係智利生活左7年,你問我答

891 回覆
147 Like 4 Dislike

您有經驗您話事

我認真,有筆錢,唔多
不過好想移民

樓主您skip我
係咪嫌棄...

唔好意思,睇唔到,你本身做開咩,擅長d咩?我有興趣架,飲食比較易入手同穩定

我無做開生意架,都係一grad就做奴工
無咩擅長,不過我諗自己都算話頭醒尾嗰啲既,都唔怕辛苦咁囉

你真係有興趣既過黎旅行睇一睇環境先囉,最好有一個月時間

樓主又係我
如果我有筆錢,可唔可以投資落您啲生意到
跟住一路跟您學做生意呀

你可以Telegram同我傾

好呀,
您可唔可以留多次tg
呢度啲野食多唔多樣化, 即日韓中西泰印等等
有冇港式茶餐廳
係個邊有咩工種多? 海外黎既 華僑又有咩工 可以做?踢波得唔得?
有冇港式茶餐廳

除左香港茶記樣樣都有 不過大部份都已經本土化
市中心
有冇港式茶餐廳

有冇諗過將蛋撻魚旦雞蛋仔帶入智利,我見啲鬼佬好鍾意
嗰度啲人同啲女生得高唔高?
見到樓主答得好詳細 又幾有心 你要加油
純粹想問兩個問題:
1.你係呢度又開過一個post,舊登又有,年中應該都有唔少人話要你投靠你又一齊夾生意又係你度打工剩,其實究竟有無一個人真係黎到搵你
2.如果叫你簡係智利最最最壯觀嘅一個風景(我係香港嘅話會簡山頂),你會簡邊到?
認真留名
純粹想問兩個問題:
1.你係呢度又開過一個post,舊登又有,年中應該都有唔少人話要你投靠你又一齊夾生意又係你度打工剩,其實究竟有無一個人真係黎到搵你
2.如果叫你簡係智利最最最壯觀嘅一個風景(我係香港嘅話會簡山頂),你會簡邊到?

1.暫時都冇人真係黎搵我,話咁易咩
2.你可以Google 一下Torres del Paine
嗰度啲人同啲女生得高唔高?

一般本土血統既人應該唔比香港人高,有一部份歐洲或者德國血統既人種會比較高同高汁
有冇港式茶餐廳

有冇諗過將蛋撻魚旦雞蛋仔帶入智利,我見啲鬼佬好鍾意

有諗過,但冇咩時間去搞
純粹想問兩個問題:

2.你可以Google 一下Torres del Paine

好靚
我估都係 咁有無人係香港黎過探你 親戚朋友個啲
我都有朋友在智利發展,早2日仲問我有無連登ac

唔知我識唔識佢呢?佢做邊行?
純粹想問兩個問題:

好靚
我估都係 咁有無人係香港黎過探你 親戚朋友個啲

冇呀,不過我都有親戚係呢邊

汽車配件

佢話識你

汽車配件

咁我識佢,我地間唔中會一齊食飯
如果係智利一路做一路捱到發達 有冇機

點為之發達?

點為之發達?

做果度上流人士

點為之發達?

做果度上流人士

肯努力絕對有機

點為之發達?

做果度上流人士

肯努力絕對有機

巴打覺得果邊有咩商機呢 點解開飲食穩陣?
果邊啲人好鐘意中菜? 香港台灣嘅街頭小食有冇得諗?

點為之發達?

做果度上流人士

肯努力絕對有機

巴打覺得果邊有咩商機呢 點解開飲食穩陣?
果邊啲人好鐘意中菜? 香港台灣嘅街頭小食有冇得諗?

有得諗,因為呢邊飲食冇咁多元化,競爭小,租金壓力細,街頭小食一樣有得諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞