[Switch/3DS討論] ARMS今週末試玩; U記任記衫開賣; MH Switch發售預定 (38)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Nathan K. NS USB-C Analysis:
https://plus.google.com/102612254593917101378/posts/9MNzhmZuVxE
https://plus.google.com/102612254593917101378/posts/WDkb3TEgMvf
https://plus.google.com/102612254593917101378/posts/2CUPZ5yVTRT
https://plus.google.com/102612254593917101378/posts/Np2PUmcqHLE

- The Switch is not USB-C compliant, and overdraws some USB-PD power supplies by 300%
- AVOID using the Apple 87w or Anker PowerPort 5+ chargers with the Nintendo Switch tablet itself, or with the Dock
- Nintendo Switch and Dock are chock full of USB-C protocol errors and flaws
- If your Switch bugs out, it will refuse to charge with anything until it is hard-rebooted
- Apple 61w adapter, due to its nonstandard voltages, exposes some very untoward behavior with the Nintendo Switch dock. You'll get a 'Use OEM adapter' killscreen

tl;dr: non-compliant, charger / dock DRM
有冇巴打有玩地底探險
係唔係無得2人online玩?
有冇人知just dance邊到買平D
https://www.youtube.com/watch?v=T8DSI623kxI
Nintendo Switch – Answer the Call to ARMS Trailer
BTW原本段Rumor就2016
單野既出年應該係今年先岩
就睇下點
XX都算係P系既

其實由WII開始都冇出過正統作係SONY機啦,唔明點解佢地仲可以FF 鳩COM會出MH落SONY到(唔計MHO果D)

我就冇所謂
但睇住佢地嬲足7年真係
就睇下點
XX都算係P系既

其實由WII開始都冇出過正統作係SONY機啦,唔明點解佢地仲可以FF 鳩COM會出MH落SONY到(唔計MHO果D)

我就冇所謂
但睇住佢地嬲足7年真係

就睇下點
XX都算係P系既

我就冇所謂
但睇住佢地嬲足7年真係

就算雙線,之前電腦 ps果條line多數仆到直一直
就睇下點
XX都算係P系既

我就冇所謂
但睇住佢地嬲足7年真係

如果連PC都有更加唔諗你PS啦
但PC有MHFZ冇可能會咁做
就睇下點
XX都算係P系既

我就冇所謂
但睇住佢地嬲足7年真係

如果連PC都有更加唔諗你PS啦
但PC有MHFZ冇可能會咁做

出pc,畫質索狗又唔知用咩駁
想問有冇party呢樣嘢
想問有冇party呢樣嘢

開skype
我有兩張Usb Lan card插落都完全冇反應
但係我見人地用到,明明係同一款
家陣買多個手制係咪買joycon好d?不過真係好貴

joycon玩mario可以分4人玩 係好過pro
家陣買多個手制係咪買joycon好d?不過真係好貴

joycon玩mario可以分4人玩 係好過pro

mario kart *

有冇喺 settings 度 set 用 wired connection 先
買左隻8bitdo
D制手感係幾好

有冇喺 settings 度 set 用 wired connection 先

有set, 係咁出error
同埋我見人地得嘅一插張lan卡起碼會閃燈
我嗰張插左著都唔著
買左orico arl-u3個USB lan 卡,點知係switch 上面用唔到
買左orico arl-u3個USB lan 卡,點知係switch 上面用唔到

之前有人研究過指用特定chip既USB LAN先可以用到
ASIX AX88772 (USB 2.0)
ASIX AX88179 (USB 3.0)
老任個server唔會食得盡2.0既480Mbps (先唔理2.0同3.0有冇其他技術差異影響速度/ping)
平平地可以揀2.0
我自己就買3.0諗住第日留畀電腦用都得
http://comicbook.com/gaming/2017/05/29/mario-rabbids-kingdom-battle-an-inside-look/#3
Mario + Rabbids Kingdom Battle: An Inside Look
3年前已經PLAN緊
如果幾個fd 想面對面連機玩mk8
係咪一定要有wifi?

之前有人研究過指用特定chip既USB LAN先可以用到
ASIX AX88772 (USB 2.0)
ASIX AX88179 (USB 3.0)
老任個server唔會食得盡2.0既480Mbps (先唔理2.0同3.0有冇其他技術差異影響速度/ping)
平平地可以揀2.0
我自己就買3.0諗住第日留畀電腦用都得

晒左168$ 跟上面個巴打上淘寶買綠聯算
係咪一定要有wifi?

好似唔洗
係咪一定要有wifi?

好似唔洗
係咪一定要有wifi?

面連係用 802.11 嘅技術,但係唔使連 access point 上網
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞