有冇絲打屋企都係咁撚嚴?

502 回覆
47 Like 83 Dislike
你個情況都唔算最差呀

我女友今年 24歲,從來未試過通頂
連同朋友出街食飯都要攞牌先出得
1個月出多過 1次都會俾佢媽話
鬧佢做乜寧願花時間陪出面既人都唔陪屋企
但當佢留係屋企10個鐘,佢媽就會鬧足佢10個鐘

佢媽覺得佢生得你出,就乜都做得
所以佢鬧你佢控制你生活既一切都係為你好
而你作為一個孝順既子女,為左令母親大人開心
你應該要甘願俾佢控制,咁先叫孝順

佢會令到你生活無任何私隱
可以隨時入你房睇你既野
係你唔發覺既時候睇你銀包
要求你俾哂所有密碼佢,包括電腦 fb Google 學校email 甚至網上銀行密碼
而佢亦都每隔幾日就會登入你銀行睇下你用左幾多錢
每月仲要你俾6千蚊家用,仲話你無為屋企付出

另外仲會唔俾佢拍拖
以前同你一樣

係咪出左黎做野就可以扭轉命運

唔關邊個階段事, 係你夠唔夠膽真係開拖既問題

都話開過 成屋人受罪

我老豆都成日嬲9我搞到老母夾心人都受罪格,
但咁又點? 如果你真係咁錫屋企人因為佢地就唔追求基本人既要求, 咁你就唔好開po 番去做你乖乖女算
我中學嗰陣,父母都仲係咁
後尾升咗上嚟試過好多次溫書到好夜,同兩三次做project做通頂
慢慢一次比一次夜返,但佢哋又冇得鬧,因為真係做正經事,佢哋就習慣
之後出夜街就若無其事咁講聲「我今晚唔返嚟食呀」,佢哋都覺得冇乜野
你個情況都唔算最差呀

可以隨時入你房睇你既野
要求你俾哂所有密碼佢,包括電腦 fb Google 學校email 甚至網上銀行密碼

另外仲會唔俾佢拍拖

omfg 天外有天 我即刻覺得自己唔慘 24歲都咁真係好撚癲
連男友都唔撚比有呀 你有幾撚慘
我中學嗰陣,父母都仲係咁
後尾升咗上嚟試過好多次溫書到好夜,同兩三次做project做通頂
慢慢一次比一次夜返,但佢哋又冇得鬧,因為真係做正經事,佢哋就習慣
之後出夜街就若無其事咁講聲「我今晚唔返嚟食呀」,佢哋都覺得冇乜野

我啲朋友成日都可以玩通頂 去邊去邊 真係好grape
細個都係咁

之後我每去一個地方去邊都主動報到
同乜人出做緊啲乜 一晚打三四個電話返屋企
會帶朋友返去畀屋企人識久而久之屋企人好放心

不過我係主要係成班女仔出
屋企人懷疑過我鍾意個 TB friend

我都係呻下姐 唉 原來我已經好幸福了
你個情況都唔算最差呀

可以隨時入你房睇你既野

另外仲會唔俾佢拍拖

omfg 天外有天 我即刻覺得自己唔慘 24歲都咁真係好撚癲

佢已經畢左業出黎做野 2年啦
但都仲俾佢屋企不停咁管住

每朝早起身,同埋每晚返屋企
必定會俾佢媽捉住黎鬧
你個情況都唔算最差呀

可以隨時入你房睇你既野

另外仲會唔俾佢拍拖

個女真係痴撚線
細個都係咁

之後我每去一個地方去邊都主動報到
同乜人出做緊啲乜 一晚打三四個電話返屋企
會帶朋友返去畀屋企人識久而久之屋企人好放心

不過我係主要係成班女仔出
屋企人懷疑過我鍾意個 TB friend

屌 我有個好朋友 個陣單身成日痴埋一齊 我媽試過屌柒我 問我做乜撚野搞gay 咁當然係佢地眼中lesbian=gay gay=gay
你個情況都唔算最差呀

可以隨時入你房睇你既野

另外仲會唔俾佢拍拖

必定會俾佢媽捉住黎鬧

咁你都慘 冇得光明正大 唉 一齊左幾耐

不過我咁樣講啦
有啲野係要自己去為自己爭取既
如果你有能力既話
請你對自己好啲
過返你自己想過既生活
可以出夜街但唔可以唔返屋企過夜 去朋友屋企訓都唔得 同男朋友去旅行更加唔會比 btw習慣咗

我同你一樣 係習慣左 但越大個 身邊啲人係咁話 其實你都咁大個 點解仲要管 就會好sad

我又唔會sad嘅 只係無得成班frd一齊玩過夜有啲掃興 習慣咗已經無咩所謂

不過我咁樣講啦
有啲野係要自己去為自己爭取既
如果你有能力既話
請你對自己好啲
過返你自己想過既生活

不過佢地都好錫我既 係有時真係好撚唔make sense 之前自己去過幾個月外國 暫時係人生中最自由最開心既日子
可以出夜街但唔可以唔返屋企過夜 去朋友屋企訓都唔得 同男朋友去旅行更加唔會比 btw習慣咗

我同你一樣 係習慣左 但越大個 身邊啲人係咁話 其實你都咁大個 點解仲要管 就會好sad

我又唔會sad嘅 只係無得成班frd一齊玩過夜有啲掃興 習慣咗已經無咩所謂

其實都係 所以佢地2個去旅行 冇皇管真係好正
同你一樣 最燥係出去成問幾時返 個時仲要只係九點十點
你個情況都唔算最差呀

可以隨時入你房睇你既野

另外仲會唔俾佢拍拖

必定會俾佢媽捉住黎鬧

咁你都慘 冇得光明正大 唉 一齊左幾耐

一齊左3年半
地下情左3年

頭果半年我有同佢媽傾
不過佢都唔滿意
仲諗過約我出黎當住佢面屌左我2個鐘
佢覺得一定要醫生律師月入十萬果啲先襯得起佢個女
以前都係咁 帶咗男朋友見父母就解決左

佢地都見過呀 成日食飯個啲 但唔知點解都係咁樣
以前都係咁 帶咗男朋友見父母就解決左

佢地都見過呀 成日食飯個啲 但唔知點解都係咁樣

你地真係好幸福
佢媽話如果佢同我再有聯絡
就趕佢個女出門口一世都唔認佢
同你一樣 最燥係出去成問幾時返 個時仲要只係九點十點

係呀 之後你話過多陣翻 佢地又會話 玩左成日仲唔夠呀? 你咁鐘意“冷”街你唔好翻黎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞