係智利生活左7年,你問我答

891 回覆
147 Like 4 Dislike
智利年輕人鐘意邊啲歌手多?

之前justin biber黎開演唱會,爆到7彩
點睇你老友山齊士
華人係呢度係有錢人 冇啲南美鬼妹投懷送抱咩?
有冇性事分享?

算係比較有錢,有錢既話邊度都會有人投懷送抱啦,智利都唔例外
小弟就比較小出去蒲,以往都係正正常常拍拖果d

7年都冇拍過拖?
有冇性事分享?

7年都冇拍過拖?

拍過3次
知唔知邊個nicolas jaar
做生意/打工分別要交幾多稅?
點睇你老友山齊士

我對佢冇咩興趣,個款好似呢邊d MK爛仔
有冇性事分享?

7年都冇拍過拖?

拍過3次

都係local 智利人?
樓主係咪想請人
同埋美國來回香港係咪最快
做生意/打工分別要交幾多稅?

賣野有19%銷售稅
當地叫雞合法?

唔合法,但都有好多
有冇性事分享?

7年都冇拍過拖?

拍過3次

都係local 智利人?

係呀
係咪做飲食業個位巴打?

我有做飲食同食品貿易

即係智利m記?
樓主係咪想請人
同埋美國來回香港係咪最快

係呀,經美國最平,但最快應該係經澳洲或紐西蘭
係咪做飲食業個位巴打?

我有做飲食同食品貿易

即係智利m記?

我有一間賣快餐既鋪同埋進口糧油雜貨既公司,主要賣貨比中餐廳,而家岩岩整緊一間日本餐,都係同親戚合伙
係咪做飲食業個位巴打?

我有做飲食同食品貿易

即係智利m記?

我有一間賣快餐既鋪同埋進口糧油雜貨既公司,主要賣貨比中餐廳,而家岩岩整緊一間日本餐,都係同親戚合伙

咁過到去之後有冇後悔?比起你係香港既生活去到智利之後有咩變化?
係咪做飲食業個位巴打?

我有做飲食同食品貿易

即係智利m記?

過黎同你搵食要有幾多身家黎得?
樓主可唔可以同您夾份做生意

可以架,你想搞咩?

您有經驗您話事

我認真,有筆錢,唔多
不過好想移民
巴打好耐冇見
糧油雜貨
用空運定船運?
定兩樣都有?
係咪成日地震
係咪做飲食業個位巴打?

我有做飲食同食品貿易

即係智利m記?

咁過到去之後有冇後悔?比起你係香港既生活去到智利之後有咩變化?

有後悔架,因為離開哂屋企人同埋好朋友,每次番到去見到阿媽老左好多果陣都幾心疼,有陣時諗搵錢係咪真係咁重要,係呢度基本上夜晚唔多出街,香港仲會搵fd出黎聚或者其他節目
係咪做飲食業個位巴打?

我有做飲食同食品貿易

即係智利m記?

過黎同你搵食要有幾多身家黎得?

睇你想做咩囉,我都唔係有錢
糧油雜貨
用空運定船運?
定兩樣都有?

全部船運
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞