家姐係聖女,我係聖騎士

1001 回覆
182 Like 91 Dislike
加速
一次過多謝晒樓上咁多位支持
歡迎黎到姐控福利區
加甜
加速
好睇,加油。
扯住睇
一次過多謝支持先,今晚繼續有文。
暫時家姐先負責俾細佬瘋狂抽水,重甜留俾其他女配角,老師,OL之類。
多文plz
lm
我要射啦 家姐
有人睇架,繼續繼續!
推下
好睇
加甜唔該
第八章 異教徒

我話晒都有接近180既身高,但同眼前呢個大漢併埋一齊,我明顯矮左一個頭。

“小兄弟,我聽聞有個少年一直保護住聖女,果個就係你?真係萬分感謝你。”大漢拍一拍我膊頭,友善咁講。

“係。。。er,我。。。”我仲思考緊呢個男人既危險性,思緒都仲未回復。

但呢個男人好明顯將家姐擺係第一位,我都未回話,佢就已經自顧自咁走近家姐。

“聖女大人,耶倫教國聖騎士,漢克,特此前來迎接聖女。”名為漢克既大漢,再次單膝向家姐跪低,態度尊敬。

“下。。。你起身先,起身先。”不知所措既家姐,雙手作出托起動作。

“謝聖女,見到聖女平安無事,我就放心啦。”漢克笑住咁企返起身。

“你話你係黎。。。接我既?”家姐緊張咁拉一拉自己件旗袍,想遮一遮佢條長腿。

呢幾日家姐受過太多驚嚇,家姐唔係傻,班男人想對佢點,我諗佢都好清楚。

“係,聖女,教國總共派出左三位聖騎士,估唔到係由我搶先完成使命。”

“。。。你地有咩目的。。。點解要搵我。。。”家姐小心翼翼咁問。

“聖女大人,你係我地既信仰,保護你係我地應有既責任。”漢克微微低一低頭。

“你呃人,我地遇到既人,全部都想。。。想。。。全部都同你所講既唔同。”家姐好委屈咁講。

“因為佢地係異教徒!”漢克一臉嚴肅。

“異教徒?”家姐不明所以。

異教徒呢個term,已經係漢克第二次講。

“此地不宜久留,聖女,我地邊行邊講,波其共和國呢到有唔少危險人物,就算係我都未必應付得黎。”

“照你咁講,姐係你係第二個國家既人?”我行近家姐身邊講。

“無錯,呢到係波其共和國,我黎自耶倫教國。”

我同家姐利用眼神交流,身為姐弟既我地,呢啲少少既默契仲係有既,我地達成左共識,決定跟呢個耶倫教國既漢克走。

事關打又唔夠佢打,睇佢地既舉止又唔似壞人。佢要搞家姐,隨時都可以郁手,相信無人阻到佢。

就係咁,為左避免遇上漢克口中既危險人物,我地一行三人,連夜趕路,一路並無咩遮光物,月光照射下,道路都唔算難行。

係同漢克既交談中,我總算初步了解呢個異世界。呢個世界人魔共存,淨係人類都分為唔同既國家。暫時我都無去記咁多,淨係知我身處波其共和國既邊境,衣家要去既,就係漢克既耶倫教國。

漢克既國家,觀察到三日前,波其呢到有異樣既光芒,而呢個光芒,係伴隨住聖女誕生而出現。所以佢地即刻派出三名聖騎士分頭越境找尋。

佢地有呢種處理經驗,亦姐係話聖女並唔係第一次出現,除左家姐,仲有其他聖女?

至於波其國既人之所以追捕家姐,係因為聖女係佢地眼中係一塊唐僧肉,邊個食到聖女,邊個就會功力大增。

家姐一聽到已經腳軟企唔穩,好彩有我扶住。

有邊個唔想食唐僧肉?呢個係原罪,如果食家姐真係能令人增進功力,咁家姐去到邊到都唔會安全。

扶住家姐纖腰既我忽然諗起,唔通我鬥氣既恢復係因為同家姐親熱?而且,射晒落家姐個咀之後,的確感覺自己力量似乎變強左咁。。。

“照你既意思,咁即係人人都會想。。。想搞我?”家姐聲音顫抖,臉色都變得蒼白。

“聖女千祈唔好咁諗,只有波其國呢班生番先會咁做。強行佔有聖女,有極大機會會被反噬,嚴重既仲會墮落成惡魔,世界各國已經深深汲取過呢個教訓,只有波其國呢班異教徒仲未識反省。

我呼左一口氣,咁都好啲。好彩唔係毫無代價就能獲得豐厚報酬,咁家姐處境都無咁危險。

呢個咩耶倫教國肯定唔會咁好死,聖女呢種咁有價值既野淨係用黎帶返去供奉?打死我都唔信,肯定有其他目的。但眼下迫於無奈,只有見步行步,情況總好過留係波其共和國。

一路上我又諗:“霸王硬上弓就會有反噬?咁如果係你情我願呢?另外,要做到咩地步先可以成功增進功力?”

呢一切我都唔好意思問出口,畢竟,聖女唔係別人,係自己家姐。

左思右想之下,唔知行左幾耐,最後漢克帶我地黎到一片密林中既空地。

“你地搭住我膊頭。”漢克企正係空地中央,對我地講。

我同家姐聽話照做。

漢克口中念念有詞,我地身邊忽然發出強光,然後眼前一黑,下一秒,身邊已經唔係茂密樹林,我地三個已經身處一間大屋之中。

“歡迎黎到耶倫教國,呢到係我間屋,聖女,湛星,時間已經唔早,你地先沐浴就寢,有咩聽日再講。”

漢克安排得非常周到,為地準備好替換衣物同兩間睡房。

沖完涼後既我,舒服咁攤係張大牀到。我實在太攰,咩都唔想理住,淨係想好好咁訓返一教。

就係我準備進入睡鄉之際,忽然房門被打開,係家姐!

“細佬。。。我可唔可以。。。”家姐攬住個枕頭走入我間房,弱弱咁講。

作為體貼既細佬,唔駛家姐講埋落去都明白。呢個世界既設定對家姐咁險惡,家姐驚一個人獨處,絕對係人之常情。

“黎啦家姐,益你,你訓牀,我訓地下。”

家姐露出稍為安心既表情,然後將睡房房門關上。
可以安排個長腿嬲屌裙miss做其他穿越者
正呀
順便安排個偽娘pls
做咩姐你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞