有冇絲打屋企都係咁撚嚴?

502 回覆
47 Like 83 Dislike
同佢講唔同fd出街點維繫感情
係咪想你一個fd都冇
冇人脈以後點出黎做野

如果佢話冇人脈都做到野
你就話時代唔同 依加唔係咁做野

通常覺得影響到你未來 佢地就唔會再做

你太睇少佢地老豆老媽

你真明白 巴打你屋企都嚴?

我咪第2頁你話天外有天果個巴打
我日日聽我女友呻,聽左3年
完全明白佢當中既無奈

哎呀sorry 冇留意到 你都好慘 成日聽你女朋友呻 我有fd都好似你咁 拍幾年都唔可以光明正大咁去女朋友屋企

唔好話去屋企
我連打個電話俾佢都要133
因為佢媽會 check 電話帳單記錄
btw同我女朋友情況都差唔多

如果唔係佢瞓左 我真係會以為我識你

Maybe 我呃你我訓左

有可能 但我聽住佢瞓著
仲要都係24歲 灰姑娘

嗚呀 我21炸
同你一樣 最燥係出去成問幾時返 個時仲要只係九點十點

係呀 之後你話過多陣翻 佢地又會話 玩左成日仲唔夠呀? 你咁鐘意“冷”街你唔好翻黎啦

頂 一樣 如果我話十一點返 然後十一點未返 佢會打黎問我係邊 btw最近比啊媽發現咗拍拖

之後點? 佢地反而又冇反對我拍拖

佢話就話唔會唔比我拍拖 我下下出街都比人問幾點返 同佢好強調拍拖還拍拖 有啲嘢唔可以做 仲有問我有冇同男友去過旅行 我梗係話冇 仲話如果去一定要分房訓

好撚on9 其實做女真係好煩 佢地好驚你蝕底 屌 但將來都一定會有呢一日嫁啦

成日話我搞到要佢擔心 佢話我出夜街佢擔心我冇覺好訓 姐係我都知佢擔心 所以我會同去講我出去食飯會秒覆佢wtsapp 但我覺得擔心唔係大撚晒 你咁講 我咩到唔洗做邊到唔洗去啦 最近因為依個問題真係好大壓力 但我又覺得佢解釋極都唔明白我嘅處境
其實我屋企本身都係咁 嚴到pk
不過因為有個超級反叛既細妹
令我爸媽既接受程度慢慢越來越高
以前家姐二十幾歲岀街岀到10點幾已經比人屌到仆街
我自己都係19歲先岀到夜街
但依家可以岀街岀到11點幾12點都冇問題
除非太過份 又可以去過夜個啲
全靠個妹 不斷挑戰爸媽既底線
雖然成日都家嘈屋閉

但你要多謝佢

所以我真係好多謝我妹
如果唔係我相信到依家讀大學都要7點前返到屋企
我家姐慘啲 同我同個妹年齡相差大
嫁左人先有自由
同佢講唔同fd出街點維繫感情
係咪想你一個fd都冇
冇人脈以後點出黎做野

如果佢話冇人脈都做到野
你就話時代唔同 依加唔係咁做野

通常覺得影響到你未來 佢地就唔會再做

你太睇少佢地老豆老媽

你真明白 巴打你屋企都嚴?

我咪第2頁你話天外有天果個巴打
我日日聽我女友呻,聽左3年
完全明白佢當中既無奈

哎呀sorry 冇留意到 你都好慘 成日聽你女朋友呻 我有fd都好似你咁 拍幾年都唔可以光明正大咁去女朋友屋企

唔好話去屋企
我連打個電話俾佢都要133
因為佢媽會 check 電話帳單記錄

佢呀媽可以開偵探社

係呀 之後你話過多陣翻 佢地又會話 玩左成日仲唔夠呀? 你咁鐘意“冷”街你唔好翻黎啦

頂 一樣 如果我話十一點返 然後十一點未返 佢會打黎問我係邊 btw最近比啊媽發現咗拍拖

佢話就話唔會唔比我拍拖 我下下出街都比人問幾點返 同佢好強調拍拖還拍拖 有啲嘢唔可以做 仲有問我有冇同男友去過旅行 我梗係話冇 仲話如果去一定要分房訓

好撚on9 其實做女真係好煩 佢地好驚你蝕底 屌 但將來都一定會有呢一日嫁啦

雖然都真係有日會開苞
但做老豆老母始終都會驚
我而家有時都唔敢諗我個妹比人呃左 我點算
其實唔關我事但諗下都唔開心了已經
利申返先 我老豆都係咁嚴 我習慣左
相反老母會幫我plan我同男朋友既旅行
老母同我分開住既但關係好過老豆多多聲
25歲之後都由得你點玩都得
你就忍多幾年

佢地都係話 你一日未25歲 1日都要比我管
屌 點解要係25歲

認真,當你25歲個陣,你父母就算真係唔再設門禁,限制你人生自由都好,佢地必定會繼續控制你生活各方面既野
廿幾歲人仲唔比人太夜訓教
仲會睇你有冇篤電話扮訓
見到有就會鬧
都痴孖根
讀緊書果陣好鐘意深夜先畫畫做功課
又會比屋企人屌做乜唔日頭做
都痴痴地線

成日話我搞到要佢擔心 佢話我出夜街佢擔心我冇覺好訓 姐係我都知佢擔心 所以我會同去講我出去食飯會秒覆佢wtsapp 但我覺得擔心唔係大撚晒 你咁講 我咩到唔洗做邊到唔洗去啦 最近因為依個問題真係好大壓力 但我又覺得佢解釋極都唔明白我嘅處境

佢話擔心都算啦 我個fd住我隔離個棟 岩岩出完街去我fd到拎野 同佢地講聲坐陣 佢地又屌 話去左成日仲唔夠?又叫我咪撚翻去 隔離棟有幾危險 你話我知 我睇唔透
如果唔係佢瞓左 我真係會以為我識你

Maybe 我呃你我訓左

有可能 但我聽住佢瞓著
仲要都係24歲 灰姑娘

嗚呀 我21炸

thats good 咁我都瞓lu 早唞
你就忍多幾年

屌 點解要係25歲

認真,當你25歲個陣,你父母就算真係唔再設門禁,限制你人生自由都好,佢地必定會繼續控制你生活各方面既野

其實有冇同過父母傾,究竟佢地咩心態
雖然成日都家嘈屋閉

但你要多謝佢

所以我真係好多謝我妹
嫁左人先有自由

你有冇住hall 住hall好撚爽
同你差唔多,咁大個人都唔比同異性去旅行,更何況男朋友。。。
過夜更加唔得。。。
你就忍多幾年

屌 點解要係25歲

我都係咁話
佢地點會突然一下子俾自由你
不可能的,只係另一個謊言
雖然成日都家嘈屋閉

但你要多謝佢

所以我真係好多謝我妹
嫁左人先有自由

冇住hall 廢u黎
你有住?
你仲讀緊書,佢地梗係當你小朋友啦,就算出咗嚟做野,喺佢地眼中你永遠都係小朋友 讀緊書仲要靠佢地養就反抗唔到架喇,唯有寄望出嚟做野會改善啦,出嚟做野明明唔駛ot都呃佢地話要ot通頂,試多幾次慣咗個模式佢地就唔多理你夜唔夜返架喇
你父母唔算太嚴架喇,只係唔比你通頂同埋同男朋友過夜啫,但如果去到侵犯私隱嘅地步就要反抗喇。我自己喺27歲之前都未試過通頂,以前同男朋友去旅行都係講大話同朋友去,我覺得ok嘅,反正我本身都覺得無通頂嘅必要

雖然都真係有日會開苞
但做老豆老母始終都會驚
我而家有時都唔敢諗我個妹比人呃左 我點算
其實唔關我事但諗下都唔開心了已經
利申返先 我老豆都係咁嚴 我習慣左
相反老母會幫我plan我同男朋友既旅行
老母同我分開住既但關係好過老豆多多聲

我明白呀 我如果生女都會好擔心 但我都咁大個啦 仲有一年又出黎做野 點解唔放手姐 佢地有咩事又話我做大要我處理 之後我話去旅行我夜翻個啲又話唔好以為自己好大個 on撚9
你就忍多幾年

屌 點解要係25歲

我翻緊pt 洗自己 佢地已經問我做乜唔比家用
廿幾歲人仲唔比人太夜訓教
仲會睇你有冇篤電話扮訓
見到有就會鬧
都痴孖根
讀緊書果陣好鐘意深夜先畫畫做功課
又會比屋企人屌做乜唔日頭做
都痴痴地線

曄 你屋企仲誇張
你就忍多幾年

屌 點解要係25歲

其實有冇同過父母傾,究竟佢地咩心態

佢地會話唔想我成日玩到個心散哂 又話我咁大洗仲要成日咁多活動個啲

佢話擔心都算啦 我個fd住我隔離個棟 岩岩出完街去我fd到拎野 同佢地講聲坐陣 佢地又屌 話去左成日仲唔夠?又叫我咪撚翻去 隔離棟有幾危險 你話我知 我睇唔透

總之係屋企就最安全 有時真係好柒 同班frd出街比佢打黎質問你幾點返 好返未?
同你差唔多,咁大個人都唔比同異性去旅行,更何況男朋友。。。
過夜更加唔得。。。

唉 香港青年真慘
雖然成日都家嘈屋閉

但你要多謝佢

所以我真係好多謝我妹
嫁左人先有自由

冇住hall 廢u黎
你有住?

我朋友有住 好正 我有住就唔洗出文啦wuwu
你就忍多幾年

屌 點解要係25歲

會限制你幾時返去
唔係唔抵得你去玩,係擔心多D囉
笑住返去就話冇野姐.喊住口返去點安慰你好?
如果有一日你喊住口返去,佢地內心會自責係唔係太放鬆咁
25歲之後呢,現實D講句.俾男人玩過晒到時你自己決定咁囉
25歲.可以隨時嫁人都得.嫁唔出去都係有D野架啦改變唔大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞