有冇絲打屋企都係咁撚嚴?

502 回覆
47 Like 83 Dislike
呢個post d父母好痴線
唔明點解廿幾歲都仲接受到父母咁 宜家係d父母有問題
唔反抗 咁冇得講啦只有繼續接受呢d咁癲嘅管制 同時繼續助長佢地 因為佢地係唔會無啦啦有一日唔管住變返正常
記得係中學個陣好嚴 中五之前同朋友出夜街係未試過
中五個陣除夕想出去倒數 媽咪話 得你十二點前番殷囉 激死我 雖然最尾都係遲過十二點先番
初中個陣 放假好少出街 成日係屋企 就算出都要六點前番到屋企
仲話讀書唔準拍拖
係讀ive開始就無咁嚴 但出得多都比佢地話

我倒數要6pm前返
根本就要
管得嚴好過你地班臭雞14歲做媽媽
你父母: 基路難行啊啊仔

屌 都話真絲 煩唔煩

絲打我下面有好大需要
做下好心ok?
認同
而家2字頭
一夜少少返就瘋狂打電話黎
為你好?擔心你?夜啦收皮啦
同男fd去旅行又嘈
同女二人世界嘈得仲甘
飲個酒就話細路仔個肝未成熟唔飲得
認同
而家2字頭
一夜少少返就瘋狂打電話黎
為你好?擔心你?夜啦收皮啦
同男fd去旅行又嘈
同女二人世界嘈得仲甘
飲個酒就話細路仔個肝未成熟唔飲得

笑了
同佢地講
香港有好多女人嫁唔出 孤獨終老嫁
你地想我第時咁下場
咪繼續阻我拍拖囉
想個女嫁唔出咁陰毒
想我一日到黑服侍到你地賣咸鴨蛋
有無諗過 等到你死時 我已經三四十歲
人老珠黃唔在講 搵到個老公都生唔出仔
要我老公絕子絕孫
搵著個獨仔 就搞到人地家族絕後
會有報應嫁
你個情況都唔算最差呀

我女友今年 24歲,從來未試過通頂
連同朋友出街食飯都要攞牌先出得
1個月出多過 1次都會俾佢媽話
鬧佢做乜寧願花時間陪出面既人都唔陪屋企
但當佢留係屋企10個鐘,佢媽就會鬧足佢10個鐘

佢媽覺得佢生得你出,就乜都做得
所以佢鬧你佢控制你生活既一切都係為你好
而你作為一個孝順既子女,為左令母親大人開心
你應該要甘願俾佢控制,咁先叫孝順

佢會令到你生活無任何私隱
可以隨時入你房睇你既野
係你唔發覺既時候睇你銀包
要求你俾哂所有密碼佢,包括電腦 fb Google 學校email 甚至網上銀行密碼
而佢亦都每隔幾日就會登入你銀行睇下你用左幾多錢
每月仲要你俾6千蚊家用,仲話你無為屋企付出

另外仲會唔俾佢拍拖

但佢未自殺證明佢未夠慘
如果不幸地同左呢類女仔拍拖 都唔知分唔分手好
1. 成撚日whatsapp炸我,問我係邊/lunch食咩/幾點番/send相比佢睇,講緊係無時無刻都想知我做緊咩。如果唔覆佢就打電話黎。屌不過我就唔撚覆佢既,whatsapp一見到係佢睇都唔睇就會del左個chat

2.唔比出夜街。屌佢on9夜既定義係9點 比人過做雞個啲我都試過唔小。咁我梗係唔會理佢9點啦。但12點前一定要返到屋企否則lm世界大戰。話自己有病要早訓,心諗你一定要等埋我先訓

3.最撚on9係成日喊苦喊忽話我唔痴家,細個唔係咁,求下我理佢咁 大佬阿你想管到我幾歲?

4.佢都係唔撚尊重私隱個堆,偷偷地開哂我啲櫃黎睇 連明信片,生日卡都唔放過

其實我都唔想咁鬧自己老母,不過長期壓抑真係好辛苦 唉如果我老母唔係咁就好

好想自由啲同朋友/男朋友去玩

黎梗同男朋友去旅行我都要扮去camp,但佢話要我send去camp相 我驚呃唔到佢就g9g

點解同我一撚樣
有時岩岩同佢講完等緊車、返緊黎,唔洗兩分鐘再打黎問我點解咁耐,點解仲未到,我真係屌。。左聲
我呀媽又係講埋要等埋我先訓得著,聽完有時真係好燥!
1. 成撚日whatsapp炸我,問我係邊/lunch食咩/幾點番/send相比佢睇,講緊係無時無刻都想知我做緊咩。如果唔覆佢就打電話黎。屌不過我就唔撚覆佢既,whatsapp一見到係佢睇都唔睇就會del左個chat

2.唔比出夜街。屌佢on9夜既定義係9點 比人過做雞個啲我都試過唔小。咁我梗係唔會理佢9點啦。但12點前一定要返到屋企否則lm世界大戰。話自己有病要早訓,心諗你一定要等埋我先訓

3.最撚on9係成日喊苦喊忽話我唔痴家,細個唔係咁,求下我理佢咁 大佬阿你想管到我幾歲?

4.佢都係唔撚尊重私隱個堆,偷偷地開哂我啲櫃黎睇 連明信片,生日卡都唔放過

其實我都唔想咁鬧自己老母,不過長期壓抑真係好辛苦 唉如果我老母唔係咁就好

好想自由啲同朋友/男朋友去玩

黎梗同男朋友去旅行我都要扮去camp,但佢話要我send去camp相 我驚呃唔到佢就g9g

點解同我一撚樣
有時岩岩同佢講完等緊車、返緊黎,唔洗兩分鐘再打黎問我點解咁耐,點解仲未到,我真係屌。。左聲
我呀媽又係講埋要等埋我先訓得著,聽完有時真係好燥!

我唔會聽佢電話
成班身在福中不知福
你地肯定覺得:
寧願你被人中出即飛諗唔開自殺都好過有個老豆老母咁緊張你喇
成班身在福中不知福
你地肯定覺得:
寧願你被人中出即飛諗唔開自殺都好過有個老豆老母咁緊張你喇

姐係屋企唔嚴既人就代表一早比人中出?
廿歲打後仲係咁既話 2邊都好有問題

好痴線,細個唔俾識朋友同拍拖,到年紀大又催結婚......個老公會係天跌落來定石頭爆出來?
我媽媽以前都係十點前要我返到屋企
識左依加依個男朋友之後 媽媽就好似放棄左我咁 去男朋友屋企過夜唔返屋企 一句都唔會問
佢肯戴套未?

仲未 好傷心 同埋我都已經習慣

你男朋友錫極你都有限,套都唔帶
好彩我屋企好開明,
初中就慢慢要我自己照顧自己,
中三就唔返屋企都得
只係要話俾佢地知去邊個地方,死左都識搵返條屍
不過成日覺得讀書為上
讀u 都唔俾識囡囡
之但係岩岩完左sem 大學畢業喇
第二日就問我有女朋友未

利申: a0垃圾
佢肯戴套未?

仲未 好傷心 同埋我都已經習慣

你男朋友錫極你都有限,套都唔帶

所以好耐冇搞野了
根本就要
管得嚴好過你地班臭雞14歲做媽媽

我朋友屋企都勁嚴
佢都15歲去左落仔
你都算係咁啦,我老母佢夾硬幫我阿妹搵工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞