Canon 用戶討論區(25)EOS R3 一闊三大

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
垃撚圾
是咪賺太多想分啲客畀nikon同sony
又等貨又加價
Sigma Art系列有原廠RF鏡over 90%光學質素,但價錢隨時係佢一半,到時搶少好多錢!
有無ching知100500幾時有得現貨買
同埋想問下r6點解連唔到自己wifi,電話開既hotspot又得
支100500連實物都未見過
留名
用咗成年r6 + ef鏡 估唔到仲會加價
http://xjrumo.com/2021/06/28/production-of-rf-mount-lenses/

連柒廠samyang啲RF鏡都全部下晒架啦,得返yongnuo
訂左貨果班都未拿到貨,幾時輪到現貨丫
想知星際icam買鏡有冇伏
C機係video,等於Sony A7C加個AC變FX3。
買機最好清楚部機係For乜好啲,唔好走去話A7S缺點係1200萬像素。
你想表達啲咩 過熱好合理? 等成粒鐘先可以再拍20分鐘都合理?當初r5出過陣拍片賣點黎架wo
Canon幫你官方改機
好難有現貨
去肥花訂啦
即係話
R5 係有拍片功能既相機
想拍片 就買cinema line
btw 你枝rf50 f1.2到咗未?
你喺官網買定其他地方?
到左啦
我係canon 買
根本上我要買都齊曬
上年年尾係官網訂大三元都冇缺得噤痴線
1535都要訂
有冇人知R6用EF no is既鏡 會有幾級防震 ?想收支2手ef用住先
口講話3-5級 有效果嘅 但係同both is比唔到
我試過R6插支第一代冇IS EF 70-200mm f/2.8落去試,開IBIS於200mm用1/30快門,手持影大約30米距離大廈,10張都sharp,用1/8快門得4張sharp (反而冇試中間1/15快門),所以穩陣計,當佢有三級IS,最盡計到四級..
如果zoom鏡嘅話,我會想買70-135 f2 (雖然70-200 f2.8都幾吸引),配返而家枝28-70,不過都唔知會唔會出...
Canon會唔會出齊三支f/2變焦 "巨三元" 呢?
睇2870 f2反應好唔好啦
不過講真 支鏡由一開始出到而家
都唔係好覺受歡迎
可能我錯覺啦
我身邊認識最少八個人用Canon,但一個用緊28-70mm f/2既都冇,大家都係覺得支鏡太重,加上最wide得28mm,影大景唔湯唔水,影人又得f/2,不如買支50mm或者85mm f/1.2,影出黎效果係另一回事..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞