房屋台真係連登藍屍集中地

1001 回覆
1779 Like 147 Dislike
但你又有樓喎, 即係點呢
其實你都係講緊日日唱好樓市gogogo果班人
唔知點解有D買樓人士對號入座
不過睇咁耐樓台都慣
ON9?我鍾意呢個地方留守係度有咩問題?好過D人日日鳩吹去外國做逃兵, 我屋企三層樓全自住未炒過, 升條毛咩?而家香港個個都係求安樂窩, 得罪講句, 炒樓咁離地既野, 呢度9成人都接觸唔到啦。認真個社會先啦, 年輕人。
收成期,樓就係佢全部,錢代表一切,唔好阻佢發達,中國最後成為大贏家嘅心態

呢班多數係係好彩出世得早,如果叫佢地而家買樓,以佢地人工根本冇能力

相反黃業主就比較有同理心,明白有d野比錢重要,唔需要賺盡,亦想香港長遠發展平衡一d
可能供供同是係AA
買得起未買囉
買唔起未唔好買囉
有咩好嘈,人生苦短孖展要大,借左錢一定要還哂先死嫁咩
要買未買囉都係借返黎姐
唔買既未吃喝玩樂洗哂去囉
我有話我之後唔走?

我有日日叫人買?
因為現實係
中產以上係藍絲
中產以下係黃絲
窮撚緊係想推倒現有制度重新洗牌
歡迎aa繼續留言
推到上熱門

你哋點屌我 我都唔會在意架

最緊要多啲人睇到呢個post

同埋睇到邊個係aa
哦, 講出口喇, 即係留港撚就係藍絲, 咁某程度上 黎智英都係留港撚, 蘋果日報仲留o係香港做生意都係藍報
我都勸緊家人移民英國,不過佢地話我要學定洗厠所,去公厠習慣聞屎味,因為去到英國多數要做洗厠所呢啲工作......唔知真定假....
你幫我交

多謝

利申:兩大grad
唔好咁殘忍
佢歪理
屌定笑呀
你屌人老母當笑人老母?
呢度班AA有閪錢買樓咩

日日叫人高追,佢哋自己又唔買.... 住間四五百呎嘅屋就打哂飛機咁

好心班藍狗返 discuss 啦
你搵分工之後relocate 過去, 證明俾佢地睇唔係咪得
見步行步
多謝
Why not both
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞