係智利生活左7年,你問我答

891 回覆
147 Like 4 Dislike
呢間野開到黎智利,琴日行街見到,開左唔夠一個月,d職員同我講黎緊會開好多分店
add 左,多謝回覆,有空先覆我
抄人抄到南美都有分店
幾時做野都係請香港人好
又醒水快手勤力 係有時西下面有d脾氣
巴打請大約幾多歲 咩經驗既人?
幫pish
智利改左新既移民法,7月23後就唔可以由旅遊簽證轉做勞工或投資移民居留,要係原先國家既大事館申請
即係話唔可以再側側膊

但對投資移民有咩影響假設我抬舊錢黎智利闖
一樣都係7月23後唔可以再以旅遊簽證身份到步再轉投資簽證居留,要係原本國家既智利大事館預先申請簽證
智利jj 仲係唔係度?
係度
累計有幾多個連登仔黎左智利幫你手?
黎左三個香港人,暫時得一個人幫緊我手
都總算有一個連登仔黎左幫你手無走佬
佢做左大半年啦
另外有一位係絲打黎
仲有一個就報左西文學校讀緊,想裝備一下自己先
我已經諗住以智利為最後後備國家。

過黎投資起山寨廠。
改政策之後專登開左Visa比海地人同委內瑞拉人,同打工投資果班分開處理

網上google就講8月後轉Temporary opportunity visa

到時睇情況係香港申請再算
改政策之後專登開左Visa比海地人同委內瑞拉人,同打工投資果班分開處理

網上google就講8月後轉Temporary opportunity visa

到時睇情況係香港申請再算
智利新簽證措施 方便海地人家庭團圓
法新社

477 人追蹤
2018年7月3日 下午6:20

更多
(法新社聖地牙哥2日電) 多虧有「人道主義簽證 」,今天開始的這項新措施將會讓住在智利的海地人方 便跟家人團圓。 在智利有家人的海地人可以申請效期一年的簽證。 為解決大量移民湧入,智利4月時宣布這項措施。 這些移民大部分來自爆發危機的委內瑞拉和海地。 智利每年將發放1萬張這樣的人道主義簽證。 智利其實已經收緊對海地人的規定,將先前的旅遊 落地簽證取消,對海地人實施須在其首都太子港( Port-au-Prince)申請的新簽證制度,效期為30天。 但是已有家人住在智利的海地公民,現在可因這項 目的在讓兒童跟父母團聚的措施而受益。(實習編譯: 趙韻涵/核稿:何宏儒)
大撚鑊

智利都殺到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞