[集中討論] AlphaGo VS 柯潔 (2)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
已經好勁...輸好少
完全唔係對手

其實唔係囉,都叫做有一戰之力

求解說

你自己睇返解説,我唔係專業我唔亂講。睇落去似比人壓着黎打,不過並冇表面上咁有劣勢

其實我唔識感覺上睇似一開始柯主攻,跟住互有攻守

我冇睇一開始所以唔知開始係點
完全唔係對手

求解說

你自己睇返解説,我唔係專業我唔亂講。睇落去似比人壓着黎打,不過並冇表面上咁有劣勢

中段我仲以為輸到九彩
完全唔係對手

求解說

中段我仲以為輸到九彩

我都係
AlphaGo指導棋

(講笑)
感覺右下角一開局黑棋已經虧損咗好多,但黑棋捉得好好,一度追貼過
依家係數緊子,會擺成10隻10隻一堆
只需要數其中一種色,唔需要數哂兩種
完全唔係對手

求解說

都無咩話輸邊part, 不過AlphaGo有D伏筆真係好屈, 柯潔中後段搶攻再輸多D, 唔係應該都係輸貼目, 當然我都認AlphaGo求贏唔會冒險, 局勢同實力無關.
btw...想問問 AlphaGo VS 時越+羋昱廷+唐韋星+陳耀燁+周睿羊

係5個1人1手棋定點?

應該係小組討論(我估)

等睇輸左大家鬥賴

屌 都話行個步架啦

1/4子
1/4子

原來係半目,即係我頭先數錯咗
輸四分之一子
感覺右下角一開局黑棋已經虧損咗好多,但黑棋捉得好好,一度追貼過

AlphaGo 本人
btw...想問問 AlphaGo VS 時越+羋昱廷+唐韋星+陳耀燁+周睿羊

係5個1人1手棋定點?

應該係小組討論(我估)

等睇輸左大家鬥賴

屌 都話行個步架啦

打贏個個話事
都算係咁
岩岩好
柯潔係咪輸左幾百億狐幣

電腦不嬲都係中局<開局,中局個電腦計算量要多好多倍
完全唔係對手

求解說

都無咩話輸邊part, 不過AlphaGo有D伏筆真係好屈, 柯潔中後段搶攻再輸多D, 唔係應該都係輸貼目, 當然我都認AlphaGo求贏唔會冒險, 局勢同實力無關.

alpha go 好穩定
柯潔算有力一戰
calculated
輸四分之一子

柯潔係咪輸左幾百億狐幣

20億啫
今日輸少少,聽日柯潔有冇機
輸半目
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞