家姐係聖女,我係聖騎士

1001 回覆
182 Like 91 Dislike
第十四章 好漢,漢克

“呢兩個人同漢克相比,一啲都唔似聖騎士。年輕既,浮浮躁躁,似街邊小混混,老既,木木納納,一臉撲克。”躲係漢克後面既我心諗。

“羅茲!我到底犯左咩野罪!”漢克一臉憤怒。

“你以下犯上,仲想拐帶聖女。”名為羅茲既撲克臉大叔緩緩咁讀出。

“哈哈哈!你信唔信,羅茲!?”漢克聽見自己罪名,怒極反笑。

“邊得黎咁多廢話?”輕佻青年在旁插話。

”我無問你意見,胡捷。”漢克聲音低沉咁講。

“哼,死到臨頭仲口硬。”

胡捷講完,身形一閃,一個起落已經靠近漢克。只見佢從腰間抆出兩把小刀,狂風暴雨般向漢克刺去,霎時間處處殘影。

“啊!小心!”家姐見漢克危險,下意識叫左出聲。

漢克不退不避,身體以極微小既動作擺動,一一閃過,之後仲睇準空隙,一拳迅猛咁擊向胡捷面門,胡捷閃避不及,口鼻即刻鮮血長流。

“好!”

係一邊觀看既我忍唔住叫左聲好。估唔到同為聖騎士,漢克竟然高班咁多。

“嘻嘻,知道我利害未?”胡捷伸手擦一擦口鼻,佢滿臉鮮血,但竟然仲笑晒口咁既樣,睇個款似乎傷得唔重。

“利害,竟然係口內藏有毒針,果然夠卑鄙。”漢克邊講邊由佢拳頭拔出一支細小銀針。

係陽光照射下,銀針泛起詭異既光芒,明顯帶有劇毒。

我不禁對胡捷改觀,估唔到佢對人狠,對自己都咁狠,睇怕佢係故意受漢克一拳,再係極近距離下從口吐出毒針,令漢克無法反應。

雖然我同家姐既實力係呢個場景之下毫無用武之地,但見到漢克受傷中毒,我地都無辦法唔企出黎。

但當我地上前幾步後,即刻俾漢克喝止。

“聖女!兄弟!走後門!去花園等我!”

漢克講完吸氣運功,只見佢緊握拳頭,一條黑血隨即噴射而出。

“聽我講!”漢克見我同家姐仲係到遲疑,大喝一聲。

雖然唔知點解,但既然漢克大哥咁講,一定有佢既用意。已經幫唔到手既我,絕對唔會再拖拖拉拉咁拖漢克大哥後腳。於是,我唔再廢話,拉住家姐,繞門而過,急促咁向花園方向跑去。

期間,我聽到胡捷講:“羅茲,仲等咩,等佢回復左我地唔會再有咁既優勢,快!一齊上,趁佢病攞佢命!”

胡捷同羅茲忙於對付漢克,完全無理到我同家姐,唔駛好耐,我同家姐就已經去到屋裏面既花園。

漢克先係被偷襲受傷,中左既毒唔知清唔清得晒,仲要一人面對住兩個聖騎士。雖然對漢克實力非常有信心,但面對咁既情況,我同家姐都極之擔心漢克安危。

聽住耳中傳黎陣陣既交戰聲,只能乾等既我地,家姐急到緊緊捉住我隻手。

忽然,“呯”的一聲巨響,花園左邊既牆壁被擊出一個大洞,漢克竟然用呢種捷徑黎同我地會合。但係漢克此時已經滿身都係鮮血,身上傷痕累累。

我同家姐嚇左一大跳,估唔到情況比我地想像仲要惡劣。

家姐用佢果啲低級回復魔法,不斷治療漢克,但由於傷勢過重,呢啲都只係徒勞無功。

“點算?點算?”家姐急到眼都泛紅。

而係洞既對面,果兩名聖騎士緩緩咁走過黎。只見佢地身上亦都傷得不輕。

胡捷率先撲上黎,企係洞口既漢克,足下運勁,將地上既碎石一通亂踢,碎石就好似炮彈咁,“噠噠”巨響射出,威力驚人。

趁住胡捷同羅茲躲避既空檔,漢克一左一右咁秤起我同家姐。一個起落,我地人已經企係花園既正中央。

“合。。。咳。。。合埋眼!”漢克面容憔悴,口中吐出唔少鮮血。

見到漢克為左救我地,由原本一直精神飽滿既漢子,變到衣家咁既下場,我不禁替漢克感到難過,同時亦極之感激佢所做既一切。

“係!漢克大哥!”大哥兩字,我由衷咁發自內心。

我同家姐合埋眼後,漢克念念有詞,同時感覺地上有一陣強光,個感覺就好似第一次傳送至耶倫教國咁。

“咪駛旨意!”胡捷大喝一聲。

然後一股破空之聲越傳越近。

我忍唔住張眼一睇,係強光中,仍然見到胡捷既一把小刀向漢克直射而去。

我向漢克望去,只見漢克大哥雙手一直維持合十動作,直至小刀插入胸口,佢仍然無被打斷,繼續默念咒語。

“想走!無咁易!”胡捷飛出手上另一把小刀,今次直射漢克既頸部!

目睹呢一切既我簡直唔敢相信自己既眼睛,漢克除左加快默念之外,為免被打斷,竟然仍然不閃不避!

小刀直插漢克脖子,馬上鮮血噴射而出,家姐“啊!”一聲尖叫,我大叫一聲“漢克大哥!”,突然身邊景像一閃,再一現,我地三人已經被傳送至不知名地方。

我同家姐都無理其他野,第一時間爬到漢克身邊。漢克癱倒在地,胸口脖子仲插住兩把刀,睇怕已經回天乏力。

“漢克大哥,你一定無事架,無事架。。。嗚。。。”家姐呢刻已經崩潰,一邊喊一邊不斷為漢克施展回復法術。

“漢克大哥。。。”哽咽既我都唔知講咩好。

漢克微微提一提手,示意家姐唔駛繼續,然後斷斷逐逐講:“唉,老啦。。。始終都受到阻礙,連我。。。都唔知呢到係。。。邊到。。。不過。。。你地都安全。。。我。。。滿足。。。”

“漢克大哥,你唔好講野住。。。你。。。你要唔要飲啖水。。。嗚嗚嗚。。。”我一邊喊一邊急亂咁尋找水源。

“希望你地。。。可以係到。。。好好生活到落下。。。”漢克講完,頭一歪,就咁無左生氣。

“漢克大哥!!!”我同家姐齊聲哭喊。

直到最後,漢克祝福完我同家姐先至離開。

諗到漢克為左我地,由國家既聖騎士變成以上犯上既罪人,最後仲要死得咁淒慘。

我啲眼淚就好似唔識停咁,不斷為漢克大哥而流。
幫你解決左個心頭大患
呢個構思唔錯,可惜了
盡力了
好少追故
慢慢睇緊
好睇
大哥沒有輸
多謝捧場
漢克變咗多比
唔講唔覺
頭髮係用烏黑亮麗
咁形容詞其實唔係得一種既。。。

好睇好睇
大哥
好睇 幾時再更新
細佬唔係回復左鬥氣咩,幫都唔幫吓手
因為細佬太廢。。。。反應都反唔切
正常一日一篇,但今日要ot,可能無了
lm

家姐係咪除咗畀人屌之外 冇其他有用嘅能力
有架,故事過多幾篇之後,先叫做正式開始 到時會有
第十五章 滅時章

我同家姐唔知喊左幾耐,望住周圍陌生既景像,再諗起我地既處境,更加係悲上加悲。

我覺得自己好無用,就算係死,我都想保護到我想保護既人,就好似漢克大哥咁。但事實上,我死一百次都保護唔到任何人。

如果我實力強啲,漢克大哥就唔會死。係最後關頭,我竟然眼白白咁睇住漢克大哥俾飛刀刺中,完全唔識反應。就好似女人遇到撞車時只會尖叫,唔識閃避一樣,我簡直無地自容。

我心中面不禁暗自許下誓言,我一定要變強,強到可以保護家姐!強到可以幫漢克大哥報仇!咩耶倫教國,波其共和國,我一定唔會放過佢地!

再傷心再難過,路都係要行埋落去。化悲憤為力量既我,企起身。

“家姐,我地好好將大哥安葬。”我邊講邊扶起仍跪係大哥身邊既家姐。

我地係附近搵左個環境比較好既地方,利用果兩把小刀挖土,將漢克大哥好好埋上。最後,家姐摘啲花花草草,鋪砌係墳上。

我擦乾淨兩把小刀既泥土,包實刀口,然後好好收起。

“我要條仆街十倍奉還!”我悲憤咁對住漢克大哥既墳講。

此時此刻,我同家姐先至開始探索下周圍環境。原來呢到係近郊地區,一座大城鎮就係不遠處。

而咁岩,有一隊人正從城門出黎,隊中有轎子,由兩人一前一後咁枱住。只見佢地竟然筆直咁向我地呢邊行近。

呢個時候想匿埋都唔得了,我地雙方都打左個照面,對方行係前面既兩個人一發現我地,即刻跑過黎。

兩名士兵款既青年,拔出長劍,指嚇我同家姐。佢地都一言不發,等待大隊過黎。

我放眼望去,呢一班人都係青年人,佢地衣著一式一樣,都係一啲樸素無花紋既白衣灰褲,感覺就好似普通校服咁,當然,佢地少好多design既成分。

唯一唔同既,就係跟緊轎子旁邊既高瘦男,腰間多纏一條黑帶,睇怕呢個人既實力係比其他人高出一班,專門用黎保護轎入面既人。

我唔敢輕舉妄動,眼前呢兩個,睇佢地跑過黎既速度都知唔強,但黑帶男同轎入面既人就唔知咩料,最好都係唔好同佢地起衝突。

我同家姐緊緊握住對方既手,大隊終於都黎到。

“滅時章,似乎已經搵到擅自使用傳送陣既可疑人物,要點處置佢地?”黑帶青年對轎子入面既人講。

“滅時章?個名駛唔駛咁型?”我心入面不禁淆左一淆。

轎子放低後,一隻玉手揭開轎子帷幕。

“竟然係個女人!”我同家姐互相用力握一握對方,睇黎我地都估唔到“滅時章”竟然係個女人。

隨住帷幕打開,一雙長腿係轎子伸出,令我驚上加驚既係,雪白長腿著住既,竟然係一雙高踭鞋。

就係我連逐吃驚既時刻,一個白裇衫,OL窄裙,著住高踭鞋,現代打扮既長髮美女,係轎子上面行落黎。

“Miss張!?”我同家姐異口同聲咁叫左出黎。眼前呢個身材高挑,大波長腿,尤其係左面頰眼角下既果粒痣,幾乎可以肯定佢就係Miss張。

長髮美女呆左一呆後,亦都驚訝咁叫:“係你地?!”

我啲回憶即刻返晒黎。Miss張係我同家姐學校既英文老師。佢人靚聲甜,係學校既萬人迷。我自己本人都曾經用佢黎打過唔少次飛機,直至佢無做後先打少左。

Miss張佢對於一眾男學生黎講,係行走既起機神器。事關魔鬼身材既佢好鐘意著裙,仲要係短裙,有時仲要著埋黑絲,真係引撚死人。

圍內周不時都流出佢既露底露bra照。去到後面,仲有傳佢放學會同啊sir留底扑野;見到佢同某某同學一齊入殘廁。但可惜呢一切都係得個講字,無圖無真相。

亦都係因為Miss張既衣著打扮屢勸不改,同埋傳出黎既各種不良傳聞,最終俾上面炒左佢魷魚。

咁多年中學生活裏面,我最遺憾既,就係點解同佢一齊入殘廁既唔係我,明明我都叫做靚靚仔仔。

估唔到,我一直心掛掛既淫賤Miss,呢刻會同我一齊出現係呢個時空。
推返起。
新讀者LM
又有新讀者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞