Canon 用戶討論區(25)EOS R3 一闊三大

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
好, 我今晚再研究吓 !
近排嘅 promo ?
要等咁耐?係咪於特約經銷商買R6後以$99換購LP-E6NH?
我從收到優惠code上e-shop訂電,到收到取貨通知好似兩個幾星期... 咁計巴打你仲早過我訂,但要等成四個月?
我唔喺香港,不過依邊等咗4個月都未有消息,晏啲撥個輪問吓都好

試過MF guide未?
係由香港Canon訂購?如果可以取貨,應該有SMS send俾你,取貨期係SMS後一個月內,但可能你唔喺香港而收唔到,快手打電話去香港Canon問,仲有同佢講埋唔喺香港,要遲d回港至拎..
就係冇,一陣撥輪問
等唔切RF 既移軸鏡 買咗EF
好耐無出街影相
有枝古董EF 35/F2 (non IS non USM)
手動對焦環啲膠,變到好痴手

請問有無得搞?
冇放防潮箱?
去實惠買樽橙皮水,滴落布用黎抹,盡量唔好抹到鏡片,邊度痴手抹邊度,抹完後放冷氣環境一陣,用手檢查,如果仲覺得有少少痴就抹多次,再放冷氣環境攤一陣,一段抹兩至三次就唔痴...
多謝師兄意見

有放防潮箱,
但枝鏡都有返咁上下年資,唔知關唔關事

有時啲 mouse 用耐左又係會痴lup lup
都可以用?
居然放防潮箱都會咁?我都要小心留意了.. 因為你支鏡,我有兩支..
細個無咩錢,又想試下35mm"大光圈"
呢枝電鑽聲
補返句,可以,只要係因為膠料老化而變得痴手,都可以用,仲有人會買黎去膠紙漬,即是如果撕走物件上陳年膠紙後,留低痴手膠紙漬,都可以用..
EF 35mm f/1.4 II USM?係買要趁早,又唔知幾時停產,之後又一輪炒風!
不了
唔該師兄
好似EF 85mm F1.2 II L 咁,遲早都想買
RF唔會好D咩 定EF個散景唔同D?
無計啦,有部1DX MARK II 同埋成堆EF 鏡頭
我合埋隻眼訂左 rf 501.2 ...有排等...
有朋友復活節上網訂呢支同埋85mm f/1.2 DS,分兩個訂單,兩支都等緊...
慢慢等
復活節過晒三個月㗎啦喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞