[集中討論] AlphaGo VS 柯潔 (2)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike

就係應該諗清楚先郁手,成日fing黎fing去舉棋不定

on9 未放落手彈你老母咩彈

唔通夾餸又可以拎對筷子係枱上遊黎遊去

欲加之罪何患無辭

根本搵野黎講

大佬佢九段黎架喎,諗清楚先落好難咩

神都係人啦 佢只係臨放個下CONFIRM多一次有無落錯
唔覺得有咩問題

同樣係棋士,我真係唔覺李世石個場有咁多少動作

捉捉下去食煙 勁無品囉
屌 咁都有得笑
柒左就潛啦 仲係到是但搵野黎屌
咁都有小學雞搞事笑左 都未放暑假就咁
咁講啦 佢用詞唔好囉 講「無品」咁嚴重
不過對一般人來講睇落係缺少一分從容、優雅
今次捉得幾快
未到讀秒就差唔多捉完

今次每邊有3個鐘

alphago好似每步棋都落得幾快

alphago捉得快左好多
完全唔係對手

其實唔係囉,都叫做有一戰之力

求解說
完全唔係對手

求解說

暫時數落差一目半
今次捉得幾快
未到讀秒就差唔多捉完

今次每邊有3個鐘

alphago好似每步棋都落得幾快

睇咁耐好似得一步要廿秒. 其他幾秒就得.
輸一目半
捉完?
完全唔係對手

求解說

捉到一半個鬼佬已經話 thats game

欲加之罪何患無辭

根本搵野黎講

唔覺得有咩問題

捉捉下去食煙 勁無品囉

agger
搞到AlphaGo成日等佢落棋
捉完?

最後囉 其實都好難失誤
柒左仲要死唔認
完全唔係對手

求解說

你自己睇返解説,我唔係專業我唔亂講。睇落去似比人壓着黎打,不過並冇表面上咁有劣勢

欲加之罪何患無辭

根本搵野黎講

唔覺得有咩問題

捉捉下去食煙 勁無品囉

agger
搞到AlphaGo成日等佢落棋

黃博士就有品啦
連廁所都唔去坐定定
讓先大家覺得有冇得捉
完了
幾時先停 開始計子?
你話佢係咁R頭 R到成個盤都係頭皮無品好過啦

呢個幾好笑
佢R頭皮同賭神摔戒指, 刀仔牙籤變煙士, 古天樂痴粒飯落五筒有D似

隨時有機反cup
數子了
完全唔係對手

求解說

你自己睇返解説,我唔係專業我唔亂講。睇落去似比人壓着黎打,不過並冇表面上咁有劣勢

其實都算互有攻守
只不過AlphaGo先手進攻嘅情況比較多,所以睇落好似柯潔俾人壓住打,但其實佢應對得好好
完全唔係對手

求解說

其實我唔識感覺上睇似一開始柯主攻,跟住互有攻守
搵人比隻好d洗頭水柯潔啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞