係智利生活左7年,你問我答

891 回覆
147 Like 4 Dislike
總統係咪民選
alexis sanchez
窮唔窮d人 d街景會唔會好破落

市中心

返左大陸咁
呢度係首都聖地牙哥?

係首都既街道

智利唔係已經係準開發國家黎
都仲咁落後?

美國咪一樣大把地方係咁
講到啲生意咁好做, 係呢邊搞間餐廳仔大約要幾多本?
外國人點樣先可以黎做生意?

點樣既規模為之餐廳仔?50-80萬已經有好多野可以做

香港來講大約6-700尺鋪仔, 擺到七至八枱
因為有打算係香港開cafe或者餐廳,但問過計過冇返100萬都唔駛諗

巴打你既親戚本身有居留權?

我親戚係度成30年,已經入左藉,你要既鋪位係市中心租金大約15000-20000左右,睇你想點裝修,同埋要咩設備,幅度由30萬搞掂至100萬都有可能
樓主可唔可以同您夾份做生意

可以架,你想搞咩?

您有經驗您話事

我認真,有筆錢,唔多
不過好想移民

樓主您skip我
係咪嫌棄...
樓主可唔可以同您夾份做生意

可以架,你想搞咩?

您有經驗您話事

我認真,有筆錢,唔多
不過好想移民

樓主您skip我
係咪嫌棄...

唔好意思,睇唔到,你本身做開咩,擅長d咩?我有興趣架,飲食比較易入手同穩定
就咁睇落 去你果邊打份工既話發展好似麻麻
得創業諗得過 但係無本都係唔洗諗
就咁睇落 去你果邊打份工既話發展好似麻麻
得創業諗得過 但係無本都係唔洗諗

幾十萬都要有
hola! pienso que viajar en Sudamerica. quiza pueda en proximo año o 2019. ¿En qué ciudad vives?
樓主請唔請人
hola! pienso que viajar en Sudamerica. quiza pueda en proximo año o 2019. ¿En qué ciudad vives?

Que tal amigo?estoy en Santiago
唔識西班牙文係咪會死
如果唔係我仲有父母係屋企我會試下跟巴打去闖下
留喺香港仲辛苦
如果唔係我仲有父母係屋企我會試下跟巴打去闖下
留喺香港仲辛苦

不過我都冇幾十萬
好似曾經睇過一樣既post

俾黑幫用槍指頭果個

Que tal amigo?estoy en Santiago

bien! llevo dos año estudiar español, pero todavía escucho español mal, además chateo con Argentino es muy difícil. sus acento es difirente con otro. ¿Cómo mejorar escuchar español?
條女幾蠢啊, 竟然話巴西首都係利智喎
利智對波再大都唔會係巴西首都啦!

點撚解會有人同我諗既野一樣
如果唔係要養兩老同有女朋友即刻就去跟巴打發展
樓主請唔請人

唔識西班牙文係咪會死

唔識咪學,駛乜死
個fd離開智利移民澳洲,因為想有更好環境
樓主請唔請人

請正常香港人你會出幾錢
btw
你本身唔係f&b人
但去到新環境就用f&b創業
第一步係點做
如果唔係要養兩老同有女朋友即刻就去跟巴打發展

有陣時就係有太多牽掛,如果我同你情況一樣,我都唔會出國
喺智利邊區生活?我之前去過一次Las Contes 熱能到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞