物理治療師攻珠峰頂突失明 靠「神人雪巴人」贈氧氣保命

581 回覆
68 Like 37 Dislike
咁都可以變罵戰

連登真係令人大開眼界
仲有因爲咁多人攻頂,山上面有幾多垃圾有無資料參考下

派您上去珠峰睇下

咁樣上面咪多件垃圾囉
咁都可以變罵戰

連登真係令人大開眼界

推介俾其他巴打
旅行台有個Post就係講攀登,想知多D就去睇吓啦
https://lihkg.com/thread/201148/page/1
聽完呢單新聞一直都好想問
之前係舊登見到有個巴打都想攻頂 但尼泊爾地震 佢攻唔成 都留低左幫雪巴人(?) 籌錢同重建家園
但我睇佢ig佢又好似冇再攻頂……果時舊登個個都讚佢真男人好似好可惜做唔到香港第一個攻頂成功既人
雪巴人跑上山頂冇難度
咁都可以變罵戰

連登真係令人大開眼界

我喜歡行山

連登仔:
你上山有咩野貢獻?
你山上面留低幾多垃圾?
你上山R左幾多sponsor?
你行山有咩事知唔知會累到消防員?
你行山係咪為左呃like?
人蠢真係不得了 拎港豬爬山做比較

咁唔通拎萊特兄弟發明飛機做比較咩

爬山既人本身有冇萊特既成就 就好主觀 但呢種活動的確促進極端環境科技既研究

有時成就唔係你證明左啲咩/發明左啲咩
你做左啲野啟發到以後發展已經係好大貢獻

算啦
我同意係啟發到好多人
至少話到比人知
請多個雪巴人係幾重要
之前係舊登見到有個巴打都想攻頂 但尼泊爾地震 佢攻唔成 都留低左幫雪巴人(?) 籌錢同重建家園
但我睇佢ig佢又好似冇再攻頂……果時舊登個個都讚佢真男人好似好可惜做唔到香港第一個攻頂成功既人

呢d就真係真正既真男人
又有意義又幫緊人

派您上去珠峰睇下

咁樣上面咪多件垃圾囉

咪就係上面個個POST個位巴打囉,同埋好多年前已經有香港人登過頂

派您上去珠峰睇下

咁樣上面咪多件垃圾囉

嘩好醒呀
我係咪要好嬲架?

實際數據又無,淨係人身攻擊呢啲手段係討論黎講都算係最無營養果層
人蠢真係不得了 拎港豬爬山做比較

咁唔通拎萊特兄弟發明飛機做比較咩

爬山既人本身有冇萊特既成就 就好主觀 但呢種活動的確促進極端環境科技既研究

有時成就唔係你證明左啲咩/發明左啲咩
你做左啲野啟發到以後發展已經係好大貢獻

算啦
我同意係啟發到好多人
至少話到比人知
請多個雪巴人係幾重要

On9
上面轉貼你有無睇啊
個男既一早請多左個雪巴人
但個雪巴人8200果時高反 所以個男既勸佢落山
比佢拎埋4支氧落山
個香港男人先得番兩支要人打救啊

屌你
所以咪話佢都可以話到比人知
請多一個都係有用囉
佢有一個有高反都仲有一個

呢d就真係真正既真男人
又有意義又幫緊人

哦,咁又真男人
如果無地震然後佢攻頂成功但救唔到路上遇難嘅人呢?
就會變左賤男人

呢d就真係真正既真男人
又有意義又幫緊人

果時真心覺得佢好撚型影d相又靚 做左我電話wallpaper成年 睇完個post 知道自己冇咁勁 都想去珠峰大本營睇下

同埋巴打都有講 山上面救人係近乎冇可能 好多死左既人比人用左黎做路標

呢d就真係真正既真男人
又有意義又幫緊人

哦,咁又真男人
就會變左賤男人

做乜姐你

呢d就真係真正既真男人
又有意義又幫緊人

哦,咁又真男人
就會變左賤男人

重點係留低左幫人重建家園
你又想點
罵戰唔緊要,唔好話俾人知你係小學雞就得啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞