Canon 用戶討論區(25)EOS R3 一闊三大

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
咁睇來我要放咗佢
RF50 1.2個摩打同設計都未到頂級水平
邊支先頂級 不過算啦 夠喇 雖然最想要35
睇你之前留言,似乎唔係咁需要極大光圈..
反正自己唔專心睇都唔係咁分到平貴鏡分別
其實買RF 35mm f/1.8已經好足夠,我肯定你會用得好開心!
所以應唔應該賣左佢呢 定有支旁邊好 不過畫質係好D既 窮撚真煩 左度右度 申請過馬會Account先
人人經濟情況同價值觀唔同,如果錢唔係問題,就留住佢囉!
RF 50mm f/1.2只有買貴,冇貴錯,但建議你買35mm時要考慮清楚..
到底使唔使攻頂用到最貴果支f/1.2 (將來有的話)?還是f/1.8已經好夠用?
巴打你岩 要諗清楚 太貴
成日想轉Sony 可惜死忠
硬係覺得Sony靚D 定係出IG post 壓縮問題
巴打你會唔會轉左 size 先up ig
定直接出jpg 等佢壓?

唔好買50 直上85 DS

已經用緊
噤你快手買50L
所以應唔應該賣左佢呢 定有支旁邊好 不過畫質係好D既 窮撚真煩 左度右度 申請過馬會Account先
人人經濟情況同價值觀唔同,如果錢唔係問題,就留住佢囉!
RF 50mm f/1.2只有買貴,冇貴錯,但建議你買35mm時要考慮清楚..
到底使唔使攻頂用到最貴果支f/1.2 (將來有的話)?還是f/1.8已經好夠用?
巴打你岩 要諗清楚 太貴
成日想轉Sony 可惜死忠
硬係覺得Sony靚D 定係出IG post 壓縮問題
巴打你會唔會轉左 size 先up ig
定直接出jpg 等佢壓?
呢支rf 50L 1.2 黎, 85 以前玩過食過sigma個支
好難用
85mm比較長焦,如果影直幅全身相,距離最少要4.5米,係難搞d..
85 要企遠多少少
但支85ds 夜晚全開光圈真係好痴線

ig咁低解像,用400D一樣出到靚相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞