有冇絲打屋企都係咁撚嚴?

502 回覆
47 Like 83 Dislike
屎一般的臭雞
我女朋友之前去澳門挽下
都比佢地屋企人問長問短 又話要d fd既電話又話要定期sd msg比佢地仲有話唔比着短褲話咩怕有飛仔
我見過我女朋友呀媽 都對我幾好
但我同女朋友去trip佢都唔夠胆同佢屋企人講係同我去 話怕佢地煩
如果我女朋友屋企係咁, 我情願大家和平分手, 無謂強求, 拍拖最緊要開心
你屋企咁既管教, 個男仔同你拍拖都唔會開心

就算去到結婚個一步, 到時女家又一定要一百幾十萬禮金, 又要包 N 圍酒席
個男仔一定慘過乜, 諗清楚啲唔好搞到人

某程度上係睇個女仔取態,如果個女仔選擇聽屋企人話咁真係可以分手,但如果個女仔係諗住改變嘅話未必要去到分手呢步嘅

係呀但話你做雞我覺得好過份

同佢講返我覺得好hurt,佢可以講句鬧交講嘅嘢唔算數,跟住就算
佢係我細個升中想揀男女校嘅時候已經鬧過我係咪想做雞

痴線你阿媽好過份,揀男女校就做雞,咁揀女校去磨豆腐佢又接受到咩

咪係 佢呀媽痴線

你阿哥都好大問題? 老豆老母都算,阿哥憑咩嘢?
有個朋友屋企仲嚴過你,出黎社會做野之前連夜街都唔出得,平時最遲7點前一定要返到屋企,成班姐妹聚會次次都要就佢食lunch

如果俾著我會發癲

咁似我嘅。。
25歲之後都由得你點玩都得
你就忍多幾年

佢地都係話 你一日未25歲 1日都要比我管
屌 點解要係25歲

佢話我要嫁左出去先得
25歲我都想

25歲都好丫
每次嘈親 老母就會流哂馬尿+佢嘅名句: 養兒一百歲長憂九十九
講到咁撚嚴係老馮

係呀但話你做雞我覺得好過份

同佢講返我覺得好hurt,佢可以講句鬧交講嘅嘢唔算數,跟住就算
佢係我細個升中想揀男女校嘅時候已經鬧過我係咪想做雞

痴線你阿媽好過份,揀男女校就做雞,咁揀女校去磨豆腐佢又接受到咩

咪係 佢呀媽痴線

你阿哥都好大問題? 老豆老母都算,阿哥憑咩嘢?

所以我都好無奈 屋企重男輕女,父母聽我哥講多過聽我講,變咗佢地嘅價值觀都一樣,乜都用錢去衡量。呀媽話我拍拖係做雞個時都後補咗句做雞都有錢,你連錢都無
我女朋友之前去澳門挽下
都比佢地屋企人問長問短 又話要d fd既電話又話要定期sd msg比佢地仲有話唔比着短褲話咩怕有飛仔
我見過我女朋友呀媽 都對我幾好
但我同女朋友去trip佢都唔夠胆同佢屋企人講係同我去 話怕佢地煩

挽你老母
一樣情況嘅絲打入嚟留個名
同佢地講唔係問題,問題佢地點極都唔明,永遠都覺得自己個套係啱
成日話女仔之家學咩人打機 難聽過粗口 黎緊同異性去旅行都唔知講唔講真話好
成日話女仔之家學咩人打機 難聽過粗口 黎緊同異性去旅行都唔知講唔講真話好

打機有咩問題

i know that feel 屋企唔比我打籃球
玩還玩。 唔好搞出人命, 無得番轉頭
老老豆豆,呢啲控制欲咁強既家長唔反抗佢地係唔會知死
咁大個人自己諗啦,佢地想你陪佢地過世,但陪你到最後既唔會係佢地
比企硬就最基本
要生要死想搞到頭家散既係佢地唔係你
夠膽既就跳落去,我會盡孝出錢做喪禮葬你

一同佢開波就話跳樓
利申真係痴痴地

所以咪由鳩佢跳
比人打就報警落charge
都係果句人點都會死,盡孝就夠
碌完成個post突然覺得自己都幾自由
起碼有得住hall拍拖同男朋友去旅行,間唔中可以十二點鬆啲先返屋企,阿媽唔會一開口就鬧我做雞
有時覺得有呢啲父母既存在先提醒到自己以後成為人地父母果陣唔好犯返同樣既錯
碌完成個post突然覺得自己都幾自由
起碼有得住hall拍拖同男朋友去旅行,間唔中可以十二點鬆啲先返屋企,阿媽唔會一開口就鬧我做雞
有時覺得有呢啲父母既存在先提醒到自己以後成為人地父母果陣唔好犯返同樣既錯

好好珍惜咁好嘅屋企人
佢地咁對我都令我諗咗好耐應唔應該生小朋友
睇見樓上啲cm就嬲
明知有問題都唔反抗
做人冇血性同隻豬有咩分別
你話嘈對件事冇幫助
我話你唔嘈仲會助長左佢地呀
睇見樓上啲cm就嬲
明知有問題都唔反抗
做人冇血性同隻豬有咩分別
你話嘈對件事冇幫助
我話你唔嘈仲會助長左佢地呀

每個人都有唔同考慮,點都會念親情各樣野,同埋反抗唔一定對每個家庭都有用
利申:反抗咗好多次,下年reg hall 打算grad咗就搬出去住
巴絲們都廿幾歲, 屋企仲要咁樣管你地, 你地會好難自立
其實有無坦白同父母講清楚你地既思法 ?

我23,
讀書個陣屋企唔俾拍拖,7年入面 地下情5年
而家可以去朋友到過夜,去旅行,岀夜街,往hall
而家兩邊家長都好熟 俾我間中上男朋友屋企煮飯
但都淨係唔俾同男朋友過夜 話女仔好蝕底
結婚先可以同男友去旅行

咁我應該點講
係咪話唔洗過夜都可以啪啪啪
有帶套就得
男仔都會蝕,最緊要你情我願
自殺不逐

我諗要玩到咁大
屋企人先會識驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞