係智利生活左7年,你問我答

891 回覆
147 Like 4 Dislike
多唔多華人開cabaña?
多唔多華人開cabaña?

開得果d都係旅遊城市,我就唔識華人開
讀唔讀到rr音

讀唔到

好羨慕讀到rr音嘅人

咁樓主點讀perro同pero
讀唔讀到rr音

讀唔到

好羨慕讀到rr音嘅人

咁樓主點讀perro同pero

我點讀比你聽?
會唔會輕常停水停電 舖頭要有發電機?
會唔會輕常停水停電 舖頭要有發電機?

好少停水電
樓主,廿歲頭就有咁大勇氣向外闖,佩服
我廿幾果時都好想出去闖,但無奈完全無人脈關係
依家三十幾都無辦法走了

好無奈依家香港嘅環境真係好令到香港人想離開,樓上我見到好多巴打都好想外闖,有機會,屋企又無牽掛嘅話,趁後生真係要出去睇下個世界,香港呢個地方無得救(如果你接受到共產黨果套另計)

其實我無野問樓主,祝你順風順水啦
市中心
樓主,廿歲頭就有咁大勇氣向外闖,佩服
我廿幾果時都好想出去闖,但無奈完全無人脈關係
依家三十幾都無辦法走了

好無奈依家香港嘅環境真係好令到香港人想離開,樓上我見到好多巴打都好想外闖,有機會,屋企又無牽掛嘅話,趁後生真係要出去睇下個世界,香港呢個地方無得救(如果你接受到共產黨果套另計)

其實我無野問樓主,祝你順風順水啦

多謝你
餐廳係santiago 邊度 ?我9月出trip 會黎
餐廳係santiago 邊度 ?我9月出trip 會黎

你黎果陣再pm我啦
樓主大鑊 一次過咁多人黎搵工
大家知唔知智利係邊架
大家知唔知智利係邊架

好似坐飛機連轉機都要成日
智利人以麵食為主,他們喜歡吃海產品、牛肉、羊肉等。智利的名菜以海鮮聞名,Caldillo de Congrio是一種魚湯;Chupe de Mariscos是用牡蠣或用鮮魚燉成的菜。其他菜有 雞肉蔬菜湯(Cazuela de ave)、辣味玉米粽子(Humitas)、牛排米飯(Bife Lomo)、瓦鍋蒸牛排麵(Tallarines con Lomito)等。 智利人喜歡一種小食稱為Empanada,外觀類似中國「韭菜合子」,填充餡可為各種食材,如牛肉、雞蛋、起士、火腿等等

瓦鍋蒸牛排麵 中式湯麵
大家知唔知智利係邊架

連埋轉機要飛3x個鐘頭

留名
幾$一包紅萬?

幾$一盃啤酒?
搵你間餐廳做個假收入and工作紀錄來入籍,你咩收費?
有無 萬寶路黑冰1買?
無就唔過來
你無本,如果我出本
同你3/7分帳有無得諗?

你唔洗出$
你無本,如果我出本
同你3/7分帳有無得諗?

你唔洗出$
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞