係智利生活左7年,你問我答

891 回覆
147 Like 4 Dislike
巴打住果度幾大,係咩類型?係咪好低密度,自己有個天台果隻?樓價點,貴唔貴

我住Apartment 普通果d
堂大佬屋企屋連花園成2萬幾呎

咁揚真係搏人爆格
識唔識山狗
¿ = " ?

西班牙文問問題前+¿後加? !一樣 字上有一點 eg á í 係音調黎 西班牙文音調好重要 唔係唔知你問定答
樓主好耐冇見 近況如何
巴打住果度幾大,係咩類型?係咪好低密度,自己有個天台果隻?樓價點,貴唔貴

我住Apartment 普通果d
堂大佬屋企屋連花園成2萬幾呎

普通果啲一般大約幾多呎

Claro que tu puedes visitar a mi casa,te puedo acompañar a conocer Chile

¡gracias! vivias en chile sobre siente año, ¿tiene conocer mucho amigos de local ?

La verdad no tengo mucho amigo aca,mucho tiempo en trabajo

¿hay chilena casar con asiático?

Si hay mucha

¿porque hay mucha? ¿mucho asiático es rico en Chile ?

Si,si comparan con los chilenos,la mayoria asiatico son mas rico

¿tienen racismo en chile ? algunas personas dicen que ellos gustan robar asiático, por ejemplo brazil, peru, venezuela. ¿es verdadero o falso?
係咪做飲食業個位巴打?

我有做飲食同食品貿易

即係智利m記?

我有一間賣快餐既鋪同埋進口糧油雜貨既公司,主要賣貨比中餐廳,而家岩岩整緊一間日本餐,都係同親戚合伙

咁過到去之後有冇後悔?比起你係香港既生活去到智利之後有咩變化?

有後悔架,因為離開哂屋企人同埋好朋友,每次番到去見到阿媽老左好多果陣都幾心疼,有陣時諗搵錢係咪真係咁重要,係呢度基本上夜晚唔多出街,香港仲會搵fd出黎聚或者其他節目

你7年都仲未慣呢種冇乜娛樂既生活咩?做咩唔接埋老母一齊過你果邊住?
btw祝伯母長命百歲

其實永遠都唔慣,香港果邊仲有其他兄弟,點會叫埋佢黎住,佢肯定唔慣啦

如果係咁就唔怕啦,伯母又有你啲阿哥細佬睇住。咁你係果邊做野會唔會好忙?通常做到幾點收工返屋企?
夜晚出街危唔危險
請問一月尾二月頭係唔係雨季。 果段時間去有乜地方好玩

讀唔讀到rr音
冇娛樂會唔會想買返部ps4玩下
學左一個sem西班牙文諗住棄, 而家睇黎好似開始睇到用處

本身都諗過學,但好似得美洲先大派用場
學左一個sem西班牙文諗住棄, 而家睇黎好似開始睇到用處

本身都諗過學,但好似得美洲先大派用場

西班牙話係世界第二多人用嘅語言
樓主可唔可以同您夾份做生意

可以架,你想搞咩?

您有經驗您話事

我認真,有筆錢,唔多
不過好想移民

樓主您skip我
係咪嫌棄...

唔好意思,睇唔到,你本身做開咩,擅長d咩?我有興趣架,飲食比較易入手同穩定

我無做開生意架,都係一grad就做奴工
無咩擅長,不過我諗自己都算話頭醒尾嗰啲既,都唔怕辛苦咁囉
去教中文有冇得諗 水平測試有二乙
係咪做飲食業個位巴打?

我有做飲食同食品貿易

係咩類型餐飲
西文 意文同法文既關係似唔似我地廣東話同普通話咁 冇學過都睇得明同識識地講 大家互相溝通到
如題,有冇巴打想黎呢邊發展?

我想黎學西文 巴打係咪請人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞