有冇絲打屋企都係咁撚嚴?

502 回覆
47 Like 83 Dislike
有個朋友廿頭女仔 規定如果要返屋企訓要十點前返到
暫時未見過有人癲得過佢屋企

遲左會點

唔比入屋

真心咩 咁佢訓邊 有冇試過真係遲左
出夜街12點後每半個鐘打黎問我返未
唔係純粹問我幾點返 係要令我朋友知我要返屋企 突登令我尷尬
唔俾我唔係屋企過夜
以前去camp要影相證明
去女仔朋友屋企過夜驚我俾佢地爸爸哥哥細佬搞
唔會俾我同男朋友去旅行
男朋友上屋企唔俾入房

利申 反叛 成日嘈交 講大話試過哂

我出夜街既話早幾年係由十點開始父母輪住打電話黎
未上過朋友屋企過夜
男朋友唔比上屋企
絲打我完全同你一樣
我屋企人講既野同你屋企人講完全一樣
我男朋友媽咪好welcome我去過夜 今日去食飯又會話夜啦 今晚係度訓啦
但相反有次我嘈我屋企人 我話好阿我下次就唔番 我家姐就一句話:你想(過夜)左好耐架啦 我老母仲話:搞到自己咁cheap
我有鬧番轉頭 但係無用 即刻喊

我除咗冇家姐之外同你一模一樣

大家明嫁啦 同路人 有時係男朋友屋企食完飯又要搭成個鐘車翻屋企真係好攰

好彩男朋友屋企返我屋企都係四五個字車程
試過一次係佢屋企訓,佢媽媽對我好好,買埋糖水準備埋枕頭(係同一張床上),果下感覺好貼心 果次係呃咗阿媽我返hall訓先有機會
佢爸媽成日想請我同男友同佢地一齊去旅行,但係我爸媽係都唔比 由上年復活節提到呢家都唔成行

屌 你有hall咁你做乜要擔心

業已畢

係呀但話你做雞我覺得好過份

同佢講返我覺得好hurt,佢可以講句鬧交講嘅嘢唔算數,跟住就算
佢係我細個升中想揀男女校嘅時候已經鬧過我係咪想做雞

痴線你阿媽好過份,揀男女校就做雞,咁揀女校去磨豆腐佢又接受到咩
絲打我完全同你一樣
我男朋友媽咪好welcome我去過夜 今日去食飯又會話夜啦 今晚係度訓啦
但相反有次我嘈我屋企人 我話好阿我下次就唔番 我家姐就一句話:你想(過夜)左好耐架啦 我老母仲話:搞到自己咁cheap

大家明嫁啦 同路人 有時係男朋友屋企食完飯又要搭成個鐘車翻屋企真係好攰

試過一次係佢屋企訓,佢媽媽對我好好,買埋糖水準備埋枕頭(係同一張床上),果下感覺好貼心 果次係呃咗阿媽我返hall訓先有機會
佢爸媽成日想請我同男友同佢地一齊去旅行,但係我爸媽係都唔比 由上年復活節提到呢家都唔成行

業已畢

但你住hall個段時間應該最撚爽啦

係呀但話你做雞我覺得好過份

同佢講返我覺得好hurt,佢可以講句鬧交講嘅嘢唔算數,跟住就算
佢係我細個升中想揀男女校嘅時候已經鬧過我係咪想做雞

痴線你阿媽好過份,揀男女校就做雞,咁揀女校去磨豆腐佢又接受到咩

咪係 佢呀媽痴線
絲打我完全同你一樣

業已畢

最爽係去旅行,兩老唔識whatsapp打電話
同你一樣
利申 巴打
絲打我完全同你一樣

業已畢

最爽係去旅行,兩老唔識whatsapp打電話

都算係咁啦屌
同你一樣
利申 巴打

巴打點解都會嚴
同你一樣
利申 巴打

巴打點解都會嚴

其實係得阿媽先咁,咩都擔心一餐
21歲先第一次係人地屋企過夜
同你一樣
利申 巴打

巴打點解都會嚴

ps. 今年21歲
同你一樣
利申 巴打

巴打點解都會嚴

男仔擔心乜7
住hall之前都類似情況
Quit hall 之後都少理左
而家出街都會話佢聽去邊 等佢安心d
間唔中都仲會比佢話兩句 當佢發up風
同你一樣
利申 巴打

巴打點解都會嚴

男仔擔心乜7

咪就係可能係獨仔掛
試吓唔返屋企一個月
絲打到底幾歲
連男友都唔撚比有呀 你有幾撚慘

我都係呻下姐 唉 原來我已經好幸福了

自從佢哋以為我 les 之後
佢哋唔再太介意我同男仔去街

咩叫bi

其實我中學同大學時係 TBG / femme

哦 咁佢地應該會好鼓勵你同男仔去街架

之後冇乜理我
我估佢哋唔知

同女仔一齊唔係仲好咩唔會怕大肚
睇完覺得自己好自由

因為中學個陣好反叛 成日出夜街 瞞住屋企人番pt拍拖 有啲錢出街 不過就成日同屋企人嘈 關係唔好 係咁比佢鬧我出夜街 仲要通頂 不過勁好彩上到u 再加上啲家姐仲反叛過自己 而家二十頭 屋企人識我男朋友 放心比我去男朋友屋企過夜去旅行 但唔好日日都去就得 而且鍾意幾點番屋企都無問題 無鬧我 同屋企人關係幾好 因為佢覺得我開始大個唔會再管我

雖然覺得樓主好慘 但係我唔建議樓主同屋企人對抗 始終個陣因為我仲細 反叛期
對抗會搞到屋企關係好差 或者你會覺得我好自由 但係可能我又會羨慕其他人有家庭溫暖
細個老豆老母嚴到仆街,唔比出夜街 放學即刻返屋企,返學放學都有人接送,佢話行唔可以企 佢話企唔可以坐,唔比睇電視,衫唔準自己揀,所有朋友佢地都要識,會打去學校問我走咗未 一撚定唔比拍拖啦去旅行呀 去人地到訓更加唔洗諗 個時細個 覺得要聽老豆老母講野先叫孝順同乖 咁咪照做 但有時都會偷偷地拍下拖咁

但喺只限於細個 上到中三個時佢地覺得我開始成熟 於是逐步放手比我自己決定,一直到依家都好自由,因為佢地話我識分寸,唔需要再管 以前中四同個男仔拍拖 佢地唔鐘意 但喺知道咗都只喺話:你自己有分數。依家去夜街/旅行/露營 個啲同佢地講聲就ok

樓主你同屋企人硬碰硬搞唔掂,不如用行動去令佢地有信心放手比你管理自己同埋照顧自己?

都要聽得入耳先得㗎
中學畢業唔再駛日日7點起身返學已經冇再管夜唔夜訓/返
除非有9半堂就會打黎哦下我
我已經去到慢慢被馴化lv
唱通k基本上無可能啊
不過好多野做左都唔話比佢地知姐
好多野唔係佢地唔比 只係佢地會成日拎出嚟問 又嘲笑下
所以有無拍拖我都唔會講
廢事做左柒野又話係個男朋友教壞等等
總之會一直講一直問令我好尷尬
所以任何事都偷偷去做 掩飾

完全諗唔明點解做錯事就係因為男朋友
以前中學呀媽管教極嚴
呀爸就只有禮貌同言語先嚴
連去隔離村女仔同學屋企都唔得
一放學要返屋企
出街要5點前返
遲左返即使係一分鐘都要禁足同轟炸一粒鐘
出街唔可以同男仔出
會打黎確認仲會叫個朋友聽確保我係同女仔一齊
但有一次同幾個屋企唔嚴既fd出街
佢地話5點就要返去好harsh
個陣我又好鵪鶉唔識反抗
所以教我同呀媽講想行多陣遲一陣先返
趁呀媽未比反應就cut線
自此就無左5點門禁但都係要全女班

過左中4開始認為我已經大個
就唔再管咁嚴
因此我就可以出街唔洗一定要女仔
不過依然都係12點要返去
然而試過聖誕節凌晨3點先返到

雖然呀媽到依家都唔比我拍拖但我瞞住佢
一比佢知道實疲勞轟炸
中4開始拍拖到依家幾年都無比呀媽捉到
上到2字頭就無咁嚴可以比我去旅行但要有女仔陪
而且都係要每日報平安但好過做籠中鳥
將來我有小朋友一定唔會連去同學屋企都唔得
你個情況都唔算最差呀

我女友今年 24歲,從來未試過通頂
連同朋友出街食飯都要攞牌先出得
1個月出多過 1次都會俾佢媽話
鬧佢做乜寧願花時間陪出面既人都唔陪屋企
但當佢留係屋企10個鐘,佢媽就會鬧足佢10個鐘

佢媽覺得佢生得你出,就乜都做得
所以佢鬧你佢控制你生活既一切都係為你好
而你作為一個孝順既子女,為左令母親大人開心
你應該要甘願俾佢控制,咁先叫孝順

佢會令到你生活無任何私隱
可以隨時入你房睇你既野
係你唔發覺既時候睇你銀包
要求你俾哂所有密碼佢,包括電腦 fb Google 學校email 甚至網上銀行密碼
而佢亦都每隔幾日就會登入你銀行睇下你用左幾多錢
每月仲要你俾6千蚊家用,仲話你無為屋企付出

另外仲會唔俾佢拍拖

不如叫佢養狗啦
你個情況都唔算最差呀

我女友今年 24歲,從來未試過通頂
連同朋友出街食飯都要攞牌先出得
1個月出多過 1次都會俾佢媽話
鬧佢做乜寧願花時間陪出面既人都唔陪屋企
但當佢留係屋企10個鐘,佢媽就會鬧足佢10個鐘

佢媽覺得佢生得你出,就乜都做得
所以佢鬧你佢控制你生活既一切都係為你好
而你作為一個孝順既子女,為左令母親大人開心
你應該要甘願俾佢控制,咁先叫孝順

佢會令到你生活無任何私隱
可以隨時入你房睇你既野
係你唔發覺既時候睇你銀包
要求你俾哂所有密碼佢,包括電腦 fb Google 學校email 甚至網上銀行密碼
而佢亦都每隔幾日就會登入你銀行睇下你用左幾多錢
每月仲要你俾6千蚊家用,仲話你無為屋企付出

另外仲會唔俾佢拍拖

不如叫佢養狗啦

慘撚過坐監
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞