係智利生活左7年,你問我答

891 回覆
147 Like 4 Dislike
會唔會諗住係果面過世

日後生意發展穩定既話,兩邊飛囉

一個月搵幾錢左右 物價 同 生活水平點
紅酒係咪好平

間餐廳house wine用邊隻

紅酒係好平,加上餐廳批發價攞貨仲平
果邊工資大約係幾多?

工你老母咩 大陸仔
智利係咪會食天竺鼠

呢樣真係未聽過,可能南部農村地方會食

因為上網睇過秘魯會有燒天竺鼠食,所以好奇一問
會唔會諗住係果面過世

暫時唔夠100k,物價同香港差唔多,生活水平我當你住東區同有車出入既話都方便既
會唔會諗住係果面過世

暫時唔夠100k,物價同香港差唔多,生活水平我當你住東區同有車出入既話都方便既

物價咁高?
巴打我有興趣知多啲,你有冇telegram?
之前起南美旅行識左一堆fd, 起香港儲多d錢計劃起3至4年移民過去南美
諗緊智利定哥倫比亞搞d小生意做下,果度好多野都未有人做其實有需求有得做
好奇問下,有無去埋南美其他地方,覺得民情點?覺得西班牙殖民對佢地有無咩影響(除咗用西班牙文)
會唔會諗住係果面過世

物價咁高?

係呀,不過住就冇香港咁貴,市中心租Apartment 2房一廳500呎大約4k hkd
聽咩國家嘅歌多
會唔會返香港?定係會長住智利?
一開始去果陣識唔識西班牙文?
學左幾耐?
難唔難?
西班牙文難唔難學
巴打我有興趣知多啲,你有冇telegram?

@ChileJJ
喺果面屌過幾多條女
之前起南美旅行識左一堆fd, 起香港儲多d錢計劃起3至4年移民過去南美
諗緊智利定哥倫比亞搞d小生意做下,果度好多野都未有人做其實有需求有得做

講得岩
你指香港嘅娛樂多好多
有冇例子 例如香港常見嘅活動但智利個邊反而無/好少
西班牙文難唔難學

我覺得英文難d
智利嘅人對香港有咩睇法
一開始去果陣識唔識西班牙文?
學左幾耐?
難唔難?

正常溝通既話大約2年左右
呢七年有無返過香港
而家個便仲岩唔岩創業
你指香港嘅娛樂多好多
有冇例子 例如香港常見嘅活動但智利個邊反而無/好少

例如唱k,或者戲院要睇西文
西班牙文難唔難學

我覺得英文難d

Muy difícil !
智利嘅人對香港有咩睇法

好多人都唔知香港係咩,國家定城市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞