[pkjenn] 到底依條偽abc港女磨爛塊廿尺面皮未?#7

1001 回覆
320 Like 22 Dislike
好痴線地 post#_又比一眾絲打推爆

原post(小狐狸絲打) https://lihkg.com/thread/223323/page/1
香港youtuber到底為咗錢可以幾墮落?
喂阿pumpkinjenn大佬啊,你成個channel個款似Jenn Im都算,以前叫Yani又抄人叫Jenn,你今次會唔會過份咗啲?
四個look都抄到十足十咁款,連耳環都要襯埋同一件衫,你知唔知個柒字點寫? 仲學人讀art?想笑死邊個?

art student抄畫證據 - from舊登

1. Wendy Ortizart
PKJ: https://www.youtube.com/watch?v=f3uqV81jISY
2. https://www.instagram.com/p/8il8rVyoHW/
3.
左Wendy 右PKJ

4.
5.
PKJ加咗個Like就好柒

當時SCAD回覆係:
I am in receipt of your email.

Please be assured that SCAD takes academic integrity very seriously. This matter will be reviewed in accordance with SCAD policy.

Thank you.

Nancy B. Richards
Coordinator of Academic Services
Office of the Chief Academic Officer
Savannah College of Art and Design®

post#1-2既精華

3. 小狐狸絲打:挑! 原來份功課又係抄,仲以為佢咁有才華自己諗配搭 ,死性不改,唔覺得自己讀art咩都要抄人好失敗㗎咩 又係from heah to toes 咁抄 you don’t draw, you copy, RUBBISH

4. Shortbread絲打又出youtube video廢up
唔係真心道歉 講一大輪
又係度扮慘 收皮未 唔識講野?
鏡頭背口屌到我地好過癮喎
搏完愛未呀 剩係想你收皮!
仲要唔開comment box & dislike button

最後條片放得一個鐘 冇人睇到 pkj純粹做下show 扮say sorry

PKJ:我覺得我講左sorry 個心會好過d
精華留言
望乜鳩野1. 態度串嘴,如果你係覺得NO SHAME 自己好撚啱既,你就唔好講野發曬姣瞓係度講。正正經經打篇野澄清。
2. 明明你本人係香港youtuber 而呢件事亦係係香港發生,點解先回應外國觀眾?係咪因為想個一班唔知咩事即外國人盲撐?
3. Being a fan girl= copy =inspire? No shit. 你一句話你中意就去抄人outfit,抄人名,抄人畫,咁你玩撚曬。啲盲粉話咩中意明星着都會買返套,係呀。你唔放上網咪得,但係你抄到足仲要據為己有。唉屌,當你真係即將會加credit,咁你以前啲畫,你個名,都無加啦。
4. 你一句話who doesn't want to look like her she is so cute就將你抄佢甚至變成佢合理化?
5. 你老尾越睇越燥,咩fashion idol?如果你係當佢fashion idol,你係會學佢襯衫既technique ,但買返同一件同一套?如果你成日覺得自己讀art咁把炮,就唔該你,尊重下自己,尊重下人地,認認真真自己諗下啲outfit,而唔係恃住人地係外國youtuber,以為抄香港觀眾都唔會發現。

變態痴線佬:唔好以為你間學校冇踢你出校或者出警告信俾你,或者用人哋靈感嘅來源去"創作"出你自己所謂嘅作品,就即係代表你自己冇抄襲人哋嘅作品。SCA只係一間所謂嘅學店,即係話你有畀得起學費就可以入去讀,咁學校對學生嘅要求就自然會降低,因為你係一個畀緊一年20幾萬學費嘅人,唔係因為你冇抄人哋野

同埋如果你可以一個semester 係香港讀,一個semester喺美國讀點解唔直接去美國留學呢?我相信嗰度有更多世界頂級嘅藝術學校而且學費係同你依家讀緊嗰間學校差唔多?原因係咩大家心知肚明,唔使講到咁白

BananaKing我留意咗呢條女好耐
初初係睇佢教化粧覺得佢冇乜料淨係喺鏡頭前係咁chok
心諗又唔係model你自己要幾撚自戀先會咁影比人睇
之後佢教人著衫果啲好心佢啦
成條片重點show off自己身材多過講啲衫
但係身形好柒,頭又大又斜膊又矮
最撚虛偽係又要著又要post上social media又要搵個emoji遮住
有條片喺澳洲唔知做乜鳩大風又凍成個沙灘得佢著泳衣
又頂佢唔順係成日喺度話自己好miss香港
明明就係自己揀去美國過幾個月嘅exchange

明明就係崇洋偽abc要chok口音
扮撚哂人哋啲真係有錢果啲留學生話好掛住屋企
我覺得佢係成個youtube最嘔心嘅臭雞
其他果d beggar cheap 得嚟都冇咁作狀
佢成日都好撚多果啲自戀post化定哂粧又話自己好樣衰果啲
話自己豬又著性感outfit
至撚憎attention whore
抄完人野喺snapchat喊果啲真係柒過懷念爺爺
快啲收皮啦

小狐狸Yani姐一定有mon post啦,ig story tag埋教授出嚟,挑機咁話囉喎

mon post知道我地話要搞到佢收皮 寄信去佢學校就專登post個professor出黎 yani姐擺明挑機啦 好彩絲打都唔輸蝕
腩肉炸醬

[quote]template

credit: 腩肉炸醬
另補facebook link:
葵倩鈴 Macy - 《偽ABC Beauty Copier》
https://www.facebook.com/kwaisinling/photos/a.284508158323134.63385.246292385478045/1325493324224607/?type=3&theater

credit: 蛋炒飯多蔥

https://youtu.be/CIjmxJp-7IQ
🎃香港beauty beggar pumpkinjenn 抄襲事件簿🎃
https://youtu.be/tgyCuR2GABE
🎃香港beauty beggar pumpkinjenn 茶樹油敷面私心分享🎃
credit: 陳醫生(發光)
入番黎推
Post 6推得好快
留名
岩岩睇完條畢業片
其實我諗著過畢業袍既人都知件袍係SUPPOSE扣埋
啫係其實你入面著咩都唔會見到架嘛...
我睇到O晒咀係佢完全無示範件袍既正確著法
D小妹妹睇到會唔會以為個個畢業 件袍都係就咁打開...
望落勁似飲醉酒 唔識扣鈕...
岩岩睇完條畢業片
其實我諗著過畢業袍既人都知件袍係SUPPOSE扣埋
啫係其實你入面著咩都唔會見到架嘛...
我睇到O晒咀係佢完全無示範件袍既正確著法
D小妹妹睇到會唔會以為個個畢業 件袍都係就咁打開...
望落勁似飲醉酒 唔識扣鈕...

Grad都不忘露奶滋

點會咁著架!佢咁樣去行畢業典禮失禮死人囉!
女人私怨都開到7 屌 女人真係好撚煩

似落club多啲

似落club多啲

到底佢點解唔扣埋件袍呀!!!!!!!!!!!!!!!!
睇到好想幫佢扣返...
半年前開始有睇下佢啲片,嗰陣覺得還可以,表情有啲誇張但我當佢鬼妹仔性格 前幾日先留意到連登有話佢嘅post 屎忽痕一次過追哂 本身諗住幫佢諗藉口,但我放棄了,好似諗緊都自欺欺人

嗰種失望嘅感覺就好似呀媽細個幫你收起利是話大個比返你,到最後原來一早已經冇哂,一直講緊嘅都係大話
pish
著到咁擺明係想釣金龜
好人好姐畢業點會諗著到成隻雞咁
睇佢最尾chok pose果到睇左幾秒就頂唔順
如果有人係佢扮晒野果陣衝左入黎諗起都鄧佢尷尬
點解呢d女可以咁撚識扮野

好似d mk妹借套衫去啲劈場玩制服誘惑

好似d mk妹借套衫去啲劈場玩制服誘惑

你唔講畢業禮我以為halloween扮鬼
睇佢最尾chok pose果到睇左幾秒就頂唔順
如果有人係佢扮晒野果陣衝左入黎諗起都鄧佢尷尬
點解呢d女可以咁撚識扮野

直接啲講係發姣
整呢啲樣比女仔睇做咩

話自己冇時間整 但係佢又成日去落club 食洋腸 同玩sims

話自己冇時間整 但係佢又成日去落club 食洋腸 同玩sims

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞