係智利生活左7年,你問我答

891 回覆
147 Like 4 Dislike
巴打好耐冇見

你係?
係咪做飲食業個位巴打?

我有做飲食同食品貿易

即係智利m記?

我有一間賣快餐既鋪同埋進口糧油雜貨既公司,主要賣貨比中餐廳,而家岩岩整緊一間日本餐,都係同親戚合伙

咁過到去之後有冇後悔?比起你係香港既生活去到智利之後有咩變化?

有後悔架,因為離開哂屋企人同埋好朋友,每次番到去見到阿媽老左好多果陣都幾心疼,有陣時諗搵錢係咪真係咁重要,係呢度基本上夜晚唔多出街,香港仲會搵fd出黎聚或者其他節目

你7年都仲未慣呢種冇乜娛樂既生活咩?做咩唔接埋老母一齊過你果邊住?
btw祝伯母長命百歲
智利既人對新事物接受程度高唔高?
留名
果邊既人文化係懶既話
係咪完全無OT文化
果邊既人文化係懶既話
係咪完全無OT文化

OT?好耐冇聽過呢樣野
上網順唔順

我餐廳果邊得8Mb,屋企有40mb
智利既人對新事物接受程度高唔高?

我覺得都ok既
有個夢想 係去南美旅行
智利有咩好玩 一定要去架?
有個夢想 係去南美旅行
智利有咩好玩 一定要去架?

呢度如果你鐘意睇壯觀既風景有好多地方岩你,由南到北由冰川到沙漠
係咪成日地震

一年總會有好幾次,大型既我試過一兩次
南美啲女仔好似幾靚
眼大鼻高
係咪做飲食業個位巴打?

我有做飲食同食品貿易

即係智利m記?

我有一間賣快餐既鋪同埋進口糧油雜貨既公司,主要賣貨比中餐廳,而家岩岩整緊一間日本餐,都係同親戚合伙

咁過到去之後有冇後悔?比起你係香港既生活去到智利之後有咩變化?

有後悔架,因為離開哂屋企人同埋好朋友,每次番到去見到阿媽老左好多果陣都幾心疼,有陣時諗搵錢係咪真係咁重要,係呢度基本上夜晚唔多出街,香港仲會搵fd出黎聚或者其他節目

你7年都仲未慣呢種冇乜娛樂既生活咩?做咩唔接埋老母一齊過你果邊住?
btw祝伯母長命百歲

其實永遠都唔慣,香港果邊仲有其他兄弟,點會叫埋佢黎住,佢肯定唔慣啦
南美啲女仔好似幾靚
眼大鼻高

身材仲
學過一個學期西文
識英文好易睇得明西班牙文
係爭d生字

南美感覺好唔安全黃賭毒都齊
但d女好正
南美邊到最文明同安全
南美邊到最文明同安全

我諗都係智利
個邊其實缺啲咩?
食過幾多智利女女
樓主 小弟真係想過黎打工,為左工作簽證,有無機會請? 我係想去智利種農產品

如果樓主得閒,可唔可以telegram? http://t.me/Scottish_Salmon
想知多d南美其他國家
巴拉圭烏拉圭阿根廷秘魯個d
智利人鐘唔鐘意戴錶?
如果500至1000左右價錢係未高消費?
有冇智利囡囡相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞