[集中討論] AlphaGo VS 柯潔 (2)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
聶衛平:黑棋已贏,唔駛捉喇
平時話連登仔十段9up嘅出嚟回應下

有無形勢睇?

想點睇? 簡單講下囉,左上角未郁過
右下白棋點三三入角好似失敗咗,其實唔點三三,就咁托過連返去中下堆白子,我個人認為會比較好
中下白三子仲未知佢點運用,不過佢飛起嗰下可能之後想斷左邊
左下角俾黑棋立咗一手落嚟,白子唔擋俾人入角好似有少少痛苦
不過黑棋左邊搞咗咁多手個外勢都唔係特別靚
右上白子唔知碰一手之後又唔理係想做咩
不過白棋右邊食住黑兩子算係安定咗落嚟,不過用嘅手數多,都唔係特別便宜
連續三步都唔影住個棋盤
連續三步都唔影住個棋盤

Agger,痴孖根,成撚日都唔影棋盤
連續三步都唔影住個棋盤

就係咁樣我就唔太sure 形勢
睇極都無棋盤
連續三步都唔影住個棋盤

就係咁樣我就唔太sure 形勢
睇極都無棋盤

Agger,我都唔敢講,陣間我講完影返去個棋盤形勢完全唔同,我真係柒到冇朋友
屌,次次落子都唔影棋盤,你老味
屌,次次落子都唔影棋盤,你老味

柯潔玩頭髮嗰陣佢又影過去
落子又唔見佢影
聶衛平:黑棋已贏,唔駛捉喇
平時話連登仔十段9up嘅出嚟回應下

係人都知alphago贏,佢咁講係不敗之地

笑到仆街
係咪要準備開新POST?
落子唔撚影個盤
RIP
劣勢到咁
果兩條女講講下英文變左講韓文咁款
柯潔係討論室話會落果步棋,之後比人恥笑

點知ALPHAGO 真係落左果步棋

感覺上佢真係明顯高而家D九段一班

感覺5個9段加埋都唔夠柯潔打

好似話尋日佢地5個同AlphaGo捉之前有同柯潔試捉過一場
最後柯潔輸半目
情況點?
個個驚1001?
情況點?

好似話白棋情況好轉
唔該Google炒撚咗個攝影師佢
古力呢!!
上面一大片就咁冇哂
普通話台廢老話屙潔優勢?唔係掛
上面一大片就咁冇哂

MOLAMOLA

有無得隔硬搶,好似無入手位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞