有冇絲打屋企都係咁撚嚴?

502 回覆
47 Like 83 Dislike
成日唔帶套扑野唔驚中招?
同佢講唔同fd出街點維繫感情
係咪想你一個fd都冇
冇人脈以後點出黎做野

如果佢話冇人脈都做到野
你就話時代唔同 依加唔係咁做野

通常覺得影響到你未來 佢地就唔會再做

佢地會比你去街 不過就係唔比你夜翻
btw同我女朋友情況都差唔多
係咪想你一個fd都冇
冇人脈以後點出黎做野

如果佢話冇人脈都做到野

你太睇少佢地老豆老媽

你真明白 巴打你屋企都嚴?
其實我屋企本身都係咁 嚴到pk
不過因為有個超級反叛既細妹
令我爸媽既接受程度慢慢越來越高
以前家姐二十幾歲岀街岀到10點幾已經比人屌到仆街
我自己都係19歲先岀到夜街
但依家可以岀街岀到11點幾12點都冇問題
除非太過份 又可以去過夜個啲
全靠個妹 不斷挑戰爸媽既底線
雖然成日都家嘈屋閉

但你要多謝佢
睇到上面有人講就諗番起, 我以前就係試過驚屋企驚到崩潰驚到O係街遊蕩都唔敢番去
咁偽呀媽打黎都唔敢聽係男朋友代聽
但佢同家母講完一輪之後從此我冇比人管得咁嚴

利申: O係隔離聽唔覺得有咩特別, 可能人夾人緣
25歲之後都由得你點玩都得
你就忍多幾年

佢地都係話 你一日未25歲 1日都要比我管
屌 點解要係25歲

佢話我要嫁左出去先得
25歲我都想
12點前要返到屋企
習慣左就冇野

有時真係想飲杯野輕鬆下
我偷偷地拍拖咋
係咪想你一個fd都冇
冇人脈以後點出黎做野

如果佢話冇人脈都做到野

你太睇少佢地老豆老媽

我咪第2頁你話天外有天果個巴打
我日日聽我女友呻,聽左3年
完全明白佢當中既無奈
我以前都係咁 先斬後奏左幾次就無咁嚴 但係大個左反而唔想出夜街
愈睇愈覺得有一對開明既父母真係好幸福

我中學果陣都試過去通頂
番到屋企比老母老母開住門藤條侍候
仲cut曬電話電腦唔比我同朋友聯絡

去到後來我索性叫d frd上黎食飯比佢地見下
慢慢佢地知我群咩人做朋友就開始放心
仲叫d男性朋友仔如果去得太夜既盡量送埋我番屋企

去到再大d有拍拖
同埋多左機會出去飲野
我媽直情叫我去得太夜又冇人送就唔好番屋企
搵個多人地方坐天光仲安全咁話

所以唔係太想像到如果自己比父母咁壓迫法會點

嗚呀 你好幸福 但重點係 我啲好朋友 佢地都好熟 我話去佢地到過夜就係唔比 問佢地點解就話冇原因
12點前要返到屋企
習慣左就冇野

有時真係想飲杯野輕鬆下

俾佢地知道你去飲野你就仆街了
如果唔係佢瞓左 我真係會以為我識你

Maybe 我呃你我訓左
以前同你一樣

係咪出左黎做野就可以扭轉命運

唔關邊個階段事, 係你夠唔夠膽真係開拖既問題

都話開過 成屋人受罪

絲打好躁喎 開拖你又唔會
咁你想我地點幫?

11點後會打電話問番黎未
試過2點先返罵到傻左
唔比去旅行(同frd去都唔得)
已經出左黎做野....2字頭
見住個個都去旅行簡直想死
有無辦法可以改變到

試下話出差

試過一次同frd去澳門3日2夜...話公司旅行 (驚去唔成所以係出發前一日先講
但去到要係whatsapp道報到
其實都瞞唔到咁多次....

個心會好怕怕
同你一樣 最燥係出去成問幾時返 個時仲要只係九點十點

係呀 之後你話過多陣翻 佢地又會話 玩左成日仲唔夠呀? 你咁鐘意“冷”街你唔好翻黎啦

頂 一樣 如果我話十一點返 然後十一點未返 佢會打黎問我係邊 btw最近比啊媽發現咗拍拖

之後點? 佢地反而又冇反對我拍拖

佢話就話唔會唔比我拍拖 我下下出街都比人問幾點返 同佢好強調拍拖還拍拖 有啲嘢唔可以做 仲有問我有冇同男友去過旅行 我梗係話冇 仲話如果去一定要分房訓

好撚on9 其實做女真係好煩 佢地好驚你蝕底 屌 但將來都一定會有呢一日嫁啦

反而我女朋友屋企無咩
我屋企先嚴

下 男仔都嚴
25歲之後都由得你點玩都得
你就忍多幾年

佢地都係話 你一日未25歲 1日都要比我管
屌 點解要係25歲

佢話我要嫁左出去先得
25歲我都想

咁你快撚啲比人中出嫁左佢算 我替你可憐
btw同我女朋友情況都差唔多

係咪想你一個fd都冇
冇人脈以後點出黎做野

如果佢話冇人脈都做到野

你太睇少佢地老豆老媽

我咪第2頁你話天外有天果個巴打
我日日聽我女友呻,聽左3年
完全明白佢當中既無奈

哎呀sorry 冇留意到 你都好慘 成日聽你女朋友呻 我有fd都好似你咁 拍幾年都唔可以光明正大咁去女朋友屋企
我以前都係咁 先斬後奏左幾次就無咁嚴 但係大個左反而唔想出夜街

我老豆啲脾氣係非一般難頂
如果唔係佢瞓左 我真係會以為我識你

Maybe 我呃你我訓左

有可能 但我聽住佢瞓著
仲要都係24歲 灰姑娘
12點前要返到屋企
習慣左就冇野

有時真係想飲杯野輕鬆下

俾佢地知道你去飲野你就仆街了

佢地去旅行個陣我就會去到45點 真係好爽
以前同你一樣

係咪出左黎做野就可以扭轉命運

唔關邊個階段事, 係你夠唔夠膽真係開拖既問題

都話開過 成屋人受罪

絲打好躁喎 開拖你又唔會
咁你想我地點幫?

我呻下姐 反正你地唔會幫到嫁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞