係智利生活左7年,你問我答

891 回覆
147 Like 4 Dislike
聽講智利有興趣同香港簽working holiday協議 如果真係落實左樓主應該唔難請香港人
你有冇係去南美其他國家玩
你無本,如果我出本
同你3/7分帳有無得諗?

你唔洗出$

殺你
聽講智利有興趣同香港簽working holiday協議 如果真係落實左樓主應該唔難請香港人

係就好
幾$一包紅萬?

幾$一盃啤酒?

紅萬應該40蚊有找,酒吧可能$40蚊
有無 萬寶路黑冰1買?
無就唔過來

有黑冰
你無本,如果我出本
同你3/7分帳有無得諗?

你唔洗出$

邊個經營
搵你間餐廳做個假收入and工作紀錄來入籍,你咩收費?

冇諗過呢樣野,點解要咁做?
你有冇係去南美其他國家玩

暫時去過阿根廷渣
讀唔讀到rr音

讀唔到

好羨慕讀到rr音嘅人

咁樓主點讀perro同pero

其實讀唔讀到對溝通黎講唔係太重要,就算好多智利人都發唔到呢個音,你就照當單r一樣咁讀就得,同埋智利人一般連s音都唔發,同埋唔用vosotros /vosotras,淨係用ustedes 包哂

同港女比如何

同港女比如何

拍拖做既野我個人覺得同港女做既野係差唔多,係開心既,佢地更加識去哄你開心,呢樣會好過港女,但始終放化上面有好多差異,越黎會越多問題,覺得佢唔了解你,對我黎講始終係港女好d
如有機會,將來有咩方法聯絡你?
同求聯絡方法
真係儲緊筆錢想起果邊startup係差經驗同果邊d門路
到時跟你學下野先都好
btw 希望巴打越黎越掂
多d自己人去幫手個餅可以越做越大
祝你成功
智利係咪會食天竺鼠

呢樣真係未聽過,可能南部農村地方會食

秘魯食啊

同港女比如何

拍拖做既野我個人覺得同港女做既野係差唔多,係開心既,佢地更加識去哄你開心,呢樣會好過港女,但始終放化上面有好多差異,越黎會越多問題,覺得佢唔了解你,對我黎講始終係港女好d

咩文化問題?
八掛下果邊工程市道係點

唔識答你,你指既工程係乜?

起樓
如有機會,將來有咩方法聯絡你?

https://t.me/ChileJJ
同求聯絡方法
真係儲緊筆錢想起果邊startup係差經驗同果邊d門路
到時跟你學下野先都好

https://t.me/ChileJJ
八掛下果邊工程市道係點

唔識答你,你指既工程係乜?

起樓

我見有好多起緊樓既工地
佢地鐘唔鐘意日本動漫?賣figure周邊有冇得諗?家姐係日本開玩具舖,想係你果邊同佢接頭

如果唔得,買啲apartment做airbnb又有冇得諗?
一般三四百尺嘅樓大約幾錢?

樓豬長命百歲
1. 西文同英文 樓主而家邊個流利D?
2. 點溝拉丁妹? 點上手? 係邊度溝? 波大唔大?真胸?
3. 治安點?安唔安全?會唔會歧視亞洲人?
4. 智利/南美旅遊有咩地方推介?
佢地鐘唔鐘意日本動漫?賣figure周邊有冇得諗?家姐係日本開玩具舖,想係你果邊同佢接頭

如果唔得,買啲apartment做airbnb又有冇得諗?
一般三四百尺嘅樓大約幾錢?

樓豬長命百歲

鐘意,但唔知點解gundam興唔起

4-50萬左右
Hola hermano! Que coraje tienes! Me gusta ir a Latinoamerica un día. Crees que la vida es más tranquila que la vida en Hong Kong? Cuanto vas a visitar a Hong Kong?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞