[集中討論] AlphaGo VS 柯潔 (2)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
最好睇係聽日

點解?
最好睇係聽日

5打1,輸左鬥賴

5個人係咪要分工合作先有機會贏
如果是但一個柒左就
最好睇係聽日

5打1,輸左鬥賴

如果是但一個柒左就

應該一齊討論啦
最好睇係聽日

5打1,輸左鬥賴

如果是但一個柒左就

應該一齊討論啦

睇下係咪真係旁觀者清
最好睇係聽日

5打1,輸左鬥賴

如果是但一個柒左就

五個棋風唔同嘅人會點捉
值得睇下
最好睇係聽日

5打1,輸左鬥賴

如果是但一個柒左就

應該一齊討論啦

傾到2046都未落到棋
最好睇係聽日

點解?

人+AlphaGo VS 人+AlphaGo
可以睇到AlphaGo俾人雷嘅時候會點處理
即係你想像下Faker去台服LoL打銅牌地獄場,俾小學雞嘴砲跟住troll game/唔打/Disconnect/送頭 一樣
電腦冇破綻零失手
人類只要行錯一步已經輸

除左行神之一手, 電腦即係變左黑人問號

對 alpha go黎講應該唔只存在對錯二極,而係增加減少幾多勝率
所以人類棋手一直行得完美,最後一樣輸,完美只係人類處理力有限之下既錯覺
最好睇係聽日

點解?

有alphago+1 職業棋手 對 alphago+另1職業棋手
呢場真係可以睇到alphago同人類思維既差距
好期待
其實如果人類唔限時會唔會好D
李世石都話柯潔有D決定太倉卒
最好睇係聽日

點解?

人+AlphaGo VS 人+AlphaGo
可以睇到AlphaGo俾人雷嘅時候會點處理
即係你想像下Faker去台服LoL打銅牌地獄場,俾小學雞嘴砲跟住troll game/唔打/Disconnect/送頭 一樣

exactly my thought
最好睇係聽日

5打1,輸左鬥賴

如果是但一個柒左就

應該一齊討論啦

傾到2046都未落到棋

屌 都話唔好行嗰度啦

輸左啦,都話第120手唔好落呢到架啦

你都on9,好明顯係第53手落錯啦

loop....
最好睇係聽日

點解?

5月26日 - 古力+AlphaGo VS 連笑+AlphaGo (聯棋賽,同隊選手一人一手棋)

電腦 對 電腦

古力同連笑嘅作用係咩

落棋
最好睇係聽日

5打1,輸左鬥賴

如果是但一個柒左就

應該一齊討論啦

傾到2046都未落到棋

屌 都話唔好行嗰度啦

loop....

屌....都話唔好行呢步架啦....
其實如果人類唔限時會唔會好D
李世石都話柯潔有D決定太倉卒

我都覺

上年李世石神之一手果步諗左好耐先落
最好睇係聽日

點解?

5月26日 - 古力+AlphaGo VS 連笑+AlphaGo (聯棋賽,同隊選手一人一手棋)

電腦 對 電腦

古力同連笑嘅作用係咩

同隊一人落一步啊
最好睇係聽日

點解?

電腦 對 電腦

古力同連笑嘅作用係咩

累電腦輸棋

負責屌ALPHA GO做乜行呢步

人類到底配唔配合到電腦
最好睇係聽日

5打1,輸左鬥賴

如果是但一個柒左就

應該一齊討論啦

傾到2046都未落到棋

屌 都話唔好行嗰度啦

loop....

屌....都話唔好行呢步架啦....

如果第1手棋係我落就唔會輸啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞