房屋台真係連登藍屍集中地

1001 回覆
1779 Like 147 Dislike
成班aa狗日日圍爐取暖
日日龍市gogogo

唔係話買樓有咩大問題
問題係吹到唔買樓就要訓街 要破產

當真.香港人諗緊點樣對抗政權
點搵到好啲嘅生活環境比下一代
班aa狗/上咗車嘅 就不停鼓吹個市點升點升
唔買下年死全家

事實呢?
2020年全球樓市升幅香港差唔多包尾
直到而家都未返2018年高位
都仲未講租金指數/租務回報創十年新低

笑緊人做租租幫業主供樓
買樓又何嘗唔係比利息銀行 / 交印花稅比政府
買層樓六百萬 即時交16萬比港共回血

你鍾意成副身家孖十倍咁押注香港未來三十年前途
然後繼續比暴政統治
冇人阻止你

但請唔好盲目鼓吹年輕人同你一齊留喺呢個鬼地方共存亡
仲要日日話人cctoy/黃屍/小朋友
死返去鄉土/babycondom啦

利申:
我有樓
屋企人有樓

覺得香港樓市長遠會升 但借幾百萬買要量力以為
其他投資嘅回報/彈性可能更高
買樓一定要買香港?
最少三年內共黨打到嚟都要隨時甩到身

總之一句
如果你係思考緊自己將來嘅年輕人
風險自己承擔 要自己考慮清楚
唔好上房屋台睇

呢到閒閒地每日幾百隻aa狗冇單開喺到圍爐

如果真係買樓
盡量搵業主盤 / 搵唔到都要約多幾隻aa狗
逼佢地減佣

aa呢啲咁低賤嘅行業
一千幾百都比多佢
最尾幾句特別岩
repeat aa哩啲極度底賤既行業
我見到以前啲同學都開始上車,其實果舊錢我係有嘅,不過依加咁嘅環境真係唔想買,唔想一野洗哂舊錢冇退路。今年年尾結婚都係做租租,一路勸緊女朋友一齊去英國
我同你情況一差唔多樣,但繼續迫住父母間公屋
移民對我就好似唔太理想住
有得移民就移 香港樓市升又好跌又好 唔好理
啲人成日諗住香港買樓投資唔使做 咪日日諗
離開痴撚線香港 開心生活就夠
樓台班友係痴撚線嘅
上咗車之後就要極力擁護樓價,彈下佢個盤有咩唔好就會吠
認同
尤其某兩條擺明AA嘅仆街
日撚日post
好似説你一定要買,再唔買就執輸
租就唔係人咁
睇好睇淡不嬲都有
租買各有所好

總之班友睇唔起租户,帶頭搞分化
留係hk既話點解又唔買先?
我覺得波台狗癲啲

AA起碼有做成生意有錢收,波台狗收得幾多日日出post 單單打打
連登aa房屋台 真係好垃圾
其實炒樓賺錢本身就係好不道德,只係用搵錢呢個藉口又真係無可口非,不過香港明天仲會有幾好,大家都心照。

未來你生活到好似支那人咁生活,其實香港都真係幾好住嘅,可能仲有得繼續gogogo,你信呢一套聽日問吊肥佬黎你都唔會走,你都係會繼續叫人買樓

利伸 賣緊
拿, 都話左買樓就俾人標籤藍絲啦, 樓主講果D野唔見得有幾高見有幾客觀喎, 總之買樓就係原罪 就係邪惡 就係助紂為虐
cls
你有冇答過個核心問題
要結緍生兒育女 有需求
唔買有咩高見
一個post引晒cctoy入黎
講圍爐cctoy仲勁啦
收皮啦
睇咗我講咩未呀

咁早返工?打cold call未呀
買樓 買支股 抽ibond=藍
蘋果被收皮嬲嬲豬搵人出氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞