係智利生活左7年,你問我答

891 回覆
147 Like 4 Dislike
好多生意想搞 但抽唔到身

搵唔到人幫手
窮唔窮d人 d街景會唔會好破落

有好多窮人架,街景唔同區有好大分別
智利最低工資幾錢?
入息中位數呢?

市中心

市中心

返左大陸咁
呢度係首都聖地牙哥?
多數食咩

呢排都係係唐人區果邊食中餐,不過冇咩選擇,都有燒味,小炒果d

外國食中餐不了
利申:住葡萄牙,經常往來西班牙
講到啲生意咁好做, 係呢邊搞間餐廳仔大約要幾多本?
外國人點樣先可以黎做生意?
智利最低工資幾錢?
入息中位數呢?

最但工資係差唔多3k hkd,中位數我諗係8k左右

市中心

返左大陸咁
呢度係首都聖地牙哥?

係首都既街道

好綠 空氣好唔好? 夏天冬天大約咩溫度?(我認我懶得google )
buneo dias amigo
我仲未突破到每樣野有分m 同 f既關口
遲遲學唔識 不同你d對答我睇得明
可能因為間唔中有上皇馬睇下西文

市中心

返左大陸咁
呢度係首都聖地牙哥?

係首都既街道

智利唔係已經係準開發國家黎
都仲咁落後?
buneo dias amigo
我仲未突破到每樣野有分m 同 f既關口
遲遲學唔識 不同你d對答我睇得明
可能因為間唔中有上皇馬睇下西文

慣左就自動會分到

點樣既規模為之餐廳仔?50-80萬已經有好多野可以做

市中心

返左大陸咁
呢度係首都聖地牙哥?

係首都既街道

智利唔係已經係準開發國家黎
都仲咁落後?

係香港太過發達

好綠 空氣好唔好? 夏天冬天大約咩溫度?(我認我懶得google )

呢度既天氣係我最鐘意,夏天日頭三十度至三十五度左右,但超乾爽,冇太陽哂到就唔覺熱,夜晚就會得番18度左右,完全唔駛開冷氣
如題,有冇巴打想黎呢邊發展?

可唔可以講多d你既生活
同埋你點樣去到

可唔可以講多d你既生活
同埋你點樣去到

因為呢排太多野做,平時都係去下超市,去cafe入下咖啡,彈下結他,冇咩特別多節目架渣,因為已經唔係旅遊既心態,果陣就咁旅遊簽證過黎,跟住就同親戚合伙成立公司,再申請居留就ok

點樣既規模為之餐廳仔?50-80萬已經有好多野可以做

香港來講大約6-700尺鋪仔, 擺到七至八枱
因為有打算係香港開cafe或者餐廳,但問過計過冇返100萬都唔駛諗

巴打你既親戚本身有居留權?
Chile上網快唔快?
讀左個u 香港人易唔易揾到office工做下?

可唔可以講多d你既生活
同埋你點樣去到

因為呢排太多野做,平時都係去下超市,去cafe入下咖啡,彈下結他,冇咩特別多節目架渣,因為已經唔係旅遊既心態,果陣就咁旅遊簽證過黎,跟住就同親戚合伙成立公司,再申請居留就ok

大約半百萬做唔做到?

可唔可以講多d你既生活
同埋你點樣去到

大約半百萬做唔做到?

因為頭先睇過chile pasaporte去美國visa free
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞