Canon 用戶討論區(25)EOS R3 一闊三大

1001 回覆
4 Like 3 Dislike

攪笑,插閃燈要買多個adapter 先得
真係掂wo 呢支
反而想trade 左部1dx3 佢
估唔到咁快收皮 重要未係真旗艦機
末代dslr flagship, 有收藏價值

其實R5 好多功能都已經ko 1dx3, 只能說單反始終太大限制,剛好廿年完成歷史任務
會保留1dx Mark II,實際工作唔一定贏曬。
例如恰眼瞓等緊他劇,突然攞起部休眠嘅機,單反即刻影到;無反要等。可能係零點幾秒嘅事但係已經有分別
r5如果唔係影D極端題材 正常一般使用的話個spec夠用六 七年有突
但用過一體化body 真係返唔到轉頭
最大原因應該係佢生不逢時
以我為例 我第一水買 撞正2月武肺啱開始
全世界停頓咁
我部機成年 都無拎過出黎 重係幾千快門
無反起機果下,用左成年都未慣,慢左就係慢左,再加埋個mon 始終有啲啲delay
認同,始終五系機係全面過一系(r3當住一仔先),就算早幾年1dx2 vs 5d4, 普通人用都一定5好過1, wifi, touchscreen 呢啲1dx2 反而比唔到

btw 1/64000 可以當有三級ND, 唔洗下下帶GND 都有用既
1dx mark 2 嗰粒wifi三k幾
利申:買咗一粒好肉痛
買得一仔,預左一闊三大,連電都貴幾倍啦
正廠嘢長期無貨, 我都係去星際買粒副廠嘢頂住先, 不過造工認真麻麻
肥花,三城有機會有正廠現貨架wo
唔知點解Canon EF 85mm F1.4 IS L 呢支二手無咩人放出黎?

周圍都搵唔到二手。
幾年鏡齢,平又有is
尋晚玩下 支 RF1.2 除咗景深未覺得同1.8有大分別
係咪要放左佢
大光圈就係為左景深je 畫質唔聞相邊會覺 唔care 既用2.8zoom 都得啦
50.2?
Yes 20 倍價錢
我仲想賣走50.8換50.2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞