家姐係聖女,我係聖騎士

1001 回覆
182 Like 91 Dislike
估計十一點半左右先有文。
想打丁
去打吧 呢集無丁打
已安排左一段唔錯既打丁劇情,星期日吧
咁等埋先
第九章 陛下與女皇

家姐同我一樣,都係著住普通既長袖睡衣同長褲,款式感覺同現世差不多。但質地黎講,異世界既更加絲滑,比一般既絲綢質地仲要滑,著上身,成個人都滑捋捋咁,好鬼爽。

房間都仲未暗得晒,只見家姐成套都係粉紅色,而我就係藍色。

我係牀到爬起身,然後落牀讓個位俾家姐,拍一拍張牀。家姐老實不客氣,一個屁股就坐上張牀到。

“細佬,我地一齊訓啦。”家姐並無講出呢句我期待既說話。

就係咁,我地一個訓牀,一個訓地下。感覺家姐心事重重,我地話題都唔係太展得開,好快,大家都進入夢鄉,到我訓醒時,個天已經光晒。

正當我仲係到偷望欣家姐既睡顏既時候,出面忽然亂作一團。

“弊啦,聖騎士大人,聖女唔見左。”一把中年女人聲焦急咁講。

我一聽,拿拿臨叫醒家姐。

“做咩咁嘈。”家姐仲懶懶閒咁伸伸懶腰。

聲音好快就搵到黎我地呢邊。

“湛星兄弟!聖女佢唔見左!”我道房門被漢克蠻力打開。

家姐第一時間縮返入被竇,而我就直立係原地。

“原來。。。聖女係到。。。湛星兄弟。。。你梳洗完,我地傾下。”漢克鐵青住面,滿臉怒容咁離開,留低旁邊既中年女士。

琴晚漢克已經話會搵個人黎照顧家姐,呢位今日先見臉既,作僕人打扮既中年女人,相信就係漢克搵返黎既僕人。

見到此情境既僕人,佢都呆左一呆。只見佢雙手各有一籃,分別袋住我同家姐既校服。

“佢咩事?”我同家姐對望一眼,異口同聲咁問個僕人。

漢克嬲爆爆咁樣想點?家姐入我間房又點?莫講話我同家一個訓牀,一個訓地下,就算我地訓埋同一張牀,咁又關佢撚事咩。

“小人唔敢講。。。”

唔敢講就無謂迫人講,我同家姐拎返各自己校服,家姐返埋自己房換衫,而我換完衫後,就照直去廳搵漢克。

漢克間屋都幾大,轉左一陣先搵到個廳,點知廳又唔見人,再轉多陣,間屋竟然仲有花園,而漢克就坐左係花園入面張櫈到。

我提心吊膽咁行入去,坐係漢克對面。

漢克見到我,深深吸左一口氣,然後徐徐呼出,似乎係極力控制緊自己情緒。

而我就好似做錯事既小學生咁,行去老師到,我都唔知點解成件事會變到咁戇鳩。

漢克呼一呼氣,然後講:“湛星兄弟,我知道你同聖女係兩姐弟,但係你地都唔應該咁親密。”

“屌!果然係因為同房訓,關你撚事咩。”我心入面已經屌撚左出聲。當然,去到咀唇邊既,就變左做:“我唔覺得有咩問題喎,同埋其實我係訓地下。”

“我知道,我知道。”漢克停頓左一下,繼續講:“如果你地只係普通姐弟,咁當然無問題,問題係你家姐係我地既聖女。”

“麥野叫做你地既聖女,佢係我既家姐。你地到底想點,有咩目的!”我一聽,忍唔住我道火。

“兄弟,我一早講左,保護聖女係我地既責任,聖女遲早會同陛下成婚,成為我地耶倫國既女皇。所以,我地又點會加害於聖女呢?”

坐係對面聽住漢克一臉正經咁講出呢番說話,我簡直覺得佢係有精神病。

“你話咩話!?我家姐幾時有話要同你地個咩陛下結婚!?”

“放心,陛下絕對唔會虧待聖女,我們耶倫國已經幾十年無聖女出現,陛下同聖女結合,誕生既戰士一定強大無比,今次係我地復興既大好時機。”

無得救,我睇呢個漢克既眼神,就知佢係果種愚忠既傻閪,話人地係邪教,根本佢地國家都唔正得去邊。

“如果我家姐唔想做呢?”

“點會可能?”漢克發火拍一拍枱,然後繼續講:“我地陛下正剛剛上任,年青有為,聖女想要既都可以滿足。”

“哦。。。哈。。。原來係咁,咁我真係為我家姐感到高興。。。”我裝作高興咁講。

一見漢克發火,我口中只能夠咁樣敷衍佢,無計,勢在人地果到,打又唔夠人地打,只能夠睇下有無機會走佬,離開呢個國家。據之前既了解,呢個世界既國家都幾多樣性,希望搵到個正常既。

“兄弟,你明白就好啦,作為我地國家既女皇,同其他男性過份親密實在唔係太好。”漢克樣子寬容返。

“我明白,我明白。”

除左附和,我仲可以講咩呢。

“太好啦,咁我地準備一下,然後馬上入宮見陛下。”

漢克既房屋離皇宮並唔太遠,一路上我同家姐無機會進行太多既溝通,我地都被嚴密咁保護起黎,各自坐係馬車上既我地,連街上既路人都睇我地唔到。

終於,我地被帶到入耶倫教國既皇宮之中。皇宮既設計雖然富麗堂皇,極具氣派,但一心諗住點樣逃亡既我,完全無心機欣賞。

最後,得我,家姐同漢克三人進入一間待客室咁既地方等候。

過左一陣,一個奴才款既啊伯走入黎:“有請聖女大人,陛下已經等候多時。”

見住家姐被帶出去,我都下意識咁跟埋過去,去到門口,果個奴才啊伯攔住我,陰陽怪氣咁話:“只請聖女大人。”

“我。。。”

一旁既漢克搭一搭我膊頭,想安撫我。

“細佬放心,我無事既。”家姐回頭望我一眼。

同家姐既眼神對望,我發覺家姐無左早前既不安,反而多左一份堅定,短短既時間裏面,家姐好似諗通左啲野咁。

時間一點一滴過去,家姐已經去左好撚耐,到底搞咩。我係廳中來回踱步,焦急異常。

“兄弟放心,我地唔會強迫聖女既,我同你講過,咁做係會被反噬,咁樣係違背我地既信仰 。”

“但係,點撚解會咁鳩耐!”我忍唔住爆粗。

忽然,門外一陣躁動。

“你睇,有消息啦。”漢克講。

然而,門外出現既卻係一班衛兵。

完全唔知發生咩事既我,下一秒就俾衛兵捉住,然後從後扣上手銬。衛兵們訓練有素,整個動作乾淨利落,我連反抗既時間都無。

“等等!發生咩事!”漢克想阻止一眾衛兵。

“漢克聖騎士,呢個係陛下既命令,請你讓一讓。”一個領頭既衛兵講。

我望一望漢克,退後幾步既漢克一臉茫然咁望返我,然後漢克講:“兄弟放心!我先了解下件事!”

呢刻我擔心既並唔係自己,而係家姐。同果個所謂陛下見面既家姐,究竟發生左啲咩事!?
原本今集安排左寫甜,但可能琴晚打左丁,無心情寫,先寫下劇情先。
今日仲有冇
無了
硬係覺得係國王下令護送佢哋兩姊妹走
新讀者留名
留名
留名
個國王壞人黎架
家姐今次凍過水
反噬其實係咪即係俾聖女追撚含
Ntr
岩岩先返歸,今晚要點零兩點。
gg
聽日再睇
如有發現 立刻果斷棄故
Mola Mola
國王用細路脅家姐
家姐一開始唔肯就範 最後墮落
然後係細路面前比國王屌到高潮
會棄故x2
第十章 國王的要脅

“聖女!終於都見到你啦,估唔到你係咁靚,歷代咁多位聖女,都無一個及得上你咁年輕貌美。“

說話既人雖然衣著華麗,但身形矮胖,一臉色相,三十多歲既年紀,正正就係耶倫教國既國王。

“陛下你好。。。過獎。。。”

呢個國王既目光真係令我好唔舒服。

“我地既婚禮一定要做得比歷代更加盛大,哈哈,本王已經非常期待果日既到來。”

黎既時候已經聽細佬講過,呢位國王既言論雖然黎得突然,但我一早已經有晒心理準備。

“謝陛下,能被你選中係我既榮幸。”

呢句係我已經準備好既台詞。但見到真人後我實在係講唔出口,說好的年青有為呢?

原本我已經諗通左,我同細佬係異世界無依無靠,我每日都要擔心被侵犯既危險,我已經好攰,好驚。既然係咁,倒不如接受呢到既國王,至少係一國之君,咁,對細佬,對我,都未嘗唔係一件好事。

“。。。”

我雖然無回應,但係我既表情已經出賣左我,明顯係嫌棄緊呢位國王陛下。

呢個國王陛下唔係傻,一直眼金金望住我既佢,亦都讀懂我臉上要表達既野。

“豈有此理!”國王憤怒咁企起身,走向我,然後講:“本王要得到既女人,從來都未試過失手!就算係聖女都唔例外!”

眼見逐漸逼近既國王,我嚇得雙手擋住自己胸口, 慌張咁講:“你想點,你唔怕被反噬咩?”

“怕,我當然怕!強迫聖女所產生既負面能量,丟掉性命都由止可,更可怕既係變成人唔似人,鬼唔似鬼既惡魔。所以你放心,我唔會強迫你。”

國王打開房門,同守係門口既衛兵低聲交待左幾句後,重新關上門,行近我面前。

“我已經搵人捉左你細佬入大牢,你可以拒絕我,但你細佬既下場將會好淒慘。”國王係我耳邊陰聲細氣咁講。

“你!”我嬲到手都震埋,身為一國之君,竟然咁卑鄙。

國王忽然伸手摸我塊面,受辱既我馬上用力擋開。

“哈哈!唔駛咁大反應,放心,“只有當聖女身體發熱時,才可與之親近。”呢一條戒條我仲係清楚既。唔理你係自願又好,被迫自願又好,等你準備好就搵我,如點唔係,你準備睇你細佬啲肉被逐忽逐忽割落黎!唔好諗住呃我!身體既反應係誠實既!”

此時此刻,我先至知道所謂既反噬係幾咁兒戲。原來可以咁樣黎鑽空子。

“你放左我細佬先,我會。。。我會黎搵你。”我勉強咁講。

“唔得!”

我嬲到震,淚水唔爭氣咁滴左幾滴出黎。

“哼,咪話我無情,我俾時間你同你細佬敍一敍,之後請你好好準備過黎服侍我!”

就係咁,我被安排係一間客房,等左一陣,幾個衛兵押住細佬黎到。

“你地有一小時既時間!呢個係陛下既欣賜。”其中一個衛兵講完後就解開左細佬既手銬,然後關上房門,係出面把守。

“家姐!你無事啊ma!?”回復自由既細佬,第一時間關心我。

“細佬。。。嗚嗚嗚。。。”受盡委屈既我,聽到細佬既關心,馬上控制唔住自己既淚水。

“家姐咩事。。。唔駛驚。”細佬上前拍拍我背,溫柔咁講。

我一諗到之後要面對既事,不安既感覺遍佈全身,我即刻踏前一步,雙手緊緊咁攬實細佬,我真係唔想面對果個國王,我真係好驚。

之後,漸漸安定落黎既我,坐係牀邊,將成件事講晒俾細佬聽。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞