物理治療師攻珠峰頂突失明 靠「神人雪巴人」贈氧氣保命

581 回覆
68 Like 37 Dislike
連連登呢d咁反建制反社會既地方都講埋d貢獻論
上到去好威咩呢d言論
證明華人社會都係做死一世奴隸
打份穩定工供樓安居樂業算9數
港人登到頂就上晒新聞,雪巴人比送埋支氧氣比人,再輕鬆登頂,都冇人歌頌....

人種有分貴賤

點解冇人話雪巴人靠父幹
唔係生着果度環境基因,邊有咁勁
呢d on9其實死左仲好
無料又要去玩命

去到個o的位置冇分on9 唔on9 . 你咁撚勁可以上到去? 邊個都一樣,本來就係挑戰9死1生,死唔去叫好運。
呢d on9其實死左仲好
無料又要去玩命

除左做導遊果班雪巴人 其他登山者應該都係你口中無料既人

敢上得珠峰,最廢果個都秒殺99.99%既專業香港行山者啦

咪就係!就算比架太空船( 直升機都上唔到咁高) 吊你上去, 都未必有命比你企到5分鐘,上得到去都未必有命落返到base camp.
檢討下自己咩料先笑人on9 啦癈柴。
咁送俾你個個最後有冇事先

係lor

我都想問

他續指,大部分垂死的人「玩緊無氧」,本身不用氧氣樽,「你可以俾自己氧氣佢,但你就係用你條命換佢條命...我自己爬山嗰刻,都已經預咗無命,珠峰係『Everest with no mercy』。」

老實講去爬得果班都預左有咩事其他人係救佢唔到架啦
個個心甘情願拎條命去賭 屌人見死不救真係on99

每一個上去既人都知 就死係無人救 FB果班人就屌

上得去就聽天由命啦
預左死先會去爬
根本唔應該救任何人

香港地嘛
總知乜柒有風險既活動都係自私
心甘情願拎條命去搏都係自私

咁香港警察同消房局住要救你嘛。。
又唔比安樂死, 上得呢o的出唔同,講明生死由天命,唔會有人救你。
其實你鍾意爬你死你事,
爬完又要公告天下攞威做乜鳩

一黎的確係幾威
二黎公告天下果班都係傳媒/一般市民
兩個香港人 一個剛番香港 一個仲係Kathmandu
咁都有人屌

因為鍵盤戰士做唔到
d人做乜係連登都會比人屌嫁啦 不意外

雖然知道自己都冇可能係有生之年挑戰得到呢o的野。但人生經歷得多挑戰,的確係會更強大。 而連登最多係癈柴,癈柴面對乜柒個keyboard反抗唔到o既都係癈柴。
想知,死左既人個d尸體點算

就咁留係山上, 做地標
不自量力
害人害己

仲要靠人幫
不如靠直升機飛上去仲好

柒頭返鄉下讀下書啦, 連一般民航機都上唔到呢個高度,直升機?
究竟班連登仔係假膠定真心

上珠峰唔勁都講得出

佢屎忽痕冇野做搵命博關我地咩事
日日新聞都報好煩

搞咁大場大龍鳳我估係想r贊助
條友賭命win左今次仲唔fatfat

R贊助可能係事後會做,但一定唔係出發果陣會諗既野啦

新方向
我真係諗佢哋覺得自己好威威

原來係為左錢

用體能同條命,仲有天文數字o既費用登山,R到錢有咩問題? 唔通就你o的鍵盤癈柴日日等天收 先正常? 你地當然可以繼續FF你地O既扭曲世界,但現實係生態自動平衡下,你呢類癈柴只會永遠係底層。
世界就係有班on9一直試呢樣個樣
所以今日先有飛機有電燈有光纖
日本、台灣、南韓、大陸一向都有呢d登山探險活動
好耐之前果本Into Thin Air就係講點解d人唔要條命都要玩登山呢d冒險活動
同埋去到最extreme既情況只能自己救自己
其實上得去都預左有命上未必有命回既覺悟
不過香港人又少,錢又無先覺得登山好似好撚無謂攞條命黎教飛

原因係咩? 真係想知
雖然我明有d 人會視呢d 為挑戰
但明明大家好清楚呢d 地方 有咩事真係等死
冇人會救你 屍體就咁留係到
點解可以咩都唔理 都決定要攻頂

維港渡海泳 渣馬 年年有人死年年有人玩
唔係個個都將條命睇成最重要架

正正係因為生命重要,所以先想活得有價值。
好多酸到死嘅留言
上到珠峰我唔理你之後係點啦,都係勁既,當中用左既時間心機資源亦無可置疑。
但偏心少少咁講,真係造作左小小,我好肯定今次大事宣傳都係佢or自己人搵紀者黎做採訪,你話佢係第一個我信有咁誇張,但佢已經係第7個上珠峰港人...同時身邊亦有第一個上到既女港人,真係無乜採訪佢既價值....呢位物理治療師亦都有前科,TVB套"天與地''都係佢主動問tvb有無興趣拍上雪山真人show上位,但最後變左搵3個藝人做主軸佢變左路人而搞左一壇野出黎話tvb點樣用完即棄咁。

總之呢位物理治療師比我印象就係好想上位

想上位有咩唔啱,您自己上唔撚到位係到做鍵盤戰士,酸9人?人地付出左幾多您自己呢?只要佢做嘅嘢係正當又有咩問題?您返去您老母個閪啦
行香港山又批鬥
行珠峰又批鬥
本身呢個名理治療師都已經好出名
本身呢個名理治療師都已經好出名

物理
上到珠峰我唔理你之後係點啦,都係勁既,當中用左既時間心機資源亦無可置疑。
但偏心少少咁講,真係造作左小小,我好肯定今次大事宣傳都係佢or自己人搵紀者黎做採訪,你話佢係第一個我信有咁誇張,但佢已經係第7個上珠峰港人...同時身邊亦有第一個上到既女港人,真係無乜採訪佢既價值....呢位物理治療師亦都有前科,TVB套"天與地''都係佢主動問tvb有無興趣拍上雪山真人show上位,但最後變左搵3個藝人做主軸佢變左路人而搞左一壇野出黎話tvb點樣用完即棄咁。

總之呢位物理治療師比我印象就係好想上位

on9 有邊個唔想上位

因為少人做呢一件事 而佢又係極少數成功就比人吹到上天
好奇怪,登到山對其他人黎講有咩意義?
幫雪巴人置富,建議雪巴人拎幾支氧氣筒上果個好多人既位,見人就死就救。再收番封利是(打賞)
又救到人,又可以賺錢。救一條就死既命,剩係感謝救命之恩應該都打賞唔少la。一定好過出發前班傻仔以為自己勁,比1000美金就算。
追夢洗撚要原因
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞