都係咁話 同埋生得女 你真係預左
絲打我完全同你一樣
我屋企人講既野同你屋企人講完全一樣
我男朋友媽咪好welcome我去過夜 今日去食飯又會話夜啦 今晚係度訓啦
但相反有次我嘈我屋企人 我話好阿我下次就唔番 我家姐就一句話:你想(過夜)左好耐架啦 我老母仲話:搞到自己咁cheap
我有鬧番轉頭 但係無用 即刻喊

我除咗冇家姐之外同你一模一樣
仲會睇你有冇篤電話扮訓
見到有就會鬧
都痴孖根
都痴痴地線

曄 你屋企仲誇張

我屋企都會 但我唔覺得誇張喎 佢地都係為自己好 唔想個女太夜訓姐 不過我都係聽完就算 其他嘢管得好鬆 出去過夜唔講聲先都得

你都好呀,我仲係唔可以去入屋過夜
到底要幾保守既老母先會咁
有無話佢知而家一街都係飛機

同佢講返我覺得好hurt,佢可以講句鬧交講嘅嘢唔算數,跟住就算
佢係我細個升中想揀男女校嘅時候已經鬧過我係咪想做雞
仲會睇你有冇篤電話扮訓
見到有就會鬧
都痴孖根
都痴痴地線

曄 你屋企仲誇張

我屋企都會 但我唔覺得誇張喎 佢地都係為自己好 唔想個女太夜訓姐 不過我都係聽完就算 其他嘢管得好鬆 出去過夜唔講聲先都得

你都好呀,我仲係唔可以去屋過夜
有本事就搬走,一係屌鳩鬥惡,你出嚟做野未?未就預左抬唔起頭架啦,最多佢老果時掉佢去劍橋

咩叫bi

其實我中學同大學時係 TBG / femme
絲打我完全同你一樣
我男朋友媽咪好welcome我去過夜 今日去食飯又會話夜啦 今晚係度訓啦
但相反有次我嘈我屋企人 我話好阿我下次就唔番 我家姐就一句話:你想(過夜)左好耐架啦 我老母仲話:搞到自己咁cheap

大家明嫁啦 同路人 有時係男朋友屋企食完飯又要搭成個鐘車翻屋企真係好攰
你個情況都唔算最差呀

我女友今年 24歲,從來未試過通頂
連同朋友出街食飯都要攞牌先出得
1個月出多過 1次都會俾佢媽話
鬧佢做乜寧願花時間陪出面既人都唔陪屋企
但當佢留係屋企10個鐘,佢媽就會鬧足佢10個鐘

佢媽覺得佢生得你出,就乜都做得
所以佢鬧你佢控制你生活既一切都係為你好
而你作為一個孝順既子女,為左令母親大人開心
你應該要甘願俾佢控制,咁先叫孝順

佢會令到你生活無任何私隱
可以隨時入你房睇你既野
係你唔發覺既時候睇你銀包
要求你俾哂所有密碼佢,包括電腦 fb Google 學校email 甚至網上銀行密碼
而佢亦都每隔幾日就會登入你銀行睇下你用左幾多錢
每月仲要你俾6千蚊家用,仲話你無為屋企付出

另外仲會唔俾佢拍拖

仲唔搬走/反擊,真係抵佢做奴隸

同佢講返我覺得好hurt,佢可以講句鬧交講嘅嘢唔算數,跟住就算
佢係我細個升中想揀男女校嘅時候已經鬧過我係咪想做雞

佢係咪on9 有男性朋友就會比佢屌嫁咩 你老母咩心態 生個女出黎又話佢做雞 太過份
有本事就搬走,一係屌鳩鬥惡,你出嚟做野未?未就預左抬唔起頭架啦,最多佢老果時掉佢去劍橋

唯有係咁

咩叫bi

其實我中學同大學時係 TBG / femme

哦 咁佢地應該會好鼓勵你同男仔去街架
仲會睇你有冇篤電話扮訓
見到有就會鬧
都痴孖根
都痴痴地線

曄 你屋企仲誇張

訓教都管真係痴線
話傳統要結左婚先比整
但我成日偷偷地修眉
之前唔比我剪短髮同染髮
試過之後第二日不停鬧
但佢自己就得
佢就係我老母

哇 修眉都管 好撚癲

到我依家拍緊拖都講

我都係咁話 同埋生得女 你真係預左

最大問題係佢成日用佢出世果到既國家文化黎管我,
佢果邊唔可以點,我就唔可以點
大佬呀,我依到係香港呀
成日淨係話,我果邊呀,男女未結婚唔可以同一張床訓架,唔可以同居呀,唔可以點點點
關我叉事咩 我起香港呀大佬
仲會睇你有冇篤電話扮訓
見到有就會鬧
都痴孖根
都痴痴地線

曄 你屋企仲誇張

訓教都管真係痴線
話傳統要結左婚先比整
但我成日偷偷地修眉
之前唔比我剪短髮同染髮
試過之後第二日不停鬧
但佢自己就得
佢就係我老母

哇 修眉都管 好撚癲

到我依家拍緊拖都講

我都覺 就算結咗婚 都唔知係咪真係一世 世事冇人知
出夜街12點後每半個鐘打黎問我返未
唔係純粹問我幾點返 係要令我朋友知我要返屋企 突登令我尷尬
唔俾我唔係屋企過夜
以前去camp要影相證明
去女仔朋友屋企過夜驚我俾佢地爸爸哥哥細佬搞
唔會俾我同男朋友去旅行
男朋友上屋企唔俾入房

利申 反叛 成日嘈交 講大話試過哂
絲打我完全同你一樣

大家明嫁啦 同路人 有時係男朋友屋企食完飯又要搭成個鐘車翻屋企真係好攰

好彩男朋友屋企返我屋企都係四五個字車程
試過一次係佢屋企訓,佢媽媽對我好好,買埋糖水準備埋枕頭(係同一張床上),果下感覺好貼心 果次係呃咗阿媽我返hall訓先有機會
佢爸媽成日想請我同男友同佢地一齊去旅行,但係我爸媽係都唔比 由上年復活節提到呢家都唔成行
有個朋友廿頭女仔 規定如果要返屋企訓要十點前返到
暫時未見過有人癲得過佢屋企

遲左會點

唔比入屋
出夜街12點後每半個鐘打黎問我返未
唔係純粹問我幾點返 係要令我朋友知我要返屋企 突登令我尷尬
唔俾我唔係屋企過夜
以前去camp要影相證明
去女仔朋友屋企過夜驚我俾佢地爸爸哥哥細佬搞
唔會俾我同男朋友去旅行
男朋友上屋企唔俾入房

利申 反叛 成日嘈交 講大話試過哂

係咪你越曳佢地就唔撚會放過你呀 你試下乖啲可能佢地會唔管你
絲打我完全同你一樣

好彩男朋友屋企返我屋企都係四五個字車程
試過一次係佢屋企訓,佢媽媽對我好好,買埋糖水準備埋枕頭(係同一張床上),果下感覺好貼心 果次係呃咗阿媽我返hall訓先有機會
佢爸媽成日想請我同男友同佢地一齊去旅行,但係我爸媽係都唔比 由上年復活節提到呢家都唔成行

屌 你有hall咁你做乜要擔心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞