[集中討論] AlphaGo VS 柯潔 (2)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
btw...想問問 AlphaGo VS 時越+羋昱廷+唐韋星+陳耀燁+周睿羊

係5個1人1手棋定點?

應該係小組討論(我估)

一人一手無乜意思
btw...想問問 AlphaGo VS 時越+羋昱廷+唐韋星+陳耀燁+周睿羊

係5個1人1手棋定點?

應該係小組討論(我估)

如果小組討論好大鑊
個個都係頂尖棋手,各有各打法,點夾一步出嚟
棋力有限,淨係覺得黑棋散亂收收地皮

其實唔係落後好多,盤面差唔多,不過要貼目
我覺得真係差唔多
33% 勝率唔低

係5個1人1手棋定點?

人類一步落5粒棋

係5個1人1手棋定點?

應該係小組討論(我估)

如果小組討論好大鑊

唔知佢地,你問佢地
alphago 已經進化到唔中盤贏, 而係睇住對手keep 住贏3-4目, 唔俾人投降

係5個1人1手棋定點?

應該係小組討論(我估)

如果小組討論好大鑊

佢地好似係隊制champion?

係5個1人1手棋定點?

應該係小組討論(我估)

等睇輸左大家鬥賴

係5個1人1手棋定點?

應該係小組討論(我估)

如果小組討論好大鑊

我都咁諗 求高手解答

係5個1人1手棋定點?

應該係小組討論(我估)

如果小組討論好大鑊

唔知佢地,你問佢地

呢D問題應該佢地一早解決啦

係5個1人1手棋定點?

應該係小組討論(我估)

等睇輸左大家鬥賴

屌 都話行個步架啦

係5個1人1手棋定點?

應該係小組討論(我估)

等睇輸左大家鬥賴

屌 都話行個步架啦

最恐怖既係大家唔知alpha go 出左幾多成力

係5個1人1手棋定點?

應該係小組討論(我估)

如果小組討論好大鑊

我都咁諗 求高手解答

點都有最好一步掛
棋力有限,淨係覺得黑棋散亂收收地皮

其實唔係落後好多,盤面差唔多,不過要貼目
我覺得真係差唔多
33% 勝率唔低

我諗有機會輸貼目

係5個1人1手棋定點?

應該係小組討論(我估)

如果小組討論好大鑊

我都咁諗 求高手解答

睇下時間有無多d
高手理解棋路係好快
前期捉法可能有d出入
後期係咪靚棋 高手好快會判斷到
貼吧有人話AlphaGo
係遇強愈強,遇弱愈弱
達到總係keep住小勝對手既境界
中式計子係咪唔會理提左幾多子?
係遇強愈強,遇弱愈弱

我唔覺得我去同佢捉,佢會只係小勝我
係遇強愈強,遇弱愈弱

我去捉可能小敗 仲要我秒出手 時間上仲快過佢
中式計子係咪唔會理提左幾多子?

數子法的確係唔駛理幾多提子

係5個1人1手棋定點?

應該係小組討論(我估)

如果小組討論好大鑊

我都咁諗 求高手解答

睇下時間有無多d
高手理解棋路係好快
前期捉法可能有d出入
後期係咪靚棋 高手好快會判斷到

問題係前局開得差
alpha go未到中局就收左你皮
我覺得其實柯潔已經捉得好好
我覺得其實柯潔已經捉得好好

同意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞