家姐係聖女,我係聖騎士

1001 回覆
182 Like 91 Dislike
p 推
Miss張咁串,一定要屌死佢為止
老師咁老實咁問
新讀者留名
加速
留名
想睇樓主寫夾腸
歡迎
有機會既
留名,呢個故又幾好睇~
thx bro,有返啲動力
新讀者留名
想睇比miss篤屎忽
Push
文?
寫寫下訓左
忙咗幾日 返黎睇故兼留名
Miss 好正
有得睇比Miss屌屎忽未
十一點半有文
但無屎忽屌住

要過多幾章
第十八章 有事相求

“到你沖啦,等你沖完,Miss我就開始講故事俾你地聽。”Miss張對住我講。

“快去,快去。”家姐幫忙催促。

係佢地兩個既催促之下,我再多野想問,都只好先沖完個涼再算。

我一路沖一路梳理頭先所聽既野,大致上都明白左唔少。

簡單黎講,每個人體內有一個“樽”係裝鬥氣,有啲人既“樽”係細啲,有啲人就大啲。聖女有兩個作用,第一,就係幫手將鬥氣裝入個“樽”到,就好似頭先Miss張咁,佢令我個“樽”滿到瀉,似乎從而可以得知我個“樽”係有幾大。呢個就係Miss張所提及既“到達上限”。

以上我親身經歷過,比較好理解。但,聖女第二個作用,就係所謂既“突破上限”,感覺似係指令到個“樽”變大。要做啲咩先能夠“突破上限”,我唔多唔少,心裏面都明白。

就係呢一段左思右想之際,我涼已經沖好,我無家姐咁好彩,有Miss張啲衫著。最後我換上Miss張隨從既白衣灰褲,求其咁整理一下就打開門出黎。

一出黎,我見到家姐坐緊我頭先既位置,而Miss張保持不變。只見家姐面紅紅,靦靦腆腆咁。

“你。。。你地。。。無講到啲麥野掛?”我小心翼翼咁行近。

“咪就係頭先你同我講果啲囉。“Miss張輕描淡寫咁講。

“下?姐係。。。”我忐忑咁問。

“姐係你兩姐弟所做既不道德行為。”Miss好平淡咁講。

我再次當堂嚇左一跳。

“唔係!唔係架!Miss張!都話左我果時溫溫燉燉囉!”紅住臉既家姐急忙解釋。

“係啦係啦,Miss我明白既,我記得我第一次身體發熱既時候,的確係迷迷糊糊咁既。你兩個之前既事,Miss我都唔會理咁多。係呢個世界,最重要係可以安樂安全咁生活落去。”

我同家姐對望一眼,尷尷尬尬。

“好啦,你地既情況我都知道得七七八八,衣家到Miss張我講自己啲野俾你地聽。”

既然Miss張咁講,咁我都大方咁搬張櫈坐係家姐旁邊,同家姐一齊豎起耳仔聽。

“其實如果唔係遇到佢,我諗我過得可能比你地更差。”

就係咁,我地兩個靜靜咁坐係到聽Miss張既往事。

原來呢個鎮叫做古拉鎮,Miss張穿越黎到,機緣巧合下,遇到上一任既鎮主,並且得到佢既保護。

而Miss張要付出既,當然係佢作為聖女既作用。係Miss張既幫助之下,古拉鎮變得更加繁榮安定。

但係唔知點解,係半年前,前任鎮主突然死亡,Miss張作為聖女又係前任鎮主最親近既人,對古拉鎮有無可替待既地位,所以,順理成章咁成為左現任鎮主。

“Miss張你。。。辛苦你啦。。。”家姐細細聲咁講。

係我沖涼既時間裏,睇黎Miss張都為家姐講解左聖女既作用係啲咩。雖然Miss張講得好隱晦,但好明顯,佢係出賣左身體俾上一任鎮主,以換取保護。我同家姐都為Miss張既遭遇感到唔開心。

“做咩啊你兩個,鎮主對我好好架,唔駛拿曬口面咁。”

“哦。。。咁就好啦!”我同家姐異口同聲咁,順住Miss張說話黎答。

到底Miss張講真定講假,我地並唔知道。

“好啦,我既事已經講完啦,黎緊我要同你地講啲正經事。你地初黎報到,我就已經有野要你地幫忙,真係唔好意思。”Miss張嚴寂起黎。

“係咩事呢?”我同家姐都正襟危坐。

“自從半年前鎮主過世後,鎮外既勢力一直對古拉鎮虎視眈眈,我收到情報,係不久,甚至係幾日之內,將會有入侵既行動。所以,我地鎮急需一個能力高強既人坐鎮。”Miss張講完後望住我。

“嗯?”我不能理解Miss張既眼神。

“係,果個人就係你。”Miss張點點頭。

“唔係掛。”我驚訝咁講。

“係,係我既幫助下,以你既資質,絕對可以馬上成為聖騎士既存在。”

咩意思?姐係我要同Miss張做愛,以獲得強大力量,再幫返呢個鎮?

“咪住先,單憑細佬一個人就可以抵擋到軍隊既入侵?”家姐突然急急插話。

“當然可以,呢個就係聖女既威力。”

“點解係細佬?其他人呢?Miss張你手下果個黑帶青年呢?”家姐有啲氣急敗壞咁問連逐發問。

“黑帶青年?哦,你話啊俊,迫於無奈的話唯有係佢。但有得揀既情況下,Miss張我緊係想揀好啲。做咩,啊月,你好反對咁?你又話你係溫溫燉燉先同啊星做錯事既?你唔係呷醋丫?”

“痴綫,邊有!”家姐連忙否認。

“如果係既唔怕講,我地同為聖女,你一樣做到我既效果。我係怕你接受唔到同自己細佬做。。。我先無提議出黎。如果你ok既,我ok。”

“痴既。。。我唔ok。。。”家姐用力咁搖搖頭。

然後,Miss張果對水汪汪既眼睛望向我講:“好,咁到啊星你,你ok唔ok?你肯唔肯幫Miss張?”
多謝以上咁多位支持先
出咁慢都仲睇緊

雖然真係有啲慢但加油啦
扯扯地
一齊啦,一個補滿一個突破
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞