物理治療師攻珠峰頂突失明 靠「神人雪巴人」贈氧氣保命

581 回覆
68 Like 37 Dislike
晒9氣喇,上去又唔係做d咩偉大貢獻,冇人想知你點死過翻生,你死你事,唔好害到人。
晒9氣喇,上去又唔係做d咩偉大貢獻,冇人想知你點死過翻生,你死你事,唔好害到人。

咪係
華人賤畜學咩鬼佬挑戰豬峰
有時間打多份工供樓啦

咪係
有時間打多份工供樓啦

你岩
其實咩咩國家好手攻頂,又好似冇乜值得威
個班雪巴人幫你班友咩幾十磅上,都唔出名
d人做乜係連登都會比人屌嫁啦 不意外
咁送俾你個個最後有冇事先

係lor

我都想問

他續指,大部分垂死的人「玩緊無氧」,本身不用氧氣樽,「你可以俾自己氧氣佢,但你就係用你條命換佢條命...我自己爬山嗰刻,都已經預咗無命,珠峰係『Everest with no mercy』。」

老實講去爬得果班都預左有咩事其他人係救佢唔到架啦
個個心甘情願拎條命去賭 屌人見死不救真係on99

每一個上去既人都知 就死係無人救 FB果班人就屌

上得去就聽天由命啦
預左死先會去爬
根本唔應該救任何人

香港地嘛
總知乜柒有風險既活動都係自私
心甘情願拎條命去搏都係自私

班友成日屌老屎忽乜都唔敢搏.
但有人搏輸左就盡情狂踩.
成隻眼結冰
睇字都想像到幾驚險

咪係
有時間打多份工供樓啦

岩聽,鬼佬出生就係用人生5份1時間黎返工,就賺夠要玩既錢

我地既人生係要黎幫財閥賺錢
著多件衫 帶多支氧氣 上去有幾難丫
你話你著老牛T shirt 唔用氧氣就威姐
點解d雪巴人咁勁
好慘,咁高危既工得1000蚊美金
著多件衫 帶多支氧氣 上去有幾難丫
你話你著老牛T shirt 唔用氧氣就威姐

唔著衫都上到啦屌 威乜鳩
可能咁問好on9, 但都想知道:

如果比左支氧氣佢,自己上山無氧氣用會死,一命換一命咁梗係無理由比。

但如果救佢,兩個一齊調頭捱番去對上個根據地咁樣work ng work
有個山鋒叫K2仲顛,死亡率約25%

K2好似係最難
珠峰只係最高,而好多配套都已經好成熟,相對K2難度已低左好多

K2係邊
可能咁問好on9, 但都想知道:

如果比左支氧氣佢,自己上山無氧氣用會死,一命換一命咁梗係無理由比。

但如果救佢,兩個一齊調頭捱番去對上個根據地咁樣work ng work

同問
有個山鋒叫K2仲顛,死亡率約25%

K2好似係最難
珠峰只係最高,而好多配套都已經好成熟,相對K2難度已低左好多

K2係邊

google完好似卡瓦格博峰先係最難,未有人登過頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞