[殭屍/靈幻/鬼怪]《噬魂》 世界重新輪迴一次之後我都係變咗做現代道士 05

1001 回覆
35 Like 4 Dislike
有人scan哂成份
可以download
唔買都唔食炒價,我情願download 番佢D片算數
9點幾落雨淋濕晒
邊度有得down返?
得動新聞有down. …
我都唔知
再冇文 我又要拜候樓主伯母
好惡
你試下亮剪
一齊剪樓豬
這夜過後九叔讓我們連續放兩天假,叫我們好好休息,我也趁着這兩天的空檔好好陪一下洛兒

說到洛兒,其實她不太喜歡我做這份工作,一來,始終是要面對屍體,不是每個人都能夠接受得了,二來,她覺得這份工作跟我原本的工作相差太遠,現在只是我一時興起才會這麼喜歡這份工作

我有跟她解釋過我經歷過泰國一事之後想了解多點這方面的事情,但她依然不認同我的工作

唉…這問題暫時也只能可拖就拖吧,總不能現在突然就辭職吧

所以在洛兒面前我也會避免說出關於我工作的事

「喂~你聽日想去邊啊?」這夜我們依舊在夜裏通電話

「出去玩下啦!我地好耐冇出去啦」洛兒帶點抱怨的說

「好好好~你想去邊啊?」我問她

「聽日係平日,不如去海洋公園啊!!」洛兒提議

「海洋公園啊….」這幾年我對海洋公園都不太感興趣

「好啊,你想去我陪你去啊」但我也答應了洛兒

「好啊!我依家上網訂飛先!」洛兒開心得像小孩

「咁交比你啦~」我說

「嘻!好~」

一夜好快就過去了

我一早起床去接洛兒一起吃個早餐再出發去海洋公園

一看就感覺到她的心情愉悅

「洗唔洗心情咁好啊~又唔係第一次去」

「好耐冇出嚟玩嘛!開心都唔得咩?!哼!咁我喊囉 !」洛兒蹺起手,把頭轉側

「咁又唔好!出嚟玩緊係要開心㗎啦!!哈哈哈哈!!我好開心啊!!」

我以極大聲的聲浪來笑,引致周遭的人都看向我們

「喂啊!傻咗咩你!咁大聲!」她用手捂住我的嘴

我拉開她的手

「係啊!!我係傻㗎!!哈哈哈!!」我再次用同樣的聲浪說話

「傻佬啊!快啲走啦!好全部望住曬啦!」洛兒被我𢭃笑了

她拉著我加速的離開原地,但突然有人叫停了她

「洛兒!」
又瞓死咗
係我對你地唔住
月巴 !!!!
你睇下 !!!!

係較剪大軍呀
唔好啦
「嗯?」洛兒拉著我轉身

一轉身,原來我們身後站著了四個人,我們居然全然不知

這四個人分別是三男一女

「噢~有靚仔喎」說話的便是當中唯一一個女的,她身材姣好,留啡色的長髮,身穿標準OL裝束,即是白襯衫、黑西裝外套、黑短裙,加一對高踭鞋

「老闆?!段生早晨!」洛兒對著四人當中西裝骨骨的男子微微點頭

「唏~洛兒,依到唔係公司,唔洗咁拘謹」那男子一身三件頭西裝,梳著剷青油頭,手上拿著一把黑色雨傘

但明明今天天氣晴朗,天文台也說今天不會下雨

「扮曬野…」我悄悄的說

但被洛兒聽到了,她偷偷踩我一腳

「喂啊…我老闆嚟㗎!唔好亂講野啦」她保持著嘴巴不動的說這句話

我戚一戚眉當作回應

「洛兒,咁好同朋友一齊出嚟玩啊?」西裝男說

「呃…等我介紹啊!依個我男朋友,佢叫…」

洛兒說到一半

「陳天航啊嘛」西裝男直接說出我的名字

「你又知我個名?」我也感到點驚訝

「洛兒平時成日提起你,我點會唔記得」他輕輕一笑

這一笑看似沒什麼,但卻令我感到心寒

「咁我都自我介紹先,我叫段天,係段氏集團嘅主席」他伸出手想跟我握手

為免讓自己顯得小器,我只好也伸出手跟他握手

「我同你地介紹,依個係我秘書——呂媚娘」

「你好~靚仔」媚娘妖嬈的點頭

「然後,依位高高大大嘅係我保鑣——羅東」

這個羅東,身形高大,肌肉橫練,頂著一個光頭,但頭上紋滿了圖案,一看記但我從他眼內看到滿滿的不屑
打緊多一段,連今朝個段,有三段大家唔好剪

這個羅東,身形高大,肌肉橫練,頂著一個光頭,但頭上紋滿了圖案,但我從他眼內看到滿滿的不屑

打多咗字
我地再次被走數
剪 啊 !!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞