[殭屍/靈幻/鬼怪]《噬魂》 世界重新輪迴一次之後我都係變咗做現代道士 05

1001 回覆
35 Like 4 Dislike
收皮啦
收皮啦
打緊多段㗎等多我一陣!
樓豬 ~~~~
蕉兄去咗邊??
係喎今日唔見蕉兄蒲頭
「我…」那人剛想開口

篷!!!

卓斌就用力一扣,手上的男人被直接扼爆了,灰飛煙滅

看到這情況,本來也是反卓斌的鬼都靜下來站到他們身後

「冇人唔滿意啦嘛」卓斌舉起雙手

全場鴉雀無聲

「哈哈哈哈!!好!以後全部跟我!」卓斌大笑著

「你地搞咩啊?!咁嘈嘅!」肥主任的聲音從走廊傳來

「喂!咪同咗你地講出面都有件啊嘛!點解仲係出面㗎!人地黑社會大佬嚟㗎,家屬怪落嚟,你同我都唔掂啊!」他的聲音愈來愈近

「嘩!門都爛埋嘅!唔想做啊?」肥主管早不到遲不到,偏偏在這個時候闖進來

「喂!同你地講….呃….」他看見現場的狀況後,停下了腳步,收起要說的話

「嗯…你地招呼住客人先!我去搵啊九!!」肥主管轉身就想走

「你返嚟!」卓斌舉起手,想重施故技,把肥主管拉到自己身邊

我不知從哪來的本能,揮出纏在手的捆仙索,套住了卓斌的頸,用力一拉!!

卓斌完全意想不到我會突然出手,來不及反應,被我拉倒在地上,而捆仙索的功效也發揮了,卓斌觸碰到捆仙索的地方都在冒煙

「咩嚟㗎!!」卓斌用力掙扎

「仁!!釘啊!!!」我叫

「嚟緊!!」啊仁拿著銀釘飛身撲向卓斌

但結果未如預期,卓斌的手下也向啊仁撲去,而且不是一個,是數十個同時撲向啊仁,啊仁瞬間被壓制住

當然,他們的目標少不了我

我被逼解開纏住卓斌的繩,橫揮!撲向我的都吃了一記抽擊,退後了

我趁這空檔,上前幫啊仁解圍

揮繩!!

啪!啪!啪!啪!

圍著啊仁的孤魂被我趕散,我馬上扶起啊仁

「夠啦!你地好返入去啦!如果唔係九叔返嚟你地知有咩結果㗎啦!」我嘗試喝停他們

一個沒留意!卓斌突然出現在我面前!!他把我推到

「你以為嗰個咩九叔係神啊?我就係!!」卓斌扼著我的頸,慢慢升高至雙腳離地

「喂!你好停手啦!唔好怪我唔客氣啊!!」啊仁喝止卓斌

「我又想睇下你可以點唔客氣啊~」卓斌雙眼一瞪!直接將我升至最高

「呃….」
收皮啦 !(準備收)
我要收啦好眼瞓
好忙
收皮啦
等放假先嚟睇 睇咗10分鐘就live
又咁快
屌你 剪頭毛中伏 好似比狗咬左忽咁
其實有冇人記得卓斌依個名
咁大鑊,去邊剪啊?
好似見過 咩人黎
速剪
速剪實瀨野
第一季,主角重遇啊烈個一段出現
係咪個大佬
係啊比男主一下秒咗
「你放手啊!!」啊仁舉釘衝前

但結果可想而知,是失敗,啊仁被卓斌的手下攔截住,並把他按在地上

「大佬我地點處置佢地?」其中一名手下問道

「殺咗佢地!等佢地成為我地一份子!」卓斌看著被按在地上的啊仁瘋狂的笑著

「你都真係幾唔客氣㗎喎~咁快趴係到,哈哈哈哈」

「你唔好…」啊仁被手下捂住了嘴

其他的把啊仁拉起,一個個化為一股黑氣穿過啊仁的身體,啊仁瞪大眼睛,想叫卻叫不出聲

「啊….仁…」我眼睜睜的看著這事發生

「唔洗急,下個到你!」卓斌發力,把我的頸扼得更緊,我雙眼血絲暴現,面紅耳赤

「放開佢…」我艱辛的說

「依個時候,你仲有心機去關心其他人?顧掂自己先啦」

「我叫係放開佢啊!!!」我身體突然感到充滿能量,雙眼滲出微弱的金光,我舉起雙手捉著卓斌的手

「?!」卓斌對我一秒間的轉變感到錯愕

卓斌的手被的捏得變形,他放手後退,我雙腳終於重回地面

眼神裏金光再現

一個閃步,去到卓斌面前,重錘!

一記上勾,狠狠的打到卓斌的下巴

「嗚啊!!」卓斌被我這一拳打得人仰馬翻,往後跌到在地

我想再追擊出拳,但卓斌及時化成虛體,令我打了個空

他飄到我的上方,再化回實體,我馬上轉身,但已趕不了

他還給我一記重拳

嘭!!!

這一拳令我頓失意識

「唓!我仲以為咩咁勁,廢柴」

啪!啪!啪!啪!啪!

一陣掌聲在門外傳來

「邊個?!」卓斌看著門口

「成班恰兩個𡃁仔,厲害厲害」一把磁性的聲音傳來

「咁叻你唔好匿埋,出嚟啊!」卓斌說

「我冇啊」那磁性聲音的主人走到門口

「你係邊個?」卓斌問他

「在下閻三」
這個閻三個子不高,但在行為舉止間卻滲透着絲絲的霸氣 ,看上去年紀比九叔還要大上一點,約莫六十歲左右

他雙手戴著一對白手套,身穿一件軍綠夾克外套,黑長褲配軍靴

他淡定的走到卓斌面前,露出一個深不可測的笑容

「識你老鼠!」卓斌向閻三出拳

閻三一個側身避開了,卓斌追擊

一拳!兩拳!

全都打空了!!

「上!」卓斌命令手下幫忙

「死老野!!」卓斌的手下放開啊仁,轉為衝向閻三

閻三淡淡一笑,閉起眼

「合埋眼等死啊!」

但事實是,手下們都低估了眼前這個大叔

閻三雙手向外一擺!一個金黃色的八卦憑空出現,冷藏室內瞬間金光四射

被金光照到的孤魂都秒變飛灰,無一幸免

但唯獨一人,仍能完好無缺站在原地

「睇嚟,三破日加日蝕真係有令魚毛都
變龍躉嘅能耐」閻三有一種喜出望外的感覺

「你講邊個係魚毛啊」卓斌被這句冒犯到了

「嗯,如果我冇講錯,應該就係你」閻三冷笑一說

「我卓斌唔會係魚毛!」卓斌儲力揮出拼命一拳

但這樣正合閻三的心意

閻三橫踏一步,完美閃過了卓斌的重拳,繼而自己再出一拳

呯!!

卓斌倒在地上

「魚毛始終係魚毛,唔會有出息」閻三無情的挖苦著卓斌

卓斌忍痛再起

「收聲啦你!!」

閻三跳起飛踢,但這次卓斌學聰明了,他一看到閻三有動靜就將自己化成虛體,令閻三的攻擊無效

「喔?有啲新意啊,但,你遇到嘅係我」閻三脫下他右手的手套

脫下手套的一刻,他手上閃過一下電光

「扮曬野!」卓斌以虛體的形態衝向閻三

他以為這樣閻三就觸碰不了自己,但他錯了

他衝到閻三面前時,閻三右手一掌就把他給停住了,卓斌一臉錯愕

「再見啦魚毛」

閻三手掌發出霹靂啪啦的聲音,繼而閃出電光,把卓斌吸附在掌心,令卓斌動彈不得

「喂!你做咩啊!!放開我!!」卓斌完全動不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞