房屋台真係連登藍屍集中地

1001 回覆
1779 Like 147 Dislike
連登嗰班冷氣師 Cctoy
每每開post都係講好爆嘅嘢
讀乜乜大專/u 攞學生資助
點樣憎阿爸阿媽乜乜.乜
實質出身卑微自卑又憤慨,係現實深藏不露
由細到大都唔好好努力讀書
DSE完入HD/Asso就開始終日埋怨社會
畢業又唔甘心打基層階層工
見IG女神咁物欲風光,就話唔公平點解自己冇
妒忌同齡人有佢發夢都得唔到嘅嘢
所以點解連登咁多人睇人仆街咁鬼開心
過程令佢哋得到極大滿足
只因佢哋冇能力向上,阻止別人向上比自己向上更容易

呢班魑魅魍魎連登仔自己串魚蛋得三粒,人哋叻過佢有六粒,佢唔係諗點樣令自己有六粒,反而係令其他人同佢一樣得返三粒甚至更少

起底,講有錢女是非,將所有女講成雞甚至攬炒亦都係佢哋少數可以喺社會上將其他叻過佢成功過佢嘅人拉落嚟嘅手段
AA地產狗低賤生物黎
講到咁白唔知點回你好
比D空間人地
武漢肺炎下,我兩個單位主動減租,仲有一個單位放走租客唔洗賠

人地等錢開飯,我賺少d有乜所謂
尊重拉
我唔會走
咁都要住

買樓係必然
關藍黃咩事
咁直接
你有單位就係藍,你竟然仲揸住三層,應該貼錢俾 cctoy幫你要左佢淨身
佢地唔會回應呢個問題啦
班連登仔柒係一回事
佢哋已經冇得救,除非入懲教設施改過自新
最慘係早一兩年先接觸連登嘅中學仔/ 妹
十幾歲係最容易俾人塑造,你話女人係雞佢就信
睇吓睇吓真係以為連登仔代表香港人咁就仆街
亦都係點解啲家長寧願啲仔女去外國讀書
只因為網絡言論學校老師控制唔到個細路點參與
Dr MK 回咗post未
好業主
自己都係 renew 租約時減左租俾人
樓主都有話買樓唔係大問題

最大問題係佢哋嘅立場,藍撚到仆街

嗰班AA又唔係有錢,財技又唔叻,窮閪扮上菜

試吓問吓佢哋攞張管理費單出嚟睇睇住緊幾大
直線抽擊屋台aa

香港地緣政治風險高,仲水鳩人投資幾廿年積蓄買樓
佢地信奉弱肉強食,覺得呢種極不公平既制度先好玩
回咗優質電器post,佢全屋小米 + 海信
(其他人就講 Miele + Gaggenau)

笑撚到hi hi
等班小朋友第時試下兩口子新婚冇自己物業 兩年搬一次 仲要帶住個B 就唔同講法
唔好話乜移唔移民 呢啲廢話嚟
買又唔等如藍嘅
呢兩年不乏七情上面講自己黃aa 喺度留tg, 為咗R生意就講到自己有幾參與,有幾黃
time will tell, 我已經過佐果個年紀。
最慘佢自己HOLD住貨, 又打住個黃絲大光環屌鳩我地呢
咁講
始終係香港做基層真係expert mode
等同係大陸出世,幾千人仔一個月拎黎交租食飯就用晒,冇人脈父幹根本成世冇得向上爬
同埋家長send仔女去外國讀書你覺得係避中共洗腦定避連登仔?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞